STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός- Άρης 1-0

Ολυμπιακός- Άρης 1-0
INTIME SPORTS

Με γκολ του Ριέρα από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 τον Άρη στο "Γ. Καραϊσκάκης", καθώς είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι, δείχνοντας πανέτοιμος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Ένα γκολ από τον Άλμπερτ Ριέρα στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Άρη για την 7η αγωνιστική της Superleague και να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες έδειξαν για ακόμη μια φορά πως το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα είναι φέτος το μεγάλο τους "όπλο", έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας πως είναι πανέτοιμοι για το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Σημείωσε ένα γκολ, είχε δοκάρι, είχε ένα χαμένο πέναλτι και πολλές ακόμη ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με ένα μεγαλύτερο σκορ υπέρ του. Όπως ακριβώς δηλαδή τον θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στο δεύτερο μέρος, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έκανε διορθωτικές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και η ομάδα του άρχισε να ισορροπεί την αναμέτρηση, αλλά μέχρι εκεί, καθώς παρότι ο Ολυμπιακός έδειξε να κάνει μια συντήρηση δυνάμεων, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους "κίτρινους".

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/ βοηθοί: Μήτσιος (Ηπείρου)/ Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (79' Χολέμπας), Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (68' Ρόμενταλ), Φουστέρ (90' Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Κουλουχέρης, Κάλβο, Τόχα, Ρουίς (60' Κόκε), Φατί, Μισέλ, Μενδρινός (46' Χαβίτο), Τσεσνάουσκις.

Κίτρινες κάρτες: Αβ. Παπαδόπουλος (42', Ολυμπιακός), Μιραλάς (69', Ολυμπιακός), Ρόμενταλ (83', Ολυμπιακός), Ραούλ Μπράβο (90', Ολυμπιακός)- Φατί (29', Άρης), Κάλβο (45', Άρης), Νέτο (50', Άρης), Οριόλ (61', Άρης), Κουλουχέρης (69', Άρης)

Σκόρερ: Ριέρα (2', Ολυμπιακός)

Κυρίαρχος από την αρχή

Ο Ολυμπιακός μπήκε από το ξεκίνημα του αγώνα πολύ δυνατά, προκειμένου να δείξει ποιος είναι το “αφεντικό” στο "Καραϊσκάκη" και αν δει κάποιος τα στατιστικά θα παρατηρήσει πως οι “ερυθρόλευκοι” στο πρώτο ημίχρονο είχαν δέκα τελικές προσπάθειες και καμία οι "κίτρινοι"!

Μόλις στο 1ο λεπτό, οι Πειραιώτες έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν μετά απο εκπληκτική κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή του Άρη έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως, ο Ολυμπιακός μπήκε στην θέση του οδηγού. Ο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε την λάθος συνεννόηση του Σηφάκη με τον Κουλουχέρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη για να κάνει το 1-0 για τους "ερυθρόλευκους".


Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Στο 8' ο Μιραλάς "ταλαιπώρησε" την άμυνα του Άρη, αλλά κόπηκε πριν κάνει το σουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα (18'), η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν Φετφατζίδης μπήκε στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.

Στο 27' ο Φατί ανέτρεψε τον Φουστέρ μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δεν έγινε όμως το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα (29'), όταν πάλι ο Φατί ανέτρεψε τον Ντουντού και ο διαιτητής του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να την εκτελέσει ο Ιμπαγάσα, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι παρέμεινε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.


Στο 33' σε μια από την λίγες προσπάθειες του Άρη, ο Ρουίς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τον Άρη και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Συντήρηση δυνάμεων

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους "ερυθρόλευκους" να δείχνουν πως έκαναν μια μικρή συντήρηση δυνάμεων και με τον Άρη να έχει ισορροπήσει κάπως την αναμέτρηση, ύστερα και από τις αλλαγές του Κούπερ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στον Άρη, όταν στο 52' μετά από πάσα του Χαβίτο ο Κάλβο έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Πάρντο να μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φετφατζίδης από τα δεξιά έκανε μια πολύ ωραία μπαλιά στον Ριέρα ο οποίος μόνος του από την μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά πάτησε περισσότερο "φρένο" στην απόδοσή του, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Άρη να γίνουν απειλητικοί, αλλά να μην είναι έυστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Στο 82', ο Χαβίτο έβγαλε μια πολύ ωραία μπαλιά από δεξιά, προς τον Κάλβο, αλλά ο τελευταίος μέσα από την περιοχή αφύλακτος δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τόχα με κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Πάρντο έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι το 1-0 για τον Ολυμπιακό παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ