STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος-Πανιώνιος 2-1

Ατρόμητος-Πανιώνιος 2-1
INTIME SPORTS

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Αναστάσακο που πέτυχε δύο γκολ ,ο Ατρόμητος νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1 στο Περιστέρι. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Ο Ατρόμητος πέτυχε την 4η του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 στο Περιστέρι του Πανιωνίου και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μια νίκη που ήρθε χάρη στη "χρυσή αλλαγή" που ακούει στο όνομα Ηλίας Αναστασάκος, με τον Έλληνα επιθετικό να σημειώνει 2 γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και να μετατρέπει το 0-1 σε 2-1 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Σίγουρα το πρώτο ημίχρονο δεν προδιέθετε το.. ξέσπασμα του δευτέρου μέρους. Το ματς ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό του Μήτρογλου, με τον Έλληνα επιθετικό να μην μπορεί να νικήσει τον Ελευθερόπουλο, και κάπου εκεί... τελείωσαν οι μεγάλες φάσεις για το πρώτο μέρος.

Η ανιαρότητα έπαψε να υπάρχει στην επανάληψη, όταν το γκολ του Σκέμπρι στο 57' έβαλε μπροστά τον Πανιώνιο. Ο Γιώργος Δώνης έκανε την κίνηση "ματ' όπως αποδείχθηκε, ρίχνοντας αμέσως στο παιχνίδι τον Ηλία Αναστάσακο, και ο Έλληνας φορ τον δικαίωσε άμεσα σκοράροντας 2 φορές μέσα σε 4 λεπτά και γυρνώντας ανάποδα των αγώνα!

Έκτοτε ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο και κράτησε το 2-1 παίρνοντας στην τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα σε 8 παιχνίδια, ενώ ακόμα αγνοεί την ήττα. Από την άλλη ο Πανιώνιος δεν έχει κερδίσει από τις 24 Σεπτεμβρίου, δηλαδή για πάνω από ένα μήνα...

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Ατρόμητος-Πανιώνιος

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Γιάχος (Χίου)

Παρατηρητής: Μπέρσης (Ακραδίας)

Καιρός: Αίθριος

Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Γουέιν, Τόμας, Ζουέλα, Επστάιν (77' Επστάιν), Μπρίτο (81' Μπρίτο), Μήτρογλου, Καραγκούνης (60' Καραγκούνης)

Πανιώνιος (Τ. Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια. Σέμπρι, Κούτσι, Σάμαρης (69' Κολοβός), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Ρόκας (79' Μιλοβάνοβιτς)

Σκόρερ: 60', 64' Αναστασάκος - 57' Σκέμπρι

Κίτρινες: Αναστασάκος /Κβιρκβέλια, Σκέμπρι

Κόκκινες:


Ανασκόπηση αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να έχουν διάθεση στα πρώτα λεπτά αλλά να τα χαλάνε στην τελική προσπάθεια. Ο μεν Ατρόμητος φάνηκε ότι στερείτο την απουσία του Πίτου Γκαρσία και των εμπνεύσεών του, ενώ ο δε Πανιώνιος βγήκε δύο φορές στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις αλλά η τελική πάσα δεν ήταν η κατάλληλη σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Ο Μήτρογλου πήγε να βάλει τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ στο 6ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του ΣΚόνδρα βρέθηκε φάτσα με τον Ελευθερόπουλο όμως ο Έλληνας πορτιέρο έκανε καίρια έξοδο και μάζεψε τη μπάλα. Ο Πανιώνιος δεν φαινόταν ιδιαίτερα διατεθειμένος να βγει από το "καβούκι' του, με την απουσία των Εστογιανόφ και Ριέρα να περιορίζουν κατά πολύ τις επιθετικές αρετές των Νεοσμυρνιωτών. Ο Κουμόρτζι δεν ήταν σε καλή μέρα και η μπάλα δεν έφτανε στον Κούκι, ο οποίος γυρνούσε πολύ πίσω για να πάρει μπάλα.

Οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή και μια ανούσια υπεροχή αλλά η εστία του Ελευθερόπουλου δεν δέχτηκε σε καμία περίπτωση μεγάλη πίεση. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σουτ από πλάγια θέση πάλι του Σιόβα που έδιωξε ο Ιτάνζ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όντας στο 0-0.

Χαμός στο 7λεπτο 57'-64'

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να βγει δειλά δειλά μπροστά και με τον Ατρόμητο να μοιάζει ακίνδυνος τουλάχιστον μέχρι το πρώτο 10λεπτο. Ωστόσο αυτή ήταν η νηνεμία πριν την καταιγίδα...

Στο 57ο λεπτό ο Πανιώνιος μπήκε μπροστά στο σκορ όταν η εξαιρετική σέντρα του Σιόβα από τα δεξιά έφτασε στο κεφάλι του ΣΚέμπρι που από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1.

Ο Γιώργος Δώνης αντέδρασε άμεσα, βάζοντας στον αγώνα τον Ηλία Αναστασάκο. Ο 33χρονος επιθετικός πήρε την κατάσταση στα χέρια του "χτυπώντας" δύο φορές μέσα σε 4 λεπτά δίνοντας παράλληλα λύση στο επιθετικό κόλλημα του Ατρομήτου στο παιχνίδι.

Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν τη σαστιμάρα των παικτών του Πανιωνίου και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης διασφαλίζοντας το πολύτιμο αποτέλεσμα χωρίς να δώσουν χώρο στην υποτονική ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αν δεν υπήρχε και το καρδιοχτύπι στο τέλος από το λάθος του Ιτάνζ, ο Ατρόμητος δεν θα είχε κάτι ανησυχητικό να θυμάται από τα τελευταία λεπτά.

Το τελικό 2-1 ήρθε φυσιολογικά -βάσει της εικόνας των 20 τελευταίων λεπτών- και κράτησε για μια ακόμα αγωνιστική τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Αντίθετα ο Πανιώνιος έμεινε στους 8 βαθμούς (αγνοεί τη νίκη από το "διπλό" στην Κέρκυρα) και την 8η θέση.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Μα τι άλλο, η αλλαγή του Αναστασάκου από το Γιώργο Δώνη. Ο 33χρονος επιθετικός του Ατρομήτου μπήκε ως αλλαγή στο 60ό λεπτό, όταν η ομάδα του βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας 0-1, και όντας στη σωστή θέση δύο φορές σκόραρε αμφότερες τα πολύτιμα τέρματα που έδωσαν το προβάδισμα και τη νίκη στους Περιστεριώτες.

Μάλιστα, τα δυο αυτά γκολ του Αναστασάκου είναι τα πρώτα του Έλληνα φορ στο φετινό πρωτάθλημα. Γκολ λοιπόν που αξίζουν όσο... τρεις βαθμοί και ο Ατρόμητος συνεχίζει αήττητος και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ο Γιώργος Δώνης φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους στη συνέντευξη Τύπου αλλά δεν παρέλειψε να επαινέσει τους παίκτες του για την αντίδρασή τους όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Από την άλλη ο Τάκης Λεμονής υπογράμμισε την έλλειψη ψυχραιμίας των ποδοσφαιριστών του, πέταξε τη σπόντα του για τον Σίτο Ριέρα και έδωσε τα συγχαρητήριά του στο νικητή Ατρόμητο και

Αναλυτικότερα:

Γ. Δώνης: " Γινόμαστε καλή ομάδα όχι γιατί κερδίσαμε αλλά επειδή αντιδράμε σωστά στις καταστάσεις που μας συμβαίνουν. Δείχνει ωριμότητα και ψυχολογία. Είχαμε και τύχη βέβαια.

Έχουμε ένα μεγάλο κενό τριών εβδομάδων, τους έδωσα και τριήμερο ρεπό. Να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή με τον καλύτερο τρόπο και να βελτιωθούμε. Ο Ατρόμητος δεν τα κλέβει τα παιχνίδια, τα κερδίζει. Και είναι δύσκολο να νικάς ομάδες που κλείνονται. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου.

Δεν είμαι προπονητής που πιστεύει ότι αν η αλλαγή του βάλει δύο γκολ ότι είναι σπουδαίος. Απλώς λειτούργησαν πολύ καλά οι παίκτες μου. Τώρα δεν έχουμε παιχνίδι να κερδίσουμε, άρα θα πρέπει να πάρουμε το εσωτερικό διπλό. Δεν πάμε βέβαια για πρωτάθλημα, εμάς μας ενδιαφέρει το επόμενο ματς. Τον Αναστασάκο εγώ τον έφερα στον Ατρόμητο. Το σημαντικό είναι να τον διατηρείς ζεστό".

Τ. Λεμονής: " Πανικοβληθήκαμε στο πρώτο γκολ του Ατρομήτου. Δικαιούμασταν περισσότερα με βάση την εικόνα του ματς. Κάναμε λάθη, δεν δείξαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία.

Θεωρώ ότι δεν είχαμε παθητική στάση στο παιχνίδι ούτε στο πρώτο ημίχρονο, απλώς μετά το 30' ο αντίπαλος μάς πίεσε από στημένα. Είναι γεγονός ότι η απουσία του Εστογιανόφ είναι σημαντική όμως νομίζω ότι σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλό και χωρίς αυτόν. Μας έλειψε όμως η καλή τελική πάσα.

Για τον Ριέρα δεν θέλω να πω κάτι. Θα συναντηθώ την Κυριακή με τους διοικούντες και θα τα πούμε. Ο Πανιώνιος είναι υπεράνω όλων.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ατρόμητο. Είναι πολύ υγιές μία τέτοια ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας".

Στατιστικά Αγώνα

2

Γκολ

1

1

Ασίστ 1

8

Τελικές προσπάθειες

7

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

2

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

1

Κεφαλιές

2

4

Αποκρούσεις

4

16

Επεμβάσεις

16

25

Κλεψίματα

17

18

Φάουλ

23

2

Οφσάιντ

0

6

Κόρνερ

1

58

Λάθη

58

6/19

Γεμίσματα

2/18

Το φιλμ του αγώνα

6': Πολύ καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο με τον Σκόνδρα να βγάζει ωραία πάσα στον Μήτρογλου που βρέθηκε φάτσα με τον Ελευθερόπουλο, όμως ο έμπειρος πορτιέρο μάζεψε τη μπάλα.

14': Φάουλ του Κβιρκβέλια για τον Πανιώνιο, μπλοκάρει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Ιτάνζ

18': Λίγο έλειψε να γίνει το αυτογκόλ, αλλά η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Τσότσαλιτς πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ελευθερόπουλου

24': Καλό σουτ του Γιαννούλη, παρεμβάλλεται ο Τσότσαλιτς στην πορεία της μπάλας η οποία καταλήγει λίγα μέτρα άουτ

27': Κίτρινη κάρτα στον Κβιρκβέλια

28': Ευκαιρία για τον Ατρόμητο όταν ο Μπρίτο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του αλλοιώθηκε από τον Κουμορτζί

34': Σπουδαία έμπνευση του Ντένις Επστάιν με το σουτ που επιχείρησε να φεύγει περίπου δυο μέτρα πάνω από το δεξί "γάμα" του Ελευθερόπουλου

43': Ο Κβιρκβέλια εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σιόβα μέσα στη μεγάλη περιοχή που έκανε το σουτ, όμως ο Ιτάνζ έδιωξε μακριά

57': ΓΚΟΛ...! 0-1 Ο Πανιώνιος προηγείται με την κεφαλιά του Σκέμπρι, ύστερα από σέντρα "λουκούμι" του Σιόβα από τα δεξιά

60': ΓΚΟΛ...! 1-1, απάντηση για τον Ατρόμητο με τον Αναστασάκο, ο οποίος είχε μπει πριν λίγα δευτερόλεπτα στο ματς.

63': Κίτρινη κάρτα στον Σκέμπρι

64': ΓΚΟΛ...! 2-1 για τον Ατρόμητο πάλι με τη "χρυσή αλλαγή", τον Αναστασάκο, που εκμεταλλεύτηκε τη αναμπουμπούλα στην περιοχή του Πανιωνίου, ανατρέποντας το 0-1 μέσα σε 4 λεπτά

66': Κίτρινη κάρτα στον Αναστασάκο

85": Κίτρινη ο Μπάλλας

92': Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, όταν έπειτα από λάθος του Ιτάνζ και κόντρες που ακολούθησαν στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Γουνδουλάκη, αλλά εκείνος πλάσαρε από κοντά άουτ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ