STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Ατρόμητος 0-1

Εργοτέλης - Ατρόμητος 0-1
Καραμάνος Ουμπίδες Λαζαρίδης INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος νίκησε με 1-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σκόρερ ο Καραμάνος.

Τι κι αν ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας; Τι κι αν η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχασε λίγες αλλά καλές ευκαιρίες; Ο Ατρόμητος ήταν ακόμα μία φορά ουσιαστικός και με καταπληκτική άμυνα πήρε το χρυσό τρίποντο.

Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Καραμάνος στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης το οποίο έμελλε να είναι και το μοναδικό του αγώνα.

H SuperBALL επιστρέφει με την πρώτη αγωνιστική του 2ου γύρου της Super League (5/1). Συνεντεύξεις, στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από τις πρώτες αναμετρήσεις για το 2014. Σέντρα στις 21:00.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Καιρός: Ηλιοφάνεια κατά περιόδους

Διαιτητής: Κύζας (Δράμα)

Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Πίτσος (Κούρτης 81'), Μεχία, Καρντόσο, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (Χαλκιαδάκης 64'), Χαντί, Διαμαντάκος (Δωματάς 75'), Αναστασάκος.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Δημούτσος, Πίτου, Φάμπιο (Μπάλλας 69'), Ουμπίδες (Φυτανίδης 89'), Παπαδόπουλος (Ναπολεόνι 81'), Καραμάνος.

Γκολ: Καραμάνος (σουτ 17'),

Κάρτες: Χαντί (κίτρινη 28'), Σαρρής (31' κίτρινη), Πίτου (33' κίτρινη), Καραμάνος (κίτρινη 51'), Καρντόσο (κίτρινη 71'), Ρομάνο (κίτρινη 89'), Μεχία (κίτρινη 82'), Δωματάς (κίτρινη 93'), Καβουσάκης (κίτρινη 94').

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Εργοτέλης - Ατρόμητος 0-1

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και μάλιστα έχασε δυο καλές ευκαιρίες σε αντίστοιχα στους του Πίτσου και του Χαντί, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Η ομάδα της Κρήτης είχε την κατοχή της μπάλας όμως ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που σκόραρε στην πρώτη του φάση.

Στο 17ο λεπτό ο Καραμάνος με προσωπική ενέργεια κέρδισε τη μπάλα και έφυγε στην κόντρα από τα δεξιά, σούταρε δυνατά και νίκησε τον Καβουσάκη κάνοντας το 0-1.

Εργοτέλης - Ατρόμητος 0-1
Καραμάνος INTIME SPORTS

Δεν το έβαλαν κάτω

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να πιέζουν. Μάλιστα στο 20' ο Διαμαντάκος βγήκε φάτσα με το τέρμα, μετά από πάσα του Αναστασάκου, όμως ο Τσενάμο έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Ο Εργοτέλης πίεσε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δίχως αποτέλεσμα όμως, αφού ο ρυθμός έπεσε και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Αξίζει να σταθούμε μόνο σε ένα σουτ του Μπουχαλάκη το οποίο ωστόσο κόντραρε κάπου.

Ίδια εικόνα

Τα ίδια πάνω κάτω συνέβησαν και στο δεύτερο μέρος. Ο Εργοτέλης είχε την κατοχή (ανούσια βέβαια) όμως ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη μεγάλη φάση. Λάθος της άμυνας στο 73' (ναι! μέχρι τότε δεν είχαμε τίποτα στην "επανάληψη"), ο Ουμπίδες με δυνατό σουτ σημάδεψε τον Καβουσάκη.

Πάντως ο Εργοτέλης απάντησε στην επόμενο φάση με αντίστοιχο σουτ του Χαλκιαδάκη. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να έκανε το 1-1 στο 87' όταν και επιχείρησε δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Τσενάμο επίσης εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν εκπληκτικός. Έκοψε κρίσιμες φάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ. Γενικότερα η άμυνα του Ατρόμητου ήταν σε μεγάλη μέρα. Επίσης να σταθούμε και στον διαιτητή. Δεν φοβήθηκε να πάρει πάνω του φάσεις και... βουτιές τις οποίες μάλιστα τιμώρησε.

Η απογοήτευση

Ο Μπουχαλάκης είχε ουσιαστικά το ρόλο του Πελέ στη μεσαία γραμμή. Δεν κατάφερε ο νεαρός άσος να ξεχωρίσει, αφού ήταν αργός (πιο αργός και από τον Πορτογάλο) τόσο σε ταχύτητα όσο και σκέψη. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να δουλέψει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Επίσης κακή τακτική και από τον Πετράκη, αφού ο Εργοτέλης έπαιζε με σέντρες τις απελπισίας από την άμυνα.

Στατιστικά Αγώνα

0 Goal 1
0 Ασίστ 1
11 Τελικές Προσπάθειες 7
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 5
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
1 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 7
8 Επεμβάσεις 25
13 Κλεψίματα 13
21 Φάουλ 19
0 Οφσάιντ 2
5 Κόρνερ 5
26 Λάθη 29
8/35 Γεμίσματα 2/9
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ