STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός- Πανιώνιος 5-0

Ολυμπιακός- Πανιώνιος 5-0
INTIME SPORTS

Με κορυφαίο τον Μιραλάς που σημείωσε δύο γκολ και άξιους συμπαραστάτες τους Τοροσίδη, Πάντελιτς και Ριέρα ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 5-0 τον Πανιώνιο στο απόρθητο "Καραϊσκάκη" για την 9η αγωνιστική της Superleague (videos)

Το Exit Poll του "απόρθητου" φέτος "Καραϊσκάκη", έδειξε... Βελγική κυριαρχία. Ο Κέβιν Μιραλάς, για ακόμη ένα ματς, ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στην ευρεία νίκη με 5-0 επί του Πανιωνίου για την 9η αγωνιστική της Superleague.

Ο Βέλγος σημείωσε δύο τέρματα, και ήταν ο,τι καλύτερο είχε να δείξει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς απόντος του Αριέλ Ιμπαγάσα υπήρχε πρόβλημα στην οργάνωση. Επίσης, στα σημαντικά του αγώνα, ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος σε ένα ακόμη ματς αγωνίστηκε και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 21 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος που δεν έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά το ματς με την ΑΕΚ, παρέμεινε στους 7 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανής η απουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς Φετφατζίδης και Φουστέρ δεν βοήθησαν πολύ και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε πρόβλημα στο να δημιουργήσει οργανωμένη επίθεση. Ο Μιραλάς πάντως για ακόμη μια φορά ξεχώρισε και με το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε έβαλε τους "ερυθρόλευκους" στην θέση του οδηγού.

Από την άλλη ο Πανιώνιος ήταν αρκετά διαβασμένος, είχε κλείσει τους χώρους στην μεσαία γραμμή και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ του Τοροσίδη στο ξεκίνημα, απέβαλε από τους "ερυθρόλευκους" το άγχος, ωστόσο και πάλι οι Πειραιώτες έδειξαν προβλήματα στην ανάπτηξη. Ο Μιραλάς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε να αλλάξει τα πλάνα του βγάζοντας τον Φουστέρ και για πρώτη φορά να δοκιμάσει δύο επιθετικούς (Πάντελιτς- Μιραλάς αρχικά και Πάντελιτς- Νέμεθ αργότερα).

Με την κίνηση αυτή ο Ολυμπιακός πρέσαρε ακόμη πιο ψηλά τους "κυανέρυθρους" και είχε ως αποτέλεσμα το τέταρτο γκολ με τον Πάντελιτς. Το "κερασάκι στην τούρτα" έβαλε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος νίκησε σε μια άτυπη κόντρα τον αδερφό του Σίτο. Ο Πανιώνιος παρά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, εκτός από κάποιες αντεπιθέσεις όπως στο πρώτο μέρος που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)/ Καρσιώτης (Κορίνθου), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (61' λ.τρ. Μοδέστο), Τοροσίδης, Μοϊσές, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ (71' Πάντελιτς), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς (77' Νέμεθ).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (83' Κολοβός), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (59' Χίκα), Ριέρα, Μπάλαμπαν (65' Κούκετς).

Κίτρινες κάρτες: Μοδέστο (70', Ολυμπιακός), Ριέρα (76', Ολυμπιακός)- Κουμορτζί (26, Πανιώνιος)

Σκόρερ:
Μιραλάς (34', 68', Ολυμπιακός), Τοροσίδης (51', Ολυμπιακός), Πάντελιτς (78', Ολυμπιακός), Ριέρα (93', Ολυμπιακός)

Το ματς

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στον αγώνα και σε αυτό έφταιξε η απουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα, καθώς οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσαν να κάνουν μια καλή οργανωμένη επίθεση.

Μάλιστα, η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τον Πανιώνιο, στο 4ο λεπτό, όταν ο Σίτο Ριέρα πέτυχε γκολ, αλλά σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ.



Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα (8'), όταν ο Άλμπερτ Ριέρα έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Μάχο έπεσε και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς ο μεν Πανιώνιος περίμενε τα λάθη των Πειραιωτών, οι μεν γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια οργανωμένη επίθεση.

Ο Πανιώνιος σε μια από τις αντεπιθέσεις του στο 33' απείλησε με τον Σίτο Ριέρα και πάλι, όταν ο Ισπανός έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον Πάρντο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω, αφού βγήκε σε αρκετά πλάγια θέση.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Μιραλάς αποφάσισε να πάρει από το χέρι την ομάδα του και να κάνει παιχνίδι. Στο 34' λοιπόν, ο Βέλγος άσος πήρε την μπάλα από την μεσαία γραμμή και με ένα σούτ- κεραυνό έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο για να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.



Στο 36', ο Ραούλ Μπράβο δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ, με τον Μάχο να διώχνει εντυπωσιακά και να κρατά το 1-0 στο πρώτο ημίχρονο.

"Καθάρισε" με το ξεκίνημα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά για να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη και τα κατάφερε και με το παραπάνω, αποζημιώνοντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Στο 51', μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Παπαδόπουλου ο Ραούλ Μπράβο έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Τοροσίδη ο οποίος που με απευθείας σουτ την στέλνει στα δίχτυα του Μάχο για να κάνει το 2-0.



Στο 68', ο Κέβιν Μιραλάς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ριέρα, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μιραλάς που ανενόχλητος από τα αριστερά εντός περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο.



73' ο Βέλγος επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το χατ τρικ, όταν ο Ριέρα έκανε την πάσα και ο Μιραλάς με σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Μιραλάς, το έκανε πράξη ο Πάντελιτς, ο οποίος μπήκε αλλαγή και σε ένα ακόμη ματς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 78' λοιπόν, ο Πάντελιτς συνδιάστηκε ωραία με τον Νέμεθ, ο Ούγγρος θα ανατραπεί από τον Μάχο, ο διαιτητής άφησε την φάση να εξελιχθεί και ο Πάντελιτς που ακολουθούσε με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.



Το "κερασάκι στην τούρτα" για τον Ολυμπιακό έβαλε στις καθυστερήσεις του αγώνα (93') ο Άλμπερτ Ριέρα, όταν ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μάχο για να διαμωρφώσει το τελικό 5-0 για την ομάδα του Βαλβέρδε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ