STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1

Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Με κορυφαίο τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός... Πειραιώς επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού Βόλου στο "Καραϊσκάκης" και πήρε αέρα 4 βαθμών από τον 2ο Παναθηναϊκό. Το σκορ για τους "κυανόλευκους" (σήμερα) είχε ανοίξει μόλις στο 7ο λεπτό ο Τοροσίδης.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμα πιο ευρεία νίκη, όμως για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Βέβαια θα μπορούσε να γίνει και η ζημιά για τους Πειραιώτες στο φινάλε, αλλά οι Βολιώτες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ.

Μετά το 1-0 του Τοροσίδη στο 7', ήρθε το γκολ του Μιραλάς στο 21ο λεπτό για να γίνει το 2-0, ενώ ο Βέλγος διπλασίασε τα τέρματά του στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νωρίτερα (71') οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει με τον Ούμπιντες, μετά από πολύ ωραία ομαδική ενέργεια. Στο 82' ο Ριέρα έστειλε άουτ την μπάλα σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Μιραλάς από τον Ζαραδούκα, ενώ ο διαιτητής Αρετόπουλος έπρεπε να έχει δείξει την κόκκινη κάρτα στον Βασίλη Τοροσίδη στο 65ο λεπτό, όταν έπιασε τον Μόνχε από το λαιμό.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες:
Τοροσίδης - Ψυχογιός, Άλβαρες, Μόνχε, Ζαραδούκας

Γκολ:
7' Τοροσίδης (1-0), 21' Μιραλάς (2-0), 71' Ούμπιντες (2-1), 90'+1 Μιραλάς (3-1)

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Ντουντού, Ιμπαγάσα (70' Γ. Παπαδόπουλος), Φουστέρ, Ρόμενταλ (76' Φετφατζίδης), Ριέρα (89' Χολέμπας), Μιραλάς

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης):
Γιακούποβιτς, Ψυχογιός (64' Καμπάνταης), Τομάς, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Άλβαρες, Ρόκας, Κάστρο (27' Μπρέσκα), Μόνχε, Ούμπιντες, Σολάκης (53' Καπετάνος)

Βαλβέρδε Vs Τσιώλη

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την έκπληξη στο πώς παρέταξε τους "ερυθρόλευκους" στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν υπήρχε κανένας καθαρόαιμος επιθετικός στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων. Τη θέση του Μάρκο Πάντελιτς πήρε ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πλαισιωνόταν στα άκρα από τους Ριέρα και Ρόμενταλ. Πίσω από τον Βέλγο βρίσκονταν οι Φουστέρ και Ιμπαγάσα και σε ρόλο κόφτη χρησιμοποιήθηκε ο Ντουντού.

Όσον αφορά στην αμυντική διάταξη, ήταν η συνήθης. Νικοπολίδης στο τέρμα, Τοροσίδης στα δεξιά, Μπράβο στα αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος.

Από την άλλη, ο Σάκης Τσιώλης δεν φοβήθηκε το ματς και αποφάσισε να παίξει όπως θα έπαιζε και εντός έδρας απέναντι σε ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας. Ξεκίνησε με Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια, και τη γνωστή 4άδα στην άμυνα, τους Ψυχογιό και Ζαραδούκα στα άκρα και τους Τομάς, Σανκαρέ στο κέντρο.

Σε ρόλο αμυντικού χαφ τοποθετήθηκε ο Άλβαρες, με τους Ρόκα και Κάστρο δίπλα του. Από τα άκρα αναπτύσσονταν οι Ούμπιντες και Μόνχε, ενώ πιο προωθημένος αγωνίστηκε ο Ηλίας Σολάκης.

Πρόλαβε ο "Τόρο" και... 1-0

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό... Πειραιώς, αφού μόλις στο 7ο λεπτό βρέθηκε να προηγείται στο σκορ. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μιραλάς προσπάθησε για την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ανεπιτυχώς. Την κεφαλιά πήρε τελικά ο Ντουντού, με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει, αλλά να χάνει μέσα από τα χέρια του την μπάλα.

Ο Τοροσίδης, που παρακολουθούσε τη φάση, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ελβετού τερματοφύλακα και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0. Με αυτόν τον τρόπο, ο διεθνής αμυντικός έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού που σκόραρε φέτος στο "Καραϊσκάκης" για τη Superleague.



Ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός

Η άμυνα των φιλοξενούμενων έμοιαζε να βρίσκεται σε... τρικυμία, αφού μόλις τρία λεπτά αργότερα παραλίγο να σημειωθεί ανόητο αυτογκόλ από τον Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του με κεφαλιά-"ψαράκι", χωρίς να έχει δει ότι ο Γιακούποβιτς είχε βγει εκτός εστίας. Ευτυχώς όμως για τους Βολιώτες, ο Ελβετός πορτιέρο πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η επόμενη επέμβαση από τον Γιακούποβιτς σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, όταν είχε σωστή τοποθέτηση και δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα σε ένα μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Νταβίδ Φουστέρ. Η πίεση από πλευράς "ερυθρολεύκων" συνεχίστηκε με δύο σουτ του Μιραλάς στο 15' και στο 18', με το πρώτο να φεύγει άουτ και το δεύτερο να εξουδετερώνεται από τον Γιακούποβιτς.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων γλίτωσε την ομάδα του από ένα ακόμη γκολ στο 20', όταν ο Μιραλάς βρήκε με ωραία πάσα τον Ιμπαγάσα, που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιακούποβιτς κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, αφού τα αμυντικά λάθη συνεχίζονταν για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Φουστέρ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Μιραλάς και άλλαξε πορεία, ο Γιακούποβιτς δεν πρόλαβε την μπάλα και ο Ψυχογιός στην προσπάθειά του να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, κλώτσησε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια την είδε να καταλήγει στο βάθος της εστίας.



Πιο χαλαρά μετά το 2-0

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 2-0, αφού οι γηπεδούχοι κατέβασαν στροφές στις μηχανές τους. Ωστόσο, στο 27' οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη φλέρταραν για ακόμη μία φορά με το αυτογκόλ, όταν ο Ριέρα σέντραρε από αριστερά και ο Ρόκας παραλίγο να χριστεί σκόρερ εις βάρος της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ισπανός δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Γιακούποβιτς απομάκρυνε εντυπωσιακά την μπάλα. Παράλληλα, ο Τσιώλης αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αφού το 2-0 δεν του άφηνε πολλά περιθώρια. Συγκεκριμένα, πέρασε τον Μπρέσκα αντί του Κάστρο, ο οποίος "πούλαγε" διαρκώς την μπάλα στο χώρο του κέντρου και ουσιαστικά ήταν σαν να μην είχε μπει καν στο γήπεδο.

Η πρώτη επιθετική ενέργεια για τους Βολιώτες σημειώθηκε από τον Σλοβάκο, όταν δοκίμασε μία σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Νικοπολίδης για καλό και για κακό έδιωξε σε κόρνερ. Το πρώτο σουτ των φιλοξενούμενων και τελευταίο του α' ημιχρόνου έγινε από τον Ούμπιντες στο 38', με τον Νικοπολίδη να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα να μαζέψει την μπάλα.

Ίδια εικόνα και στο β' μέρος

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Φουστέρ και Ρόμενταλ να χάνουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες να κάνουν το 3-0 μέσα σε ένα λεπτό. Στο 51' ο Ισπανός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε, ενώ αμέσως μετά απομάκρυνε με το πόδι το τετ-α-τετ του Δανού.

Το τελείωμα του Ρόμενταλ δεν ήταν καλό ούτε στη φάση του 58', όταν ο Μιραλάς τον βρήκε με ωραία πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το πλασέ του Δανού χτύπησε στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών.

Ο κορυφαίος από πλευράς Ολυμπιακού, ο Κέβιν Μιραλάς, ήταν ο πρωταγωνιστής της επόμενης καλής ευκαιρίας των γηπεδούχων στο 63ο λεπτό. Ο Βέλγος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στα πόδια του Ψυχογιού, τον απέφυγε, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Αρετόπουλος χαρίστηκε στον Τοροσίδη

Στο 65' δημιουργήθηκε μία φάση, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι, αφού τα νεύρα από Τοροσίδη και Μόνχε προκάλεσαν ολιγόλεπτη διακοπή. Συγκεκριμένα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού μάρκαρε δυναμικά τον Αργεντινό, ο οποίος εκνευρίστηκε, με συνέπεια να δημιουργηθεί μία αψιμαχία μεταξύ των δύο.

Αφού έληξε το επεισόδιο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και με τις απαραίτητες κίτρινες κάρτες, οι δυο τους τα ξαναείπαν σε ένα άλλο σημείο του γηπέδου, με τον Τοροσίδη να πιάνει από το λαιμό τον αντίπαλό του, ο οποίος έπεσε κάτω. Η κίνηση αυτή του Τοροσίδη έπρεπε να τιμωρηθεί τουλάχιστον με κίτρινη κάρτα, που θα σήμαινε και την αποβολή του, αλλά ο Αρετόπουλος δεν αντιλήφθηκε τη φάση, αφήνοντας ατιμώρητο τον Έλληνα αμυντικό.

Τρία τακουνάκια βολιώτικα και γκολ

Τελικά η διακοπή αυτή φαίνεται να ευνόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 71ο λεπτό πέτυχαν το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και προβολή του Ούμπιντες.

Μετά από τρία διαδοχικά "τακουνάκια", η μπάλα κατέληξε αριστερά στον Καπετάνο, ο οποίος με μία παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ούμπιντες, που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για να μειώσει σε 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκης" στη φετινή Superleague.



Το κέρδισε ο Μιραλάς, το έχασε ο Ριέρα

Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και μόνο μετά από μία ατομική ενέργεια του κορυφαίου παίκτη του γηπέδου, Κέβιν Μιραλάς, είδαμε κάτι αξιοσημείωτο. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, αλλά μία επαφή από τον Ζαραδούκα τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή.

Ο Αρετόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, σε μια αυστηρή απόφαση του Τρικαλινού ρέφερι, αφού η επαφή μεταξύ των δύο παικτών ήταν σχεδόν ανεπαίσθητη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος σημάδεψε τη Θύρα 7, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι.

Τους αποτελείωσε ο κορυφαίος Μιραλάς

Τελικά το ματς "έκλεισε" με τον πιο δίκαιο τρόπο, δηλαδή με ένα γκολ του Μιραλάς. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φετφατζίδης, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στη θέση του Ρόμενταλ, βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Βέλγο, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της βολιώτικης άμυνας και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Γιακούποβιτς για το 3-1.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ