STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ: 1-2

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ: 1-2
Πανηγυρική INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ μέσα στο νεόκτιστο AEL FC ARENA με 2-1, φέρνοντας τους βυσσινί σε πολύ δύσκολη θέση. Φωνάζουν στην Λάρισα για πέναλτι στο 89' για χέρι του Βιτόλο.

Το ντεμπούτο της ΑΕΛ στο νέο γήπεδο φαίνεται πως δεν ήταν γούρικο, αφού οι βυσσινί έχασαν με 2-1 από τον ΠΑΟΚ χάρη στα γκολ των Κοντρέρας και Αθανασιάδη. Για την ΑΕΛ ισοφάρισε προσωρινά ο Ντάνιελ Κουζέν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και να ανοίγει το σκορ με τον Κοντρέρας, η ΑΕΛ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της και ισοφάρισε με τον Κουζέν, μετά από τραγικό λάθος του Χαλκιά.

Στο δεύτερο μέρος οι βυσσινί συνέχισαν να πιέζουν και να είναι καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ, όμως οι κακές επιλογές του Μπλάζεκ στην επίθεση (έχασε δυο απίστευτες ευκαιρίες) και η αδράνεια στην αμυντική γραμμή, έφεραν την ήττα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για ένα χέρι του Βιτόλο μέσα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στο 89', με τον διαιτητή ωστόσο να μην σφυρίζει κάτι.

Ο ΠΑΟΚ επίσης έκανε συνολικά τέσσερις ευκαιρίες στο παιχνίδι και πέτυχε δυο γκολ, ενώ η ΑΕΛ έχασε τουλάχιστον πέντε κλασικές φάσεις και πέτυχε ένα. Αυτό είναι δείγμα της νοοτροπίας των δυο ομάδων, με τον Δικέφαλο να είναι πιο σοβαρός και ουσιαστικός.

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Γούκος (Ηπείρου)

Ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΕΛ (Κατσάρας): Αμπάρης, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βαλέσκο, Σίμιτς(Τουμέρ 68'), Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Μπλάζεκ (Βούζας 84'), Κουζέν (Μακίνουα 69').

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Σακελλαρίου (Μπουσαϊντί 61'), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ζουέλα, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο, Ίβιτς (Φιλομένο 60'), Σαλπιγγίδης (Αθανασιάδης 71').

Σκόρερ: Κοντρέρας 11', Κουζέν 18', Αθανασιάδης 72'.

Κάρτες: Βιτόλο (κίτρινη 53'), Κολοβέτσιος (κίτρινη 85'), Βελάσκο (κίτρινη 89').

Το παιχνίδι

Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και δημιούργησε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα παρά το κρύο που υπήρχε, στο ντεμπούτο της ΑΕΛ στη νέα της έδρα. Μάλιστα κατά την έξοδο των βυσσινί στον αγωνιστικό χώρο έγινε χαμός στις κερκίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οργανωμένοι οπαδοί έκλεψαν την παράσταση, σχηματίζοντας με πλακάτ σε ολόκληρη την πλευρά του γηπέδου τη λέξη GATE 1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κατσάρας άφησε τον πάγκο τον Στάθη Ταυλαρίδη, αφού έκρινε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στη θέση του ξεκίνησε ο Κολοβέτσιος, ο οποίος στα προηγούμενα ματς που έπαιξε άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος δεν άλλαξε πολλά, πέραν του Κώστα Χαλκιά που άρχισε βασικός μετά από τέσσερις μήνες!

Σαν... γηπεδούχος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να έχει την κατοχή της μπάλας. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε 6ο λεπτό, όταν ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, με τον Γιώργο Αμπάρη να πέφτει εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ίβιτς με ατομική ενέργεια ξεπέρασε 3 αντιπάλους, όμως άργησε να κάνει το πλασέ και κόπηκε τελευταία στιγμή.

Λογική εξέλιξη...

0-1: Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Ο Κοντρέρας προωθήθηκε στην επίθεση και συνδυάστηκε ωραία Βιεϊρίνια, που του έδωσε ξανά μέσα στην μεγάλη περιοχή. Εκεί ο Χιλιανός άσος με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αμπάρη. Ήταν φανερό πάντως από τα πρώτα λεπτά πως η ΑΕΛ είχε χάσει κατά κράτος τη μεσαία γραμμή.

Στο 15ο λεπτό η ΑΕΛ έκανε την πρώτη της φάση στο παιχνίδι. Ο Κανόμπιο βρήκε πολύ ωραία τον Βενετίδη από τα δεξιά, με τον έμπειρο μπακ να κάνει καταπληκτικό κοντρόλ και να βρίσκεται απέναντι από τον Χαλκιά. Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ όμως νίκησε τον παίκτη της ΑΕΛ και κράτησε το μηδέν.

Η γκάφα της σεζόν...

1-1: Οι βυσσινί πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στο νέο γήπεδο στο 18ο λεπτό, με την βοήθεια του Κώστα Χαλκιά που έκανε απίστευτη γκάφα... Ο έμπειρος τερματοφύλακας είχε την μπάλα στα πόδια του και την έδωσε λάθος στον Κουζέν σε μακρινή απόσταση.

Ο 33χρονος επιθετικός έκανε το πλασέ από πολύ μακριά με την μπάλα να μπαίνει γκολ και τον Χαλκιά απλά να την κοιτάζει!

Στο 29ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός άσος εκτέλεσε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά χαμηλά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρι.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές στο ματς έγινε στο 34', όταν ο Σίμιτς συγκρούστηκε με τον διαιτητή της αναμέτρησης Σιδηρόπουλο, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δυο κάτω με απίστευτο συγχρονισμό.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ, όταν ο Κανόμπιο πέρασε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Μπλάζεκ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Χαλκιά. Στη συνέχεια της φάσης ο Ρομέου προσπάθησε να σκοράρει, όμως τον έκλεισαν καλά.

Μπλαζέ(κ)...

Ο Τσέχος άσος της ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης, όμως κατάφερε να κάνει την ανοησία του αγώνα. Μετά από μπαλιά του Ρομέου στο 40' και αφού ξεπέρασε δυο αντιπάλους βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά. Αντί να σουτάρει όμως πήγε να κάνει κάτι που κανείς δεν ξέρει τι ήταν, με αποτέλεσμα ο Ζουέλα να πέσει και να του πάρει την μπάλα.

Στο 43' ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και πάλι φάτσα με τον Χαλκιά, όμως το πλασέ του πήγε πάνω στον έμπειρο πορτιέρο. Βέβαια είχε την επιλογή να δώσει δίπλα την μπάλα, όμως το πήρε πάνω του...

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης στην αρχή, όμως μετά το 15ο λεπτό οι βυσσινί εξαφάνισαν τον Δικέφαλο και ισοφάρισαν.

Δεύτερο ημίχρονο...

Η επανάληψη βρήκε την ΑΕΛ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει τη μεσαία γραμμή. Μέσα σε όλα ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Βλάνταν Ίβιτς με τον Φιλομένο, καθώς ο Σέρβος άσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο.

Πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος στο 62ο λεπτό. Ο Βενετίδης έκανε καταπληκτική σέντρα από τα αριστερά, με τον Κουζέν να παίρνει καρφωτή κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Πρώτη επαφή και γκολ!

1-2: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κριστιάνο πέρασε πολύ όμορφη μπαλιά στον Στέφανο Αθανασιάδη, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι. Ο νεαρός φορ με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Αμπάρη δείχνοντας για ακόμα μία φορά πόσο καλός παίκτης είναι.

Η ΑΕΛ πήγε να απαντήσει αμέσως όταν ο Μετίν εκτέλεσε φάουλ δυο λεπτά αργότερα, όμως το χέρι του Χαλκιά και το δοκάρι έσωσαν την εστία του. Φοβερός ο πανηγυρισμός του Τσιρίλο στη συνέχεια, που τάραξε στην κλωτσιά (ή κλωτσά) τον μικρό!

Φωνάζουν οι βυσσινί

Στο 89ο λεπτό έγινε μια περίεργη φάση, με τους παίκτες της ΑΕΛ να ζητάνε πέναλτι σε χέρι του Βιτόλο μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Ισπανός βρήκε την μπάλα με το χέρι, όμως ο διαιτητής θεώρησε πως είχε γυρισμένο το κεφάλι του. Δύσκολη φάση, που θα μπορούσε να δοθεί ως παράβαση.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και την ΑΕΛ να βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ