STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-0

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-0
INTIME SPORTS

Ένα πανέμορφο γκολ από τον Λεονάρντο στο 4ο λεπτό ήταν αρκετό ώστε να χαρίσει στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς της νίκης (1-0) στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Γκσπούρνινγκ με ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αφού πρώτα είχε αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο με όμορφη ενέργεια από αριστερά.

Η νίκη αυτή έδωσε βαθμολογική ανάσα στην Ένωση, που στο ντεμπούτο του Μπλένταρ Κόλα στον πάγκο της (σε αγώνα της Superleague) πήρε το τρίποντο μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Από την άλλη, η Ξάνθη ήταν σχεδόν απούσα από το γήπεδο στο 1ο ημίχρονο, αλλά στο β' μέρος απείλησε με την ισοφάριση, που όμως δεν ήρθε για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες κάρτες:
Σκόκο, Ντιόπ, Καφές - Βάλλας, Στρμπα, Βασιλακάκης, Κομεσίδης

Γκολ: 4' Λεονάρντο

ΑΕΚ (Κόλα): Σάχα, Πατσατζόγλου, Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Καφές, Ντιόπ, Μπερνς (46' Τζεμπούρ), Λεονάρντο (74' Γιάχιτς), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (61' Γκέντσογλου)

Ξάνθη (Παράσχος):
Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Τζάγκι (58' Σουάνης), Γκλέισον (74' Μαρσελίνιο), Βάλλας, Στρμπα, Μπόατενγκ, Κατόνγκο, Βασιλακάκης (69' Μπούγκα), Στιούαρτ, Πόι

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Μπλένταρ Κόλα και τους παίκτες του, αφού οι "κιτρινόμαυροι" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Λεονάρντο έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά και αφού απέφυγε τον Κομεσίδη, έπιασε ένα φοβερό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι γωνία του Γκσπούρνινγκ, ο οποίος δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει.



Η ΑΕΚ εξακολούθησε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να δημιουργεί αξιοσημείωτες ευκαιρίες για γκολ. Αναπτυσσόταν κυρίως από δεξιά με τον Μπερνς, ο οποίος εξέθεσε αρκετές φορές τον Τζάγκι, μπαίνοντας στην περιοχή, αλλά όσες φορές γύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, δεν απειλήθηκε η εστία του Γκσπούρνινγκ.



Στο 31' ο Λεονάρντο προσπάθησε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο και ο Γκσπούρνινγκ δεν δυσκολεύτηκε να μαζέψει την μπάλα.

Η Ένωση συνέχισε να δημιουργεί φάσεις, χωρίς όμως να κάνει σουτ προς την εστία της Ξάνθης, αφού ναι μεν πολιορκούσε την περιοχή των "ακριτών", ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Μπορεί η Ξάνθη να μην έγινε πιο απειλητική και η ΑΕΚ να συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι παίκτες του Μπλένταρ Κόλα δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Γκσπούρνινγκ.



Αντιθέτως, όσο περνούσε η ώρα, η Ξάνθη ανέβαζε ρυθμούς και άρχισε να επισκέπτεται συχνότερα την περιοχή των "κιτρινόμαυρων". Σε μία τέτοια περίπτωση, στο 75ο λεπτό, ο Πόι σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Δέλλα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στον Σουάνη, ο οποίος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Σάχα.

Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που σούταρε ο Αργεντινός.



Τελικά οι προσπάθειες της Ξάνθης για ένα γκολ στο φινάλε δεν καρποφόρησαν, αφού ένα σουτ του Μαρσελίνιο στο 81' έφυγε μακριά από την εστία του Σάχα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ