STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ηρακλής-Καβάλα 0-1

Ηρακλής-Καβάλα 0-1
INTIME SPORTS

Την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Καβάλα, η οποιά επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" και έδωσε τέλος στο δικό του αήττητο. Κόκκινη κάρτα στον Ντουγκλάο στο 69'.

Μετά από τις ισοπαλίες με Λάρισα (0-0 στο "Αλκαζάρ") και Παναθηναϊκό (2-2 στο "Ανθή Καραγιάννη"), η Καβάλα πανηγύρισε και την πρώτη της επιτυχία στη φετινή Superleague καθώς νίκησε με 1-0 τον -πρωτοπόρο μέχρι την 3η αγωνιστική- Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο".

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 42' για τους "Αργοναύτες" ο Ονουάτσι με αριστερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την Καβάλα να κρατάει δίκαια το υπέρ της 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να αγωνιστεί από το 69' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ντουγκλάο (κόκκινη κάρτα).

Από την πλευρά του ο Ηρακλής πραγματοποίησε τη χειρότερη εντός έδρας εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα, δημιούργησε λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μάριο Γκαλίνοβιτς (σχεδόν ακίνδυνος στο δεύτερο ημίχρονο) και δεν κατάφερε ούτε όταν είχε αριθμητικό πλεονέκτημα να "πείσει" με την απόδοσή του.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Καβάλα στην έδρα του Ηρακλή από τις 2 Μαρτίου 1997 (3-2), και η τρίτη συνολικά στην ιστορία της ως φιλοξενούμενη σε σύνολο 18 αναμετρήσεων με τον "Γηραιό"

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (76' Ρόμαν), Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεριανός (48' Καρλίνιος), Ντάντι, Σίσιτς, Σολτάνι (46' Βέλλιος), Μάρα, Ιακομπ

Καβάλα (Ντράγκομιρ Οκουκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Χργκοβιτς, Τόμασιτς, Βουτσίσεβιτς (66' Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Αμπντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι (72' Θεοδωρέλλης), Νταρσεβίλ (46' Ογκμπέτσε)

Κίτρινες κάρτες: Παπαστεριανός (34'), Γιάκομπ (45') / Ονουάτσι (42'), Ντουγκλάο (58'), Γκαλίνοβιτς (68'), Χργκοβιτς (77'), Καρλίνιος (85')

Κόκκινες κάρτες: Ντουγκλάο (69')

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής: Α.Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Χ.Μπαλτάς (Αχαΐας), Δ.Τάτσης (Ηπείρου)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση του "Καυτανζογλείου" πήρε... φωτιά από το ξεκίνημα, με την Καβάλα να μπαίνει με κεκτημένη ταχύτητα από το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική (2-2) και να φτιάχνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η πρώτη ήρθε μόλις στο 3' όπου ο Ελευθερόπουλος χρειάστηκε να προβεί σε εντυπωσιακή επέμβαση για να διώξει σε κόρνερ κοντινή κεφαλιά του Νταρσεβίλ ενώ στο 6' ο Ονουάτσι επιχείρησε να "κρεμάσει" τον γκολκίπερ του Ηρακλή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο 8' αλλά η μπάλα από το σουτ του Γιάκομπ (μακρινή εκτέλεση φάουλ) πέρασε άουτ, με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 15'.

Ο Σολτάνι έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σίσιτς έστρωσε με το κεφάλι για τον Γιάκομπ, αλλά αυτός δεν μπόρεσε με νέα κοντινή κεφαλιά να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς. Η κεφαλιά του Γιάκομπ ήταν στην ουσία "ορεκτικό" για αυτήν του 18', όπου ο "Γηραιός" έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο 45άλεπτο.

Ο Μάρα έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε σωτήρια, ο Σίσιτς πήρε το "ριμπάουντ" για να κάνει νέο σουτ από κοντά, με τη μπάλα να χτυπάει αρχικά στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο της Καβάλας.

Αφού έμεινε αλώβητη ύστερα από την πίεση που δέχτηκε από τον Ηρακλή, η Καβάλα βγήκε και πάλι μπροστά και απείλησε στο 23' με τον Βουτσίτσεβιτς (κεφαλιά άουτ), με τις μεγάλες φάσεις να απουσιάζουν από εκεί και πέρα μέχρι το 37' αλλά τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν πολύ καλύτερα τη μπάλα σε εκείνο το διάστημα και να δείχνουν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Στο 37' ο Ντιέ πήγε να βάλει το γκολ της... αγωνιστικής με εκπληκτική λόμπα από μακρινή απόσταση που έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος της εστίας του Ελευθερόπουλου, ωστόσο η εδαφική υπεροχή των "Αργοναυτών" μετά το πρώτο 20αλεπτο καρποφόρησε τελικά στο 41'.

Μετά από τραγική ασυννενοησία δύο παικτών του Ηρακλή λίγο πιο κάτω από τη σέντρα, ο Καρδόσο πήρε τη μπάλα και έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα για τον Ονουάτσι, αυτός μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή από τα αριστερά και με δεξί πλασέ νίκησε τον Ελευθερόπουλο για να γράψει 1-0 για την ομάδα του, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές (2 ο Ηρακλής και 1 η Καβάλα), όμως για να σημειωθεί η πρώτη καλή φάση χρειάστηκε να φτάσουμε στο 61'. Μάλιστα ήταν η Καβάλα που έφτασε κοντά στο 0-2, με τον Αμπντούν να βγαίνει τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο και να κάνει δυνατό σουτ με το αριστερό αλλά τον "Ελέ" να αποκρούει εντυπωσιακά.

Το ματς συνέχιζε να κυλάει με την Καβάλα να διατηρεί με σχετική άνεση το προβάδισμα απέναντι στην φλυαρή εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων, ωστόσο στο 69' ο Ντουγκλάο άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, καθώς αντίκρυσε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης.

Με παίκτη παραπάνω, ο Ηρακλής κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 75' με κεφαλιά του Γιάκομπ (απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Γκαλίνοβιτς), με την Καβάλα όμως να καταφέρνει παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να "παγώνει" το παιχνίδι και να κρατάει ταυτόχρονα μακριά από την περιοχή της τους όποιους κινδύνους.

Το ίδιο μοτίβο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την Καβάλα να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και να πανηγυρίζει μία πολύτιμη νίκη, που ήταν και η πρώτη της στη φετινή Superleague.

Το γκολ του Ονουάτσι που χάρισε τη νίκη στην Καβάλα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ