STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καβάλα-Εργοτέλης 3-1

Καβάλα-Εργοτέλης 3-1
INTIME SPORTS

Η Καβάλα έκανε περίπατο κόντρα στον Εργοτέλη, επικρατώντας εύκολα με 3-1 και έσπασε το ρεκόρ της, μένοντας για 6 παιχνίδια αήττητη.

Τον δρόμο άνοιξε ο Σασιασβίλι με αυτογκόλ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ακολούθησαν οι Ντάρσβιλ (53') και Ονουάτσι (59') προκειμένου να κλειδώσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι Κρητικοί ήταν να μειώσουν με τον Λεάλ σε 3-1.

Οι "Αργοναύτες" ήταν ανώτεροι σ' όλη την διάρκεια του ματς, δεν άφησαν τον Εργοτέλη να πιστέψει ούτε ένα λεπτό στη νίκη και έτσι έφτασαν στους 12 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι περισσότερο.

Το παιχνίδι ήταν γεμάτο... ρεκόρ, αφού εκτός από την Καβάλα που για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει παίξει 6 παιχνίδια χωρίς να ηττηθεί, ο Ονουάτσι σκόραρε για τέταρτη φορά, καταρρίπτοντας τον εαυτό του.

Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, δεν έδειξε ούτε σε μια στιγμή πως πιστεύει σε θετικό αποτέλεσμα και έτσι έφυγε από την Καβάλα δίχως βαθμό.

Μοναδική παρηγοριά, το γκολ του Λεάλ στο 89', όπου έφερε το τελικό 3-1.

Γήπεδο:
"Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος

Βοηθοί:
Σ. Τρύφωνας, Λ. Δημητριάδης

Κίτρινες κάρτες: 25' Ογκμπέτσε, 29' Ντουγκλάο, 51' Νταρσεβίλ / 13' Ρουμπάκης, 27' Χίμπλινγκερ

Κόκκινες κάρτες:

Γκολ: 28' Σασιασβίλι αυτογκόλ, 53' Νταρσβίλ, 59' Ονουάτσι / 89' Λεάλ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα):
Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Ντιέ, Καρντόσο (68' Ντουκρόκ), Αμπντούν, Ονουάτσι, Νταρσβίλ (84' Ναζλίδης), Ογκμπέτσε (73' Βουτσίτσεβιτς).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ολίσε (65' Χαντί), Ρομάνο, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Αλεξόπουλος, Βερπακόφσκις, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης (46' Βίσιο), Λεάλ, Μπέτο (46' Φραγκουλάκης).

Ο αγώνας


Το ματς ξεκίνησε με τον χαμηλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο. Η Καβάλα ως γηπεδούχος, έστω κι αν το "Ανθή Καραγιάννη" ήταν σχεδόν άδειο, μπήκε πιο δυνατά.

Ο Αμπντούν ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα του Εργοτέλη και με τις ωραίες ατομικές του ενέργειες ταλαιπώρησε τους "Κρητικούς" έστω και χωρίς αποτέλεσμα.

Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε βέβαια από τους φιλοξενούμενους στο 9ο λεπτό, με τον Βερπακόφσκις να κάνει ανενόχλητος ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η απάντηση της Καβάλας δεν άργησε να έρθει, αρχικά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στο 14' και στην συνέχεια με καταπληκτικό σουτ του Ογκμπέτσε στο 20' που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Δασκαλάκης.

Ο Σασιασβίλι "σκότωσε" την ομάδα του (1-0)


Ήταν φανερό πως οι "Αργοναύτες" είχαν μια ελαφρά υπεροχή, όμως δεν φαινόταν ικανή να φέρει ένα γκολ. Παρόλα αυτά στο 28' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, από στημένη φάση και με βοήθεια από... Κρήτη μεριά. Συγκεκριμένα, ο Ντιέ εκτέλεση ένα φάουλ, ο Σασιασβίλι προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας προβάδισμα την Καβάλα.



Παρά το γκολ ή για την ακρίβεια το αυτογκόλ, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι Κρητικοί δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν, ενώ οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως από στημένα. Τρανό παράδειγμα η εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στο 36ο λεπτό, με την μπάλα βέβαια να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Δασκαλάκη.

Και ενώ όλα έδειχναν πως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν θα δούμε κάποια άλλη φάση, ο Ονουάτσι στο 43' έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο επιθετικός των "Αργοναυτών" έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.



Στην επανάληψη, ο Νίκος Καραγεωργίου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με δύο αλλαγές (ο Βίσιο πήρε τη θέση του Ρουμπάκη και ο Φραγκουλάκης αντικατέστησε τον Μπέτο), μάταια όμως...

Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που ήθελαν να γυρίσουν το ματς και έπρεπε να προσπαθήσουν παραπάνω, όμως οι "Αργοναύτες" πάτησαν γκάζι και είχαν το πάνω χέρι της αναμέτρησης.

Οι ευκαιρίες με τον Ογκμπέτσε στο 47' και τον Ονουάτσι στο 52' ήταν απλά το προειδοποιητικό μήνυμα πως έρχονται κι άλλα γκολ.

Νταρσβίλ, Ονουάτσι τέλειωσαν το ματς (3-0)


Πράγματι το 2-0 ήρθε στο 53' με τον Νταρσβίλ να κάνει τρομερή ατομική ενέργεια και αφού μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, με ωραίο σουτ νίκησε τον Δασκαλάκη.



Κι αν νομίζετε πως οι γηπεδούχοι σταμάτησαν εκεί κάνετε μεγάλο λάθος, αφού στα επόμενα λεπτά έμοιαζαν ασταμάτητοι και το 3-0 ήταν απλά θέμα χρόνου.

Συγκεκριμένα στο 59' ο Ονουάτσι συνδυάστηκε άψογα με τον Νταρσβίλ και ο πρώτος, αφού πέρασε τον Δασκαλάκη δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 3-0.



Το γκολ της τιμής από τον Λεάλ


Από κει και πέρα, οι Κρητικοί έκαναν κάποιες τελευταίες προσπάθειες όμως ούτε το σουτ του Λεάλ στο 64', ούτε η διπλή ευκαιρία με Χαντί και Ρομάνο είχε ευτυχή κατάληξη και το καταδικαστικό σκορ για τους φιλοξενούμενους δεν άλλαξε.

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες της Καβάλας είχαν χαλαρώσει επικίνδυνα και ήταν φανερό πως ένα σοβαρό λάθος σίγουρα θα γίνει. Τελικά στο 89' ο Τόμασιτς έχασε την μπάλα, ο Λεάλ το εκμεταλλεύτηκε και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ