STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2
INTIME SPORTS

Συναρπαστικό τέλος στο Ηράκλειο. Ο Πάμπλο Κοντρέρας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στον ΠΑΟΚ την πρώτη φετινή νίκη εκτός έδρας. Ο Μπούντιμιρ είχε ανοίξει το σκορ στο 16', ενώ ο Σαλπιγγίδης είχε ισοφαρίσει στο 37'.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ ήθελε να νικήσει στην Κρήτη για να έχει αντίκρισμα η νίκη του επί του Πανιωνίου την περασμένη αγωνιστική και τελικά τα κατάφερε, έστω και αν αυτή χρειάστηκε να έρθει στην εκπνοή της αναμέτρησης, με το γκολ του Κοντρέρας.

Οι παίκτες του Γιώργου Καραγεωργίου μπήκαν πολύ καλύτερα στον αγώνα, ξεκίνησαν αποφασισμένοι να φτάσουν πρώτοι στο γκολ και τα κατάφεραν στο 16' ύστερα από το γκολ του Μπούντιμιρ, αλλά η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις 19', αφού ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, βρέθηκε απέναντι από το Δασκαλάκη και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τρόπους για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, αλλά τα μαρκαρίσματα και των δυο πλευρών ήταν αυτά που κυριάρχησαν στην επανάληψη.

Ο ρυθμός έπεφτε, καθώς γινόντουσαν πολλά φάουλ, ενώ ο μοναδικός τρόπος να απειλήσουν οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν είτε από στημένες φάσεις, είτε από μακρινά σουτ.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή που είχε από την αποβολή του Τζούνιορ στο 80' και ο Κοντρέρας έδωσε τη βαρυσήμαντη νίκη στο 94' όταν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με δεξί δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής:
Σ. Μάνταλος

Βοηθοί: Δ. Γκάγκας, Α. Καρατζίκας

Κίτρινες: 30' Σίλβα Τζούνιορ, 60' Βιτόλο, 88' Ίβιτς, 95' Κοντρέρας

Κόκκινες: 82' Τζούνιορ

Γκολ: 16' Μπούντιμιρ, 35' Σαλπιγγίδης

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης (59' Βερπακόφσκις), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Ρομάνο (85' Μπέτο).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (96' Ζουέλα), Κοντρέρας, Φωτάκης (86' Φιλομένο), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν αργός. Ο Εργοτέλης ήταν η πρώτη ομάδα που επισκέφθηκε τα αντίπαλα καρέ, όταν στο 6' Ρομάνο εκτέλεσε κόρνερ, αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με τον Χίμπλινγκερ, όταν στο 13' πήρε την κεφαλιά ανάμεσα από δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κροάτη τερματοφύλακα του "δικεφάλου".

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 15', όταν ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε το σουτ με το αριστερό, όμως, ο Δασκαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.

Η επόμενη φάση ήταν και εκείνη όπου η ομάδα του Ηράκλειου άνοιξε το σκορ. Ο Χρυσοφάκης από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο ανενόχλητος Μπούντιμιρ με το κεφάλι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 16'.



Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παρουσιάζει κακή αγωνιστική εικόνα, ενώ ο Εργοτέλης συνέχισε να πιέζει. Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε φάουλ στο 27', ο Κρέσιτς έδιωξε την μπάλα ασταθέστατα, ο Χίμπλινγκερ σούταρε δύο φορές, αλλά και τις δύο ο Κοντρέρας έδιωξε, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ύστερα από δέκα λεπτά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έχοντας πάρει φόρα από το περασμένο ματς με τον Πανιώνιο, πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο τέρμα, όταν ο Βιεϊρίνια τον βρήκε όμορφα με κάθετη πάσα και εκείνος από θέση τετ α τετ δεν αστόχησε, φέρνοντας το ματς στα ίσα.



Από την ισοφάριση, αναπτερώθηκε το ηθικό των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έδειξαν ότι πατάνε καλύτερα στο γήπεδο. Ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν μία κεφαλιά στο 37' με τον Φραγκουλάκη από τη σέντρα του Χρυσοφάκη.

Ο διαιτητής σφύριξε το ημίχρονο με τον Εργοτέλη να είχε μπει πολύ καλύτερα στην αρχή του ματς και τον ΠΑΟΚ μετά το γκολ του "Σάλπι" να αντιστρέφει την άσχημη αγωνιστική εικόνα του.

" Κοιμήθηκε" το ποδόσφαιρο, όχι ο Κοντρέρας!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δυο προπονητές να μην έχουν κάνει κάποια αλλαγή. Στα πρώτα λεπτά και οι 22 ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να συνδυαστούν και να βρουν τρόπους για το πώς να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο 47' ο Χρυσοφάκης επιχείρησε το πρώτο σουτ της επανάληψης, με τον Κρέσιτς να είναι - για ακόμα μια φορά - σε θέση ετοιμότητας και να μαζεύει χωρίς κανένα πρόβλημα την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ελ Ζαρ απάντησε στο σουτ του μέσου του Εργοτέλη, αλλά το σου του Μαροκινού με το δεξί έξω από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το δεξί του Δασκαλάκη.

Στο 59' ο Καραγεωργίου έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, βάζοντας το Βερπακόφσκις στην θέση του Χρυσοφάκη. Εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να φτάνουν με μεγαλύτερη συχνότητα στα αντίπαλα καρέ. Στο 74' ο Κρέσιτς έκανε λάθος έξοδο, αλλά ο επερχόμενος Αλεξόπουλος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με το σουτ του να περνάει ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.



Από το 80' οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόντουσαν με αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Τζούνιορ. Στη συγκεκριμένη φάση υπήρξε και ένα μπέρδεμα καθώς ο παίκτης του ΠΑΟΚ είχε τραυματιστεί και οι γιατροί ζήτησαν να γίνει αλλαγή. Ο Μάνταλος όμως τους σταμάτησε καθώς έδωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει μιας και τα συνεχόμενα φάουλ, αλλά και οι αλλαγές έκαναν το διαιτητή να σταματά τη ροή του ματς.

Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι οι δυο ομάδες θα φύγουν από το γήπεδο ισόπαλες, ο Κοντρέρας εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μπέτο και με απευθείας δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά έδωσε στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην τρίτη φετινή του νίκη και τους 11 βαθμούς, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε στους 9.


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ