STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος-Ηρακλής 1-1

Ατρόμητος-Ηρακλής 1-1
INTIME SPORTS

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Περιστερίου, με τον Ατρόμητο να ανοίγει το σκορ στο 63' με τον Περόνε αλλά τον Ηρακλή να "αποδρά" με τον πολύτιμο βαθμό ισοφαρίζοντας στο 89' με τον Σολτάνι.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερη σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ και τελικά είδε την υπεροχή της να καρποφορεί στο 63' με το όμορφο πλασέ του Περόνε μέσα από την περιοχή.

Οι Θεσσαλονικείς όμως, που είχαν καταφέρει να "μείνουν όρθιοι" χάρη στις εξαιρετικές αποκρούσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, "χτύπησαν" για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική προς το τέλος, με την "χρυσή αλλαγή" του Ουζουνίδη στο ματς με τον Ολυμπιακό, Καρίμ Σολτάνι, να μπαίνει αυτή τη φορά στον αγώνα στο 66' και να γράφει το τελικό 1-1 με κοντινό πλασέ στο 89'.

Αν υπάρχει κάποια παρηγοριά για τον Ατρόμητο σε αυτό το ματς που "γλίστρησε" μέσα από τα χέρια του, αυτή προέρχεται από τη στατιστική: οι Περιστεριώτες έμειναν για 8ο σερί ματς αήττητοι κόντρα στον Ηρακλή ανεξαρτήτου έδρας, ενώ δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από τον "Γηραιό" στα 9 ματς που τον έχουν φιλοξενήσει στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Πρώτη φάση στο ματς στο 15'
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ηρακλής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, όμως ο Σίσιτς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο δεύτερο δοκάρι τη σέντρα του Μάρα (πρόλαβε και έδιωξε ο Μελισσάς), με τη συνέχεια να βρίσκει τον Ατρόμητο να ανεβαίνει σταδιακά και να έχει μία εξαιρετική ευκαιρία για γκολ στο 15'.

Τότε, η μπάλα κυκλοφόρησε έξω από την περιοχή του "Γηραιού" και έφτασε στον Μελισσά, με τον Έλληνα αμυντικό να πιάνει διαγώνιο σουτ με το αριστερό και τον Ελευθερόπουλο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η φάση αυτή δεν κατάφερε όμως να αποτελέσει αφετηρία για να ανέβει ο ρυθμός της αναμέτρησης, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και να γυρίζει καλύτερα τη μπάλα, και τους Θεσσαλονικείς να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους και να πατούν ελάχιστα στην αντίπαλη περιοχή.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, Μπαζίνσκι και Καμαρά συνδιάστηκαν ωραία, όμως ο τελευταίος δεν έπιασε το πλασέ μέσα από την περιοχή όπως θα ήθελε, διευκολύνοντας τον Ελευθερόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα "καθαρίζοντας" τη φάση.

Όποτε χρειάστηκε ο "Ελέ" ήταν εκεί

Το σκηνικό με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία και να προσπαθεί με ορθόδοξους και μή τρόπους για το γκολ, συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τη μοναδική πάντως αξιόλογη φάση να καταγράφεται στο 43'.

Ο Μπαζίνσκι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το δυνατό ευθύβολο σουτ, με τον Ελευθερόπουλο να ελέγχει ωστόσο την πορεία της μπάλας και να διώχνει με γροθιές, διατηρώντας το 0-0 στο 45άλεπτο.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Ατρόμητο να μπαίνει πάρα πολύ επιθετικά, να κλείνει τον Ηρακλή στα καρέ του και να υποχρεώνει τον Ελευθερόπουλο σε νέες θετικές επεμβάσεις.

Μόλις στο 46', ο Φαβάλι μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή αλλά το συρτό σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Ηρακλή, τρία λεπτά αργότερα το δυνατό μακρινό σουτ του Ολιβέιρα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 50' ο Μπαζίνσκι έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Οι Περιστεριώτες είχαν πάρει τα ηνία και δεν άφηναν τον Ηρακλή να βγει από την περιοχή του για να πάρει ανάσες, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη μέσα σε λίγα λεπτά.

Μπαράζ ευκαιριών μέχρι το 60' για Ατρόμητο
Στο 54' ο Ελευθερόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Μπαζίνσκι, στο 55' ο Περόνε δεν βρήκε για λίγο το στόχο με κεφαλιά, ενώ στο 58' ο Καμαρά δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να κάνει την προβολή μετά από την μπαλιά του Περόνε για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 61' ο Ηρακλής φάνηκε για πρώτη φορά απειλητικός στον αγώνα, με τον Κομπαγιάσι να στέλνει τη μπάλα άουτ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (λίγο έλειψε να εφαρμοστεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου σε αυτή τη φάση), αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία.

Ο Μπρίτο, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για το γκολ, αλλά ο Ελευθερόπουλος δήλωσε και πάλι "παρών", μπλοκάροντας το κοντινό πλασέ του μεσοεπιθετικού του Ατρομήτου.

Είσοδος του Μπρίτο και... γκολ Περόνε
Ένα λεπτό αργότερα όμως αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Ατρόμητο να φτάνει στο γκολ που κυνηγούσε με πάθος από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Μπρίτο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά με το αριστερό για τον Περόνε, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, με τον τελευταίο να νικάει με υπέροχο δεξί πλασέ τον Ελευθερόπουλο και να γράφει το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε άλλη επιλογή από το να παίξει πιο επιθετικά και για αυτό έριξε στο ματς τους Σολτάνι (66'), Πίτου Γκαρσία (67') και Βέλλιο (72'), με τους γηπεδούχους να υπερτερούν όμως σε όλες σχεδόν τις προσωπικές μονομαχίες και να απειλούν με δεύτερο γκολ.

Στο 78' ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Περόνε έφυγε μόνος του προς την περιοχή του Ηρακλή, αλλά βγήκε πλάγια δέξια δίνοντας την ευκαιρία στον Ελευθερόπουλο να κάνει έξοδο και να τον "κλείσει" αποτελεσματικά.

Δεν ήρθε το 2-0 στην κόντρα, έγινε το 1-1

Εκεί όμως που λίγοι περίμεναν να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση από τους Θεσσαλονικείς, ο Ηρακλής... θυμήθηκε την τρομερή ανατροπή που είχε κάνει στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό (το 0-1 που έγινε 2-1 στο τελευταίο τέταρτο) και κατάφερε να ξεφύγει από το Περιστέρι με έναν πολύτιμο βαθμό.

Στο 89' ο Λίμα κατάφερε να βγάλει σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα του Ατρομήτου "κόλλησε" (από τις ελάχιστες φορές στο ματς) και ο Σολτάνι δεν της χαρίστηκε: έκανε ωραίο κοντρόλ και με ψύχραιμο δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μιχαηλίδη (1-1).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος είχε μία πολύ καλή ευκαιρία για το 2-1, όμως σταμάτησε και πάλι στον θετικότατο (για δεύτερο σερί ματς) Ελευθερόπουλο.

Απόδραση για Ηρακλή, αποβολή για Αναστασάκο
Ο Καμαρά έκανε ατομική ενέργεια από τα δεξιά και έβγαλε παράλληλη μπαλιά, ο Αναστασάκος δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ "γεμάτο" καθώς πιεζόταν από τον Χοσέμι, και ο Έλληνας κίπερ έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο να μένει μάλιστα με 10 παίκτες καθώς ο Αναστασάκος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, αντικρύζοντας δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Ντε Ολιβέιρα, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σαρμιέντο (71' Σφακιανάκης), Περόνε (83' Αναστασάκος), Φαβάλι, Καραγκούνης (62' Μπρίτο)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσαμπής, Χοσέμι, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (66' Σολτάνι), Μάρα, Κομπαγιάσι (67' Π.Γκαρσία), Σίσιτς (72' Βέλλιος), Γιάκομπ

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Δ.Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δ.Γκάγκας (Λάρισας), Π.Τρύφων (Δράμας)

Γκολ: Περόνε (63') / Σολτάνι (89')

Κίτρινες κάρτες: Ντε Ολιβέιρα (34'), Νεμπεγλέρας (37'), Σφακιανάκης (72'), Αναστασάκος (90+1') / Λίμα (27'), Γιάκομπ (52'), Αραμπατζής (88'), Σολτάνι (89')

Κόκκινες κάρτες:
Αναστασάκος (90+1', δευτ.κίτρινη)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ