STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - ΑΕΛ: 2-1

Εργοτέλης - ΑΕΛ: 2-1
Ρομάνο INTIME SPORTS

Ο Εργοτέλης πήρε μία νίκη-ανάσα επί της ΑΕΛ με 2-1 και σκαρφάλωσε μακριά από τις τελευταίες θέσεις. Τραγικοί οι βυσσινί που έμειναν με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερη νίκη για τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο φέτος, αυτή τη φορά επί της ΑΕΛ με 2-1 σε ένα παιχνίδι με πολλά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης για τους φιλοξενούμενους. Χαμένο πέναλτι για τον Εργοτέλη στο τέλος.

Ήταν από τα λεγόμενα ματς "ο θάνατος σου η ζωή μου", αφού και οι δυο ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Εργοτέλης ωστόσο στάθηκε καλύτερος και πήρε μια δίκαιη νίκη, αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν παράπονα από τον διαιτητή.

Οι βυσσινί έμειναν με δέκα παίκτες στο 26ο λεπτό, όταν ο Ταλ ανέτρεψε τον Μπούντιμιρ μέσα στην μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Νταμπίζας ανέτρεψε πάλι τον Μπούντιμιρ. Ο Λεάλ ωστόσο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Συνθέσεις των δυο ομάδων

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Μπέτο (Ορφανός 76'), Ολίσε, Φραγκουλάκης (Βίσιο 90+), Ρομάνο, Λεάλ (Σαρρής 89'), Μπούντιμιρ.

ΑΕΛ (Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Βούζας (Βελάσκο, 27'), Ρομέου, Ιγκλέσιας (Μακίνουα 78'), Σίμιτς (Μπλάζεκ 45'), Κανόμπιο, Κουζέν.

Γκολ: Ρομάνο 8', Κανόμπιο 19', Λεάλ 26'.

Κάρτες: Κουζέν (κίτρινη, 12'), Ταλ (κόκκινη, 26΄), Μπούντιμιρ (κίτρινη, 30'), Ταυλαρίδης (κίτρινη, 30'), Ιγκλέσιας (κίτρινη, 31'), Μπέτο (κίτρινη, 39΄), Γιαλούσης (κίτρινη, 55'), Ολίσε (κίτρινη, 68'), Φραγκουλάκης (κίτρινη, 81'), Νταμπίζας (κίτρινη, 87'), Ρουμπάκης (κίτρινη, 90+), Δασκαλάκης (κίτρινη, 90+).

Πρώτο ημίχρονο

Ο Γιάννης Παπακώστας έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε από την αρχή του αγώνα τον 17χρονο επιθετικό Αντώνη Βούζα, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει στις προπονήσεις της ομάδας.

1-0: Η ομάδα του Εργοτέλη πατούσε καλύτερα στα πόδια της και κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς νωρίς. Συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό, όταν ο Λεάλ με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το δυνατό σουτ. Ο Αμπάρης δεν έδιωξε σωστά, με αποτέλεσμα ο Ρομάνο με κοντινή προβολή να ανοίξει το σκορ!

Ο Εργοτέλης πήγε να κάνει δυο τα τέρματα του στο 15ο λεπτό, όταν και πάλι ο Λεάλ ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, αυτή τη φορά. Εκεί έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, με τον Μπούντιμιρ να παίρνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ!

Ισοφάρισε η ΑΕΛ... Όσκαρ ανοησίας για Ταλ!

1-1: Οι βυσσινί απάντησαν στο γκολ του Εργοτέλη στο 19ο λεπτό με τον Κανόμπιο, ο οποίος με εκπληκτική ατομική ενέργεια μέσα στην μεγάλη περιοχή ξεπέρασε δυο παίκτες και νίκησε τον Δασκαλάκη.

Ο Εργοτέλης παραλίγο να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ στην επόμενη φάση, όμως το σουτ του Λεάλ έπιασε με δυσκολία ο Αμπάρης.

2-1: Ότι δεν κατάφερε ο Λεάλ νωρίτερα το πέτυχε στο 26ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Συγκεκριμένα ο Ταλ έκανε ανόητο μαρκάρισμα πάνω στον Μπούντιμιρ μέσα στην μεγάλη περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει πέναλτι και κόκκινη!

Ο Λεάλ από τα 11 βήματα έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ των Κρητικούς. Η φάση πάντως από την οποία ξεκίνησε το πέναλτι είναι οριακή...

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Εργοτέλη να χάνει άλλη μια ευκαιρία με τον Λεάλ, που ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Ο 28χρονος άσος εξαπέλυσε ένα απίστευτο σουτ από τα δεξιά, όμως ο Αμπάρης με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Δεύτερο ημίχρονο...

Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς να έχει τον ρυθμό του πρώτου μέρους, με τον Εργοτέλη ωστόσο να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ έχασε δυο μαζεμένες ευκαιρίες στο διάστημα 60-63.

Αρχικά ο Κανόμπιο εκτέλεσε φάουλ και ο Νταμπίζας μόνος του με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια ο Κανόμπιο πάλι πέρασε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά στον Μπλάζεκ που μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως το πλασέ του έδιωξε τελευταία στιγμή ο Ρουμπάκης.

Ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τρία τα τέρματα του στο 74ο λεπτό, όταν ο Ρομάνο έκανε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Λεάλ, που βρέθηκε απέναντι από τον Αμπάρη και προς τα δεξιά. Το πλασέ του όμως ήταν πολύ άσχημο και πέρασε άουτ.

Χαμένο πέναλτι για τον Εργοτέλη

Ο Λεάλ ζήλεψε την ανοησία του Ταλ στο πρώτο μέρος και είπε να επαναλάβει κάτι παρόμοιο στην επανάληψη. Ο Νταμπίζας ανέτρεψε τον Μπούντιμιρ μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον 28χρονο επιθετικό να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι.

Ο τρόπος ωστόσο που επέλεξε να το κάνει, τεχνικό και ψηλό, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με αποτέλεσμα ο Καραγεωργίου να "βράζει" στον πάγκο της ομάδας του...

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Εργοτέλη να παίρνει μια σπουδαία νίκη, αν και η ΑΕΛ πίεζε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ