STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΑΕΛ: 4-0

ΑΕΚ - ΑΕΛ: 4-0
Πανηγυρική INTIME SPORTS

Η ομάδα της ΑΕΚ κέρδισε με 4-0 την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι με μέτριο θέαμα και πολλά παράπονα από την διαιτησία και από τις δυο ομάδες. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η ΑΕΛ, μετά την αποβολή του Κανόμπιο.

Η Ένωση πήρε ίσως την πιο εύκολη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι σε μία ΑΕΛ που μοιάζει πως έχει παραδώσει τα όπλα.

Με τον Μπλάνκο να σκοράρει δυο φορές και τους Λυμπερόπουλο και Δέλλα να βάζουν από ένα κερασάκι στην τούρτα η ΑΕΚ προσέφερε θέαμα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Η ΑΕΛ παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας με 11 βαθμούς μετά την μεγάλη ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ, σε ένα ματς όπου γενικότερα δεν θα το θυμάται κανείς μετά από καιρό.

Το σκορ άνοιξε νωρίς ο Μπλάνκο, όμως η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της και κινδύνεψε με ισοφάριση μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος. Η επανάληψη ξεκίνησε πάλι με κακό θέαμα, όμως η αποβολή του Κανόμπιο έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να ξεσπάσει και να φτάσει σε άλλα τρία γκολ.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος(Καφές 64'), Γκέντζογλου, Σκόκο(Μπερνς 58'), Λεονάρντο(Λαγός 76'), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Πάγκος: Μοσχονάς, Καφές, Γκερέιρο, Λαγός, Έντερ, Μπερνς, Γεωργέας

ΑΕΛ (Κατσάρας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Ρομέου(Γκέρεμι 59΄), Κανόμπιο, Ιγκλέσιας, Βούζας(Μετίν 45'), Μπλάζεκ, Μακίνουα.

Πάγκος: Βιέρα, Ταλ, Γκέρεμι, Μετίν, Αμπουχατζίρα, Πούρι, Κατσιαρός.

Σκόρερ: Μπλάνκο (11' σουτ), Λυμπερόπουλος (82' κεφαλιά), Δέλλας (88' πλασέ), Μπλάνκο (90+ πλασέ).

Κάρτες: Κανόμπιο (κίτρινη 40'), Μάκος (κίτρινη 41'), Μανωλάς (κίτρινη 63'), Γκέρεμι (κίτρινη 71'), Κανόμπιο (κίτρινη /κόκκινη 77').

Το παιχνίδι...

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα από την αρχή του αγώνα, κάτι στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει ο Μανόλο Χιμένεθ στα προηγούμενα ματς. Μπλάνκο και Λυμπερόπουλος άρχισαν μαζί για πρώτη φορά, ενώ στον πάγκο έμεινε τελικά ο Καφές.

Από την πλευρά του ο Κώστας Κατσάρας άρχισε με επιθετικό προσανατολισμό και 4 επιθετικούς! Για δεύτερη φορά είδαμε τον νεαρό Βούζα στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Κολοβέτσιος φαίνεται πως γίνεται μόνιμο κομμάτι της ομάδας.

Όταν έχεις Μπλάνκο...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να χάνει δυο ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο. Λεονάρντο και Μπλάνκο, με σουτ αρχικά και κεφαλιά μετά, έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Αμπάρης είπε δυο φορές "όχι".

1-0: Ότι δεν κατάφερε ο Μπλάνκο νωρίτερα το πέτυχε στο 11ο λεπτό με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή. Αρχικά ο Σκόκο έκανε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Αμπάρη να μην διώχνει σωστά και τον Μπλάνκο από κοντά να μην συγχωρεί το λάθος του Έλληνα πορτιέρτο. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο γκολ του Αργεντινού.

Η ΑΕΛ με τέσσερις επιθετικούς στο γήπεδο και ένα αμυντικό χαφ, ήταν φυσιολογικό να περάσει δύσκολες στιγμές.

** Η προϊστορία με τον μέρος της ΑΕΚ. Σε 25 παιχνίδια με γηπεδούχο την Ένωση έχουμε, 21 νίκες για τους κίτρινους, τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη για την ΑΕΛ.

Αντίδραση...

Στη συνέχεια η ομάδα της ΑΕΛ συνήλθε και προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ της ΑΕΚ σε δυο φάσεις. Αρχικά ο Βενετίδης έκανε ένα καλό σουτ στο 13ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ο Μπλάζεκ με ατομική ενέργεια έβγαλε μπαλιά διαβήτη στον Μακίνουα, όμως ο Μανωλάς με παρακινδυνευμένη προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 21ο λεπτό ο Σκόκο ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Νταμπίζα με το χέρι, όμως όπως φάνηκε από το ριπλέι ο Αργεντινός άσος έπεσε πολύ εύκολα και σπατάλησε μια πολύ καλή ευκαιρία.

Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΛ να χάσει μια καλή ευκαιρία, όταν ο Μακίνουα ξεπέρασε σαν σταματημένο τον Δέλλα και βρέθηκε φάτσα και στο πλάι από τον Αραμπατζή, όμως το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε άουτ.

** Η τελευταία νίκη της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα ήταν στις 30 Οκτωβρίου εναντίον της Ξάνθης στο Αλκαζάρ με 3-0. Από τότε έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Γκολ η ΑΕΚ, καλύτερη η ΑΕΛ

Το πρώτο μέρος τελείωσε με την ΑΕΚ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ από νωρίς χάρη στο γκολ του Μπλάνκο στο 11', όμως οι βυσσινί στη συνέχεια του αγώνα πήραν τα ινία του αγώνα και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει το παιχνίδι με τους Μπλάζεκ και Μακίνουα.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή, καθώς ο Τουμέρ Μετίν πέρασε μέσα στη θέση του νεαρού Βούζα που έδειξε μεν πως έχει καλή τεχνική κατάρτιση, όμως δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει.

Μάκος ο "ανθρωποφάγος"!

Στο 54ο λεπτό ο Μανόλο Χιμένεθ αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από έντονες διαμαρτυρίες για μία φάση όπου ο διαιτητής έδωσε φάουλ σε μία φάση του Μάκου με τον Ρομέου. Η απόφαση του φάουλ ήταν υπερβολή.

Πάντως οι δυο παίκτες συγκρούστηκαν δυνατά, με αποτέλεσμα ο Ρομέου να βγει με αναγκαστική αλλαγή έξω στο 59ο λεπτό και στη θέση του να περάσει ο Γκέρεμι.

Ο Μάκος λίγο αργότερα έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα και στον Μπλάζεκ με αποτέλεσμα ο Τσέχος να βγει προσωρινά εκτός γηπέδου. Βλέποντας τα νεύρα του παίχτη του, ο Χιμένεθ έβγαλε τον Μάκο έξω για να τον προστατεύσει. Στο 66' πάντως ο Μπλάζεκ αποχώρησε, καθώς πονούσε από τη φάση με τον Μάκο και στη θέση του μπήκε ο Αμπουχατζίρα.

** Εντός έδρας η ΑΕΚ έχει δεχθεί μέχρι στιγμής μόλις 3 γκολ από τα 14 που έχει συνολικά ως παθητικό

Ζήλεψε και ο Γκέρεμι...

Ο Καμερουνέζος άσος της ΑΕΛ έπρεπε να αποβληθεί στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Καράμπελα, όμως ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα.

Μια κόκκινη χρωστούσε ο Καλόπουλος στην ΑΕΚ και την έδωσε στον Κανόμπιο στο 77ο λεπτό, όταν ο Ουρουγουανός έδωσε αγκωνιά στον Γκέντζογλου, με αποτέλεσμα να δει δεύτερη κίτρινη...

Λύμπε, Δέλλας και τέλος!

2-0: Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 82ο λεπτό όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος με υπέροχη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαγού, νίκησε τον Αμπάρη και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΛ παραλίγο να μειώσει στην επόμενη φάση, όταν μετά από μία σέντρα του Βενετίδη από τα αριστερά, ο Μετίν μόνος του έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

3-0: Στο 89ο λεπτό η ΑΕΚ έκανε τρία τα τέρματα της όταν ο Δέλλας βρήκε τον Μπλάνκο που έφυγε μπροστά και πάσαρε ξανά στον έμπειρο αμυντικό, ο οποίος με ωραίο πλασέ σκόραρε από κοντά. Ο Μπλάνκο βέβαια στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ.

4-0: Η ΑΕΛ παρέδωσε τα όπλα στη συνέχεια και δέχθηκε και τέταρτο τέρμα με τον Ισμαέλ Μπλάνκο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Λαγός έδωσε ωραία από τα αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Αργεντινός από κοντά νίκησε και πάλι τον Αμπάρη.

Το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΚ να παίρνει μία δίκαιη και εντυπωσιακή νίκη επί της ΑΕΛ, που αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ