STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Ξάνθη 1-1

Ατρόμητος - Ξάνθη 1-1
INTIME SPORTS

Δύο πέναλτι έκριναν το εναρκτήριο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, όπου Ατρόμητος και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο γήπεδο του Περιστερίου. (videos)

Το προβάδισμα πήραν στο 49' οι γηπεδούχοι με τον Περόνε να σημαδεύει σωστά από τα 11 μέτρα, ενώ με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε στο 69' ο Έλινγκτον.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του και η ισοπαλία μοιάζει το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες παρέμειναν με μία μόλις νίκη στη φετινή σεζόν, ενώ ο Ατρόμητος διατήρησε το εντός έδρας αήττητό του.

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δημήτρης Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Χρήστος Μαγιάνης (Άρτας)

Κίτρινες κάρτες: Σκόνδρας, Φαβάλι - Αντεφέμι, Φλίσκας, Βάλλας, Κιντάνα

Κόκκινη κάρτα:
Σκόνδρας (67')

Γκολ:
49' πέν. Περόνε (1-0), 69' πέν. Έλινγκτον (1-1)

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο (35' Σφακιανάκης), Μπρίτο (80' Σαγκανόβσκι), Φαβάλι, Καμαρά, Περόνε (75' Τάτος)

Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Στιούαρτ, Μπέρτος, Γκλέισον, Κατόνγκο (73' Κιντάνα), Φλίσκας, Βασιλακάκης, Πόι (90' Μπούγκα), Αντεφέμι, Μαρσελίνιο (62' Έλινγκτον)

Ο αγώνας

Ο Ατρόμητος είχε την ξεκάθαρη υπεροχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Περιστεριώτες σημειώθηκε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μπρίτο έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Η απάντηση από πλευράς Ξάνθης, η οποία ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια, ήρθε στο 30'. Ο Βασιλακάκης έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η συνέχεια, και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, άνηκε στον Ατρόμητο, αλλά οι Περόνε, Καμαρά και Σφακιανάκης δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις προσπάθειες που επιχείρησαν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αφού μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξή του, ο Αντεφέμι έκανε ένα ανόητο πέναλτι, τραβώντας τον Σκόνδρα σε εκτέλεση κόρνερ.

Ο Καλόπουλος καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Περόνε, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε, παρά το γεγονός ότι ο Γκσπούρνινγκ έπεσε στη σωστή γωνία.

Μάλιστα, οι διαμαρτυρίες από πλευράς Ξάνθης για την υπόδειξη του πέναλτι, στοίχισαν στον Γιώργο Παράσχο την αποβολή του από τον πάγκο των "ακριτών".



Με αυτό το γκολ ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε τα 4 στο πρωτάθλημα και λίγο έλειψε να πιάσει στην πρώτη θέση των σκόρερς τον Σισέ, όταν στο 64' βγήκε απέναντι στον Γκσπούρνινγκ, αλλά ο Αυστριακός πορτιέρο απέκρουσε το σουτ του.

Τελικά ο Ατρόμητος πλήρωσε αυτή τη χαμένη ευκαιρία, αφού τρία λεπτά αργότερα, σε μία επίθεση της Ξάνθης, ο Σκόνδρας τράβηξε τον Πόι μέσα στην περιοχή και σωστά ο Καλόπουλος έδειξε και πάλι το σημείο του πέναλτι, αλλά και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Νέιθαν Έλινγκτον, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα λίγο νωρίτερα. Ο Άγγλος επιθετικός ξεγέλασε τον Μιχαηλίδη, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή του γωνία, για να ισοφαρίσει σε 1-1.



Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς φάσεις, αφού παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Ξάνθη δεν πίεσε όσο χρειαζόταν ώστε να φύγει με τη νίκη από το Περιστέρι. Μάλιστα, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πάρει το "τρίποντο" στο φινάλε, όταν ο Νεμπεγλέρας σέντραρε από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Φαβάλι πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκσπούρνινγκ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ