Οι φάσεις του ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Δείτε σε βίντεο τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-2 από τον οποίο έχουν παράπονα και οι δυο ομάδες.
Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δυο φορές επικράτησε με 3-2 του Πανιώνιου στην Τούμπα. Το παιχνίδι σηκώνει μεγάλη συζήτηση εξαιτίας κάποιων φάσεων για τις οποίες φωνάζουν και οι δυο ομάδες.
Ας τις δούμε...
Οι αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα
-- Στο 1-2 (10') ο Βίτορ κάνει χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στην ίδια φάση Βίτορ και Κάτσε μαρκάρουν τον Κολοβό, ο οποίος έπεσε πριν την επαφή με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον διαιτητή, ο οποίος φαίνεται να δίνει την ανατροπή και όχι το χέρι του Πορτογάλου.
-- Στο 3-2 (72') υπάρχει επαφή του Βαγγέλη Οικονόμου με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, στο γόνατο του Έλληνα επιθετικού, που έπεσε όμως εντυπωσιακά και κέρδισε το πέναλτι που σωστά έδωσε ο διαιτητής, αφού υπάρχει επαφή του αμυντικού με τον επιτιθέμενο..
Στην κανονική ροή του αγώνα και οι δυο φάσεις φαίνονται για πέναλτι και το σημειώνουμε καθώς ο διαιτητής δεν έχει την πολυτέλεια των ριπλέι που έχουμε εμείς. Στην πρώτη περίπτωση ωστόσο, ο διαιτητής ξεγελάστηκε από την πτώση του Κολοβού και έχασε το χέρι του Βίτορ.
-- Στο 89ο λεπτό ο Βαγγέλης Οικονόμου σκόραρε, όμως ο βοηθός έδειξε οφσάιντ, ενώ όπως φαίνεται από την τηλεοπτική γραμμή ο παίκτης του Πανιωνίου δεν καλύπτεται από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Βέβαια η φάση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς το μισό σώμα του Οικονόμου καλύπτεται και το υπόλοιπο όχι.
Το 2005 η IFAB συμφώνησε σε μια νέα απόφαση σχετικά με τον 11ο κανονισμό με την οποία ξεκαθαρίζεται η έκφραση "πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα", και δηλώνει ότι είναι σε θέση οφσάιντ κάποιος επιτιθέμενος αν "οποιοδήποτε μέρος του κεφαλιού, σώματος, ή ποδιών βρίσκεται πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα από την μπάλα και τον προτελευταίο αμυντικό. Τα χέρια δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον ορισμό.
Βασιλάκης: "Κανονικό το γκολ του Πανιωνίου"
Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή διαιτησίας, Περικλή Βασιλάκη, ο οποίος τόνισε πως το γκολ που πέτυχε ο Οικονόμου έπρεπε να μετρήσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "η ευθεία και η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου".