STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Ξάνθη - Ολυμπιακός Βόλου 1-0
INTIME SPORTS

Οι εμπνεύσεις και το πανέμορφο γκολ του Μαρσελίνιο χάρισαν στην Ξάνθη την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, με 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, σε ένα παιχνίδι που διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Ο αγώνας είχε από την αρχή τρελό ρυθμό και κρίθηκε με ένα πολύ ωραίο σουτ του Βραζιλιάνου σε αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 57ο λεπτό.

Χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, που σε τρεις περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν βρει δίχτυα, αλλά οι Τομάς, Ουμπίδες και Σολάκης απέτυχαν σε κενή εστία.

Ο Σολάκης μάλιστα είχε και δοκάρι στο 88ο λεπτό, ενώ ο Ψυχογιός αποβλήθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού προσπάθησε να ξεγελάσει τον Σπάθα, πέφτοντας μέσα στην περιοχή για πέναλτι.

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιά)

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας, Στρμπα - Ψυχογιός, Τομάς, Ζαραδούκας

Κόκκινη κάρτα: Ψυχογιός (90'+4)

Γκολ: 57' Μαρσελίνιο

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Τσουμάνης, Μαρσελίνιο (90' Μπέρτος), Αντεφέμι, Κατόνγκο, Κιντάνα (46' Σουάνης), Κομεσίδης, Έλινγκτον

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τομάς (64' Σολάκης), Σανκαρέ, Καπετάνος (82' Πλιάγκας), Μαρτίν, Άλβαρες, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Ουμπίδες, Κάστρο, Φραντζιπάνε (58' Μπρέσκα)

Ο αγώνας

Όσοι βρέθηκαν στα Πηγάδια παρακολούθησαν σίγουρα μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Από το 1ο λεπτό ο ρυθμός ήταν πραγματικά πολύ καλός και το παιχνίδι ιδιαίτερα αμφίρροπο.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Κώστας Καπετάνος βρέθηκε πολύ κοντά στο να πετύχει ένα ακόμα πολύ όμορφο γκολ, στη φετινή σεζόν, όταν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα κατευθύνθηκε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Λυμπερόπουλου, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πρόλαβε να την απομακρύνει.

Η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση, αφού στο 9' ο Έλινγκτον εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Φραντζιπάνε, μπήκε στην περιοχή των Βολιωτών, αλλά το σουτ που δοκίμασε, έφυγε μακριά από την εστία του Γιακούποβιτς.

Στη συνέχεια, το πάθος των δύο ομάδων αποδείχθηκε λίγο επικίνδυνο, αφού έγιναν κάποια πολύ δυνατά μαρκαρίσματα και οι Κιντάνα και Άλβαρες θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν δει από μία κίτρινη κάρτα, αλλά ο Σπάθας προτίμησε να μην τιμωρήσει κανέναν.

Στο 18', ο πολύ δραστήριος Μαρσελίνιο έκανε τους θεατές του αγώνα να... χαζέψουν λίγο, αφού με εντυπωσιακές ντρίμπλες απέφυγε τρεις αντιπάλους, πάσαρε παράλληλα στον Αντεφέμι, αλλά το σουτ του Νιγηριανού από το ύψος της μεγάλης περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχο.

Νέα επιθετική προσπάθεια για την Ξάνθη δύο λεπτά αργότερα, με δράστη τον Φλίσκα, που έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ κοντά από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Η πίεση από πλευράς γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Κιντάνα να βρίσκει εξαιρετικά τον Κατόνγκο στο 24ο λεπτό, αλλά ο μέσος από τη Ζάμπια σούταρε πάνω στον Γιακούποβιτς.

Στο 36' ο Μαρσελίνιο έπιασε ένα αδύναμο σουτ που δεν δυσκόλεψε τον Γιακούποβιτς, ενώ στην αντεπίθεση, ο Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1. Ο Ουμπίδες σέντραρε από δεξιά για τον Καπετάνο, που κατέβασε εξαιρετικά με το στήθος, αλλά απέναντι στον Λυμπερόπουλο δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα καλή ευκαιρία για τους Βολιώτες, όμως ο Τομάς δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα, ενώ βρισκόταν μόνος του σε κενή εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο... καταιγιστικό από πλευράς ευκαιριών. Στο 50', ο Μαρτίν δεν νίκησε τον Λυμπερόπουλο σε μία ωραία κεφαλιά που πήρε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Έλινγκτον σούταρε άστοχα.

Στο 55', ο Μαρτίν πήρε μία ακόμα κεφαλιά που έφυγε εκτός εστίας, η Ξάνθη έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά δεν έφτασε στο γκολ, ενώ και πάλι, νέα κεφαλιά του Μαρτίν εξουδετερώθηκε από τον Λυμπερόπουλο.

Τελικά, η επόμενη αντεπίθεση των γηπεδούχων ήταν και αυτή που απέφερε το γκολ, με τον Μαρσελίνιο να βγαίνει μπροστά, να μην πασάρει δεξιά στον Σουάνη και να επιλέγει ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς.

Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να κάνει κάτι ανάλογο και στο 63', αλλά το σουτ έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς. Στο 70', ο Ουμπίδες έχασε μία... άχαστη ευκαιρία. Ο Μπρέσκα σέντραρε από αριστερά, ο Μαρτίν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, κάτι που έβγαλε τον Ουμπίδες μόνο του μπροστά στην αφύλακτη εστία, αλλά ο Αργεντινός κατάφερε να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 84' ήταν η σειρά του Σολάκη να μιμηθεί τον συμπαίκτη του, όταν ο Μαρτίν γύρισε την μπάλα προς τον Μπρέσκα, αυτός πλάσαρε, αλλά κόπηκε από τον Βάλλα, η μπάλα έφτασε στον Σολάκη, που σε κενή εστία σούταρε και αυτός άουτ.

Μάλιστα, ο 36χρονος επιθετικός είχε και δοκάρι στο 88ο λεπτό σε σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή. Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν πολύ έντονη στο φινάλε του αγώνα. Σε μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Ψυχογιός εκμαίευσε το πέναλτι και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα του Σπάθα, που ήταν η δεύτερη, με συνέπεια ο Έλληνας αμυντικός να αποβληθεί.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ