STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αρης-Παναθηναϊκός 0-1

Αρης-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Με το πρώτο "διπλό" έφυγε από το "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Παναθηναϊκός που εκμεταλλευόμενος το λάθος του Δαλούκα, νίκησε 1-0 τον Αρη στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής. Το γκολ με πέναλτι ο Σισέ (είχε και δοκάρι) στο 43' μετά την υπόδειξη του Θεσσαλού ρέφερι.

Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά αήττητος αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός που κέρδισε 1-0 τον Αρη στο "καυτό" "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Τσιμπρίλ Σισέ το γκολ της νίκης από τα 11 βήματα μετά από λάθος υπόδειξη του Δαλούκα σε φάση του Βύντρα με τον Χαβίτο στο 43'.


Δοκάριι ο Γάλλος σκόρερ νωρίτερα (30'), ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν στο τελευταίο ημίωρο από τις δύο ομάδες.

Γήπεδο:
"Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (Θεσσαλία)

Βοηθοί: Μπαλτάς - Καρσιώτης

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Τόχα (64' Μενδρινός), Κόκε, Χαβίτο, Ρουίς (71' Τσέζαρεκ).

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκοβού (79' Λουίς Γκαρσία), Νίνης (76' Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (85' Δημούτσος).

Σκόρερ: Σισέ (43')

Κάρτες: Χαβίτο, Ναφτί / Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο, Μπουμσόνγκ

Τα πλάνα των προπονητών

Εξι αλλαγές είχαν στο βασικό σχήμα (4-4-2) οι γηπεδούχοι με την ομάδα που παρουσίασαν πριν 15 μέρες στην Καβάλα. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ σχεδόν άλλαξε τα πρόσωπα της άμυνας και αντί τον Οριόλ, Κουλοχέρη, Βανγκέλι, προτίμησε τους Νέτο, Γκιάρο και Λαζαρίδη που μαζι με τον Μίσελ ήταν η αμυντική γραμμή.

Στην μεσαία γραμμή, οι Ναφτί και Πρίττας είχαν μπροστά τους και στα πλάγια τους Τόχα και Χαβίτο στα άκρα της επίθεσης ενώ προωθημένοι ήταν ο "φορμαρισμένος" Ρουίς και ο Κόκε ως "κρυφός" σέντερ φορ.

Με τρεις αλλαγές σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην Ξάνθη, παρουσία και από την πλευρά του ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος, Νίκος Νιόπλιας. Ο Μαρίνος αντί του Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο της άμυνας,ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αντί του Κατσουράνη στην μεσαία γραμμή και ο Σισέ αντί Πετρόπουλου στην επιστροφή του Γάλλου μετά τον τραυματισμό του.

Στις άλλες θέσεις της άμυνας παρέμειναν οι Βύντρα (αριστερά), Μπουμσόνγκ και Καντέ (κέντρο), ο Σιμάο παρτενέρ του Βραζιλιάνου άσου, ο Νίνης σε ρόλο και πάλι επιτελικού προτιμήθηκε σε αντίθεση με τον Λουίς Γκαρσία και οι Λέτο, Γκοβού όπως και με την ακριτική ομάδα στα άκρα της επίθεσης.

Το παιχνίδι

Με την παρότρυνση των χιλιάδων οπαδών τους οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την εδαφική υπεροχή από τα πρώτα λεπτά και κυκλοφορούσαν την μπάλα πολύ καλύτερα από τους "πράσινους" αναζητώντας τον τρόπο που θα έμπαιναν στην περιοχή του Τζόρβα για να απειλήσουν.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Νιόπλια πιο στατικοί περίμεναν τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι παρά την πίεση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρία. Μάλιστα δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν τα τρία κόρνερ στα πρώτα έξι λεπτά του ματς, ως ενδεικτικό στοιχείο. Σημαντικό γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν άμυνα από ψηλά ενώ βοηθούσαν σημαντικά και οι Γκοβού, Λέτο από τα άκρα.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν σιγά σιγά το παιχνίδι τους και κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, στο 24' όταν μετά από ατομική ενέργεια ο Νίνης επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σηφάκης σε σωστή θέση απομάκρυνε με γροθιές.

Τρία λεπτά, αργότερα ο Λέτο ξεπέρασε δύο αντιπάλους από αριστερά έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Νίνη βρήκε σε πλάτη αντιπάλου και ο Λαζαρίδης απομάκρυνε στην συνέχεια.

Δοκάρι... και γκολ

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ βλέποντας τους παίκτες του να μην αντιδούν σωστά για περίπου 15 λεπτά, είχε σηκώσει για "ζέσταμα" μερικούς αναπληρωματικούς. Ο Αργεντίνος τεχνικός ωστόσο αναζητούσε λύσεις εκ των έσω δίνοντας οδηγίες να πιέζουν οι παίκτες του περισσότερο στο κέντρο και να μην αφήνουν χώρους τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα.

Με την συμπλήρωση του ημίωρου, ο Λέτο ξανά επιχείρησε σέντρα από αριστερά και στην κίνηση ο Σισέ από το ύψος του πέναλτι "σημάδεψε" το δοκάρι σε ψηλοκρεμαστό πλασέ και στην επαναφορά ο Νίνης γύρισε την μπάλα πίσω αλλά δεν υπήρχε συμπαίκτης του στην μικρή περιοχή.

Οι επελάσεις από τα πλάγια των γηπεδούχων σταματούσαν τόσο από τους Βύντρα και Μαρίνο όσο και από τον Καντέ όποτε χρειάζονταν, ωστόσο το πρόβλημα του Αρη, έμοιαζε να είναι η μεγάλη απόσταση που είχε η μεσαία του γραμμή με την επίθεση.

Ολα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το "στείρο" 0-0, ωστόσο μια ενέργεια του Βύντρα και ένα λάθος του Δαλούκα άλλαξαν τα δεδομένα. Ο αμυντικός των "πράσινων" πέρασε τον Χαβίτο που τον ακολούθησε και μέσα στην περιοχή τον πίεσε. Με την επαφή ο Βύντρα έπεσε και ο Θεσσαλός διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζιμπρίλ Σισέ που νίκησε τον διεθνή πορτιέρο (η μπάλα βρήκε και το δοκάρι από μέσα) και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του.

Η φάση του πέναλτι του Παναθηναϊκού:


Πίεση και πάλι

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα έμοιαζε και πάλι όπως στην αρχή του ματς. Οι γηπεδούχοι με την εξέδρα να τους "σπρώχνει" είχαν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν από τα άκρα να πετύχουν κάτι καλό.

Ο ρυθμός έμοιαζε καλύτερος από το πρώτο 45λεπτο, ωστόσο έλειπε και πάλι η ουσία. Δηλαδή η ευκαιρία, εκατέρωθεν αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και οι "πράσινοι" σε παιχνίδι τακτικής περίμεναν υπομονετικά στα μετόπισθεν.

Σε διάστημα 5 λεπτών, οι "κιτρινόμαυροι" απείλησαν με κεφαλιά του Γιάρο (52΄) και με φάουλ του Μισέλ (57') που δύσκολα στην γωνία του απομάκρυνε ο Τζόρβας σε κόρνερ.

"Ανοιξε" το ματς, ευκαιρίες και οι δύο

Μετά το πρώτο 15λεπτο, και αφού η χρονική πίεση άρχισε στα δύο στρατόπεδα με διαφορετικά συναισθήματα, οι δύο ομάδες έχαναν συνεχώς ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι από στημένες φάσεις και οι φιλοξενούμενοι με αντεπιθέσεις.

Στο 63' με τακουνάκι ο Γκοβού βρήκε τον Σισέ εκείνος στην κίνηση με σπριντ πλάσαρε και ο Σηφάκης απομάκρυνε σωτήρια. Ο γκολκίπερ του Αρη, νίκησε τον Γάλλο επιθετικό και δύο λεπτά αργότερα (65') όταν μετά την σέντρα του Γκοβού, η κεφαλιά του σταμάτησε στην αγκαλιά του.

Οι "κιτρινόμαυροι" απείλησαν και μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, έχασαν ισάριθμες ευκαιρίες στο 67', 69' και 70'. Αρχικά ο Ναφτί με φάουλ είδαν την μπάλα να καταλήγει άουτ, λίγο μετά ο Νέτο είδε τον Τζόρβα να τον νικάει ενώ αμέσως μετά ο Κόκε με κεφαλιά είδε και πάλι τον διεθνή πορτιέρο να μπλοκάρει.

Βοήθεια από πάγκο

Στην σκακιέρα του ματς οι δύο τεχνικοί "έριχναν" διαδοχικά διάφορα "όπλα" από τον πάγκο για να βοηθήσουν τις ομάδες τους. Ετσι, στο 73', ο Χαβίτο που έκανε μια επικίνδυνη σέντρα βρήκε τον νεοσυλλθέντα Τσέζαρεκ αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (76'), ο Γκιάρο παραλίγο να κάνει το λάθος του ματς, αλλά ο Βύντρα δεν το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο και στο τετ α τετ δεν ευστόχησε απέναντι στον Σηφάκη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς για τους γηπεδούχους έγινε στο 78', όταν ο Τσέζαρεκ εκτέλεσε έξυπνα και γρήγορα ένα φάουλ, και ο Χαβίτο σε θέση βολής νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι "κιτρινόμαυροι" δίχως "καθαρό μυαλό" και οι "πράσινοι" με σκοπό να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους την αντίπαλη ομάδα, δεν ευτύχησαν να πετύχουν κάτι θετικό στο φινάλε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ