STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φιλική νίκη με υπογραφή Μπάλαμπαν

Φιλική νίκη με υπογραφή Μπάλαμπαν
INTIME SPORTS

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπόσκο Μπάλαμπαν που σημείωσε δύο γκολ(53',68'), ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 του Αστέρα σε φιλικό παιχνίδι στην Τρίπολη και έδειξε βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα τεστ στο διάστημα της προετοιμασίας.

Ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Μίκαελ Στόρε είχε δηλώσει ότι η ομάδα του θα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και τα πρώτα μηνύματα ήρθαν στο φιλικό της Πέμπτης στην Τρίπολη.

Οι Νεοσμυρνιώτες υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Κωνσταντίνου Τσακίρη ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι, παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά της προετοιμασίας και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στα τεστ επί Ελληνικού εδάφους.


Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τον αγώνα με παίκτες που προορίζονται για βασικοί ενόψει της νέας σεζόν. Ο Βαγγέλης Βλάχος για τους Αρκάδες επέλεξε σχήμα 4-2-3-1 όπως και ο Μίκαελ Στόρε που είχε στην ενδεκάδα δύο υπό δοκιμήν Αφρικανούς, τον Νοτιοαφρικανό αριστερό μπακ, Φουνγκγουάγιο και τον Νιγηριανό δεξιό μέσο, Οκόρο οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιώνιο.


Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά. Το σουτ του Ουντότζι μπλόκαρε ο Μπέλιτς(σ.σ πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια) ενώ ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τους Νεοσμυρνιώτες με τα σουτ του Μπάλαμπαν(9') και του Μανιάτη(17') που πέρασαν άουτ.


Στο 22' οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου όταν από κάθετη πάσα του Ρίος για τον Ρομπέρτο, ο τελευταίος ξεπέρασε και τον Λάτκα και έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.


Στο 26' ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το γκολ αλλά ο Μπέλιτς νίκησε τον Ρομπέρτο στο τετ-α-τετ ενώ στο 30' στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο σουτ-φάουλ του Μπάλαμπαν η μπάλα πέρασε άουτ.


Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα της Τρίπολης απείλησε καθώς στο 47' ο Αργυρόπουλος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Μπέλιτς.


Στο 49' από τη σέντρα Ρίος και το πλασέ του Ροζέριο, ο πορτιέρο του Πανιωνίου φώναξε ξανά "παρών" αποκρούοντας την μπάλα.


Οι Νεοσμυρνιώτες κατόρθωσαν να προηγηθούν στο 53' όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Κούκετς, ο Μπάλαμπαν με κεφαλιά-"ψαράκι" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κροάτης επιθετικός εξελίχτηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή του φιλικού καθώς στο 68' αυτή τη φορά από τη σέντρα του Μανιάτη με κεφαλιά,"έγραψε" το 0-2 για τον Πανιώνιο.


Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στο 74' μετά την κεφαλιά του Ροζέριο, ο Μπέλιτς απέκρουσε την μπάλα ενώ στο 84' και ο Ιβάνοφ δεν βρήκε στόχο στο σουτ που επιχείρησε.

Το φιλικό παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νικητή τον Πανιώνιο ο οποίος έδειξε καλή εικόνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκτός από τον Μπάλαμπαν, καλή απόδοση είχε ο Νοτιοαφρικανός αριστερός μπακ, Φουνγκγουάγιο αλλά και ο τερματοφύλακας Τόμας Μπέλιτς ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και έδειξε ότι μπορεί να έχει θέση στο "κυανέρυθρο" ρόστερ.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε πρόβλημα στην επίθεση καθώς για άλλο ένα παιχνίδι δεν ήταν αποτελεσματικός.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος) : Ντεγκρά (Αναστασόπουλος 45'), Αργυρόπουλος (Ρούμπιλ 70'), Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης (Ουριμπάρι 45'), Μπαστία, Κερ (Μπακασέτας 80'), Καρέρα, Ρίος (Φορτούνης 72'), Ουντότζι (Ροζέριο 45'), Ρομπέρτο (Ιβάνοφ 61')


Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε) : Μπέλιτς, Γιόνσον (Κοντοές 45'), Φουνγκγουάγιο, Σιόβας (Οκπάκο 57'), Λάτκα, Τσότσαλιτς, Μανιάτης, Οκόρο (Κολοβός 71'), Κούκετς (Αναστασόπουλος 87'), Κουμορτζί (Σάμαρης 87'), Μπάλαμπαν (Σκούρτης 71')


Τραυματίστηκε ο Σιόβας


Στα δυσάρεστα του φιλικού για τον Πανιώνιο, ήταν ο τραυματισμός του Δημήτρη Σιόβα ο οποίος έγινε αλλαγή καθώς χτύπησε στη μύτη και αποχώρησε από το γήπεδο για το Νοσοκομείο της Τρίπολης όπου υποβλήθηκει σε ακτινογραφίες και εξετάσεις.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων ο τραυματισμός του Δημήτρη Σιόβα δεν είναι σοβαρός .


Ταξίδι για Γιόχανσον

Στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Κιντής μαζί με τον Χάρη Λούρη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Στουτγάρδη-Μόλντε και ειδικότερα τον Εμίλ Γιόχανσον ο οποίος ενδιαφέρει τους "κυανέρυθρους".

Ο 24χρονος Σουηδός αριστερός μπακ που αγωνίζεται στην ομάδα της Νορβηγίας και έχει συμβόλαιο έως το 2013 αποτελεί ένα από τους πρώτους στόχους για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γιώργου Τζαβέλλα.


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ