STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα 1-0

Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα 1-0
INTIME SPORTS

Με γκολ του Ηλία Σολάκη, του πρώτου Έλληνα που σκοράρει φέτος για τον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και σκαρφάλωσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Βολιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασαν στη νίκη, χάρη στο γκολ του 36χρονου Ηλία Σολάκη.

Ωστόσο, στο φινάλε του αγώνα και μετά την ανόητη αποβολή (κλότσησε τον Μακρή) του Σανκαρέ στο 84', η Κέρκυρα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε σουτ του Στολτίδη, όμως ο Γιακούποβιτς ήταν εκεί και με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το 1-0.

Η νίκη αυτή "εκτοξεύει" τον Ολυμπιακό Βόλου στην 3η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, ισόβαθμο με την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης.

Από την άλλη, η Κέρκυρα έμεινε για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από το σημερινό αντίπαλό της.

Διαιτητής:
Παμπορίδης (Κιλκίς) / Τσινιάρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες:
Αλβάρες, Ουμπίντες - Βενέτης

Κόκκινη κάρτα:
Σανκαρέ (83')

Γκολ: 61' Σολάκης

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης):
Γιακούποβιτς, Μαρτίν (76' Κάστρο), Αλβάρες, Σανκαρέ, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σέλεσι, Ρόκας (46' Καπετάνος), Ουμπίντες, Μόνχε, Σολάκης (67' Μπρέσκα)

Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος (85' Δεινόπαπας), Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Καλαντζής (62' Γιάντσης), Επστάιν, Στολτίδης, Μακρής, Τσίγκας, Χαμπλ (54' Φλαβίνιο), Γκουστάβο

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά επιθετικά στο παιχνίδι, με καλά σουτ έξω από την περιοχή από νωρίς, με τον Χαμπλ για τους φιλοξενούμενους και τον Μαρτίν για τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που απείλησαν πρώτοι.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την ξεκάθαρη υπεροχή, αφού πίεζε έντονα την εστία του Κωνσταντόπουλου, όμως δεν κατάφερνε να φτάσει στην ουσία, αφού σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο σε μακρινά σουτ και σέντρες που δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στον τερματοφύλακα των "Φαιάκων".

Η πιο σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη σημειώθηκε στο 43', όταν ο Μαρτίν έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κωνσταντόπουλος βρισκόταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε με τις γροθιές.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Επστάιν να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ με το αριστερό και τον Γιακούποβιτς να πέφτει εντυπωσιακά και να διώχνει την μπάλα.

Ένα ασυνήθιστο γεγονός συνέβη στο ημίχρονο, αφού ο διαιτητής, Βασίλης Παμπορίδης, αντιμετωπίζοντας προφανώς πρόβλημα τραυματισμού, αντικαταστάθηκε από τον 4ο, κ. Τσινιάρη.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, η υπεροχή των "ερυθρολεύκων" συνεχίστηκε, όμως ο Σολάκης δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε δύο συνεχόμενες φάσεις που δημιουργήθηκαν (51'-52').

Τελικά, ο 36χρονος επιθετικός έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του γκολ, αφού στο 61ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ουμπίντες από δεξιά, έκανε ωραίο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και νίκησε τον Κωνσταντόπουλο για το 1-0.

Με αυτό το γκολ, ο Σολάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου που σκοράρει στη φετινή Superleague.

Μετά το γκολ, το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό. Χάνονταν φάσεις εκατέρωθεν, με αποκορύφωμα εκείνη του 73', όταν ο Μπρέσκα έδωσε με παράλληλη πάσα την μπάλα στον Μαρτίν, που μόνος του απέναντι στην εστία του Κωνσταντόπουλου, κατάφερε να πλασάρει άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Ύστερα ήρθε και η φάση του 83ου λεπτού, όπου σε ένα μαρκάρισμα του Μακρή στον Σανκαρέ, ο Σενεγαλέζος βρέθηκε στο έδαφος και με τις τάπες του δεξιού του παπουτσιού προσπάθησε να χτυπήσει τον μέσο των "Φαιάκων" στα γεννητικά όργανα.

Προς τιμήν του ο Μακρής δεν προσποιήθηκε ότι τον χτύπησε δυνατά ο αντίπαλός του, ωστόσο η κίνηση του Σανκαρέ έγινε αντιληπτή από τον Τσινιάρη, που σωστά τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Κι ενώ οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου πανηγύριζαν στις εξέδρες λίγα δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα, ο Στολτίδης έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο μέσος της Κέρκυρας έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γιακούποβιτς έδειξε την κλάση του, καθώς εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ, που όμως δεν εκτελέστηκε, αφού ο Τσινιάρης σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ