STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0
INTIME SPORTS

Στο -2 από την κορυφή βρέθηκε και πάλι ο Παναθηναϊκός που για την 17η αγωνιστική νίκησε τον Αρη στο άδειο ΟΑΚΑ. Μείον δύο γκολ στο ματς (Σισέ και Μίτσελ) με τους φιλοξενούμενους να «φωνάζουν» . Το «χρυσό» γκολ των «πράσινων» ο MVP αγώνα, Σωτήρης Νίνης στο 19’.

Μετά την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του για το 2011 νικώντας και τον σπουδαίο αλλά και αποδεκατισμένο Αρη, με 1-0. Ο Νίνης πέτυχε το πολύτιμο γκολ, ωστόσο ο Τζόρβας ήταν αυτός που και στο φινάλε κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για το ακυρωθέν γκολ του Μίτσελ στο 67’, ενώ δικαιολογημένα δεν μέτρησε αυτό του Σισέ στο 57’, που ήταν οφσάιντ.

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις των παραγόντων του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής:Σταθόπουλος Γ. (Αχαϊας)

Βοηθοί:Τρύφωνας Σ. - Τουμπακάρης Ι.

4διαιτητής:Βοσκάκης Μ.

Κίτρινες:Μαρίνος, Βύντρα / Τόχα

Οισυνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46’ Μαρίνος), Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού (68’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ):Σηφάκης, Νέτο, Μίτσελ, Βανγκελί (81’ Αραβίδης), Τόχα, Λαζαρίδης, Οριόλ, Πρίττας (46’ Κατίδης), Καζναφέρης (61’ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Ρουίζ.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα παρά τις φήμες για πιθανή μια αλλαγή από τις επιλογές του στην Ξάνθη, τελικά διατήρησε το ίδιο σχήμα και με το ίδιο πλάνο αγωνίστηκαν οι «πράσινοι» κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ που δεν συμπλήρωνε αποστολή από τα πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών, παρέταξε την ομάδα του με ενδεκάδα ανάγκης. Με σύστημα 4-3-2-1 είχε τον Ρουίζ προωθημένο και τους Χαβίτο, Καζναφέρη από τα άκρα για βοήθειες. Στο κέντρο και με βοήθεια στην επίθεση οι Τόχα, Νέτο και ο Πρίττας με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς.

Με κέφια ο Γκοβού, το γκολ ο Νίνης

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το γνωστό πάθος των «πράσινων» να πιέζουν ασφυκτικά τον αντίπαλο από την αρχή προκειμένου να τον αιφνιδιάσει. Ετσι στο 3’ ο Γκοβού με μια καταπληκτική ενέργεια της κλάσης του Γάλλου, στον Μίσελ με πάσα βρήκε τον επερχόμενο Κατσουράνη, αλλά το πλασέ του Ελληνα μέσου πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Αρη προσπάθησαν κυρίως παίζοντας από δεξιά (Χαβίτο, Νέτο, Ρουίζ) να ισορροπήσουν το ματς και έφτασαν στηνπρώτη τους καλή στιγμή με την συμπλήρωση του 15λεπτού, όταν οι Τόχα και Χαβίτο άλλαξαν την μπάλα, ο Ισπανός άσος βρήκε τον Καζναφέρη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασαν άουτ.

Αυτό που επιζητούσαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα το πέτυχαν στο 19λεπτό, με τον Νίνη, όταν σε αλλαγή ρόλων με τον Σισέ, ο Γάλλος βγήκε δεξιά στα πλάγια πραγματοποίησε την σέντρα και ο Νίνης που παραμόνευε πίσω από τους Οριόλ και Λαζαρίδης με ευθύβολο στο στην γωνία του Σηφάκη, άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι».

«Επεσαν» οι μεν… απείλησαν οι δε

Μετά το 1-0 οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατέβασαν ρυθμούς και σε πιο χαλαρό τέμπο άφησαν τους αντιπάλους τους να κάνουν το παιχνίδι τους και σε πολλές στιγμές του ματς έδειχναν να τους περιμένουν πίσω από την σέντρα σε μια τακτική που ίσως να ήταν και εντολή του Φερέιρα (για να γίνει κάποια αντεπίθεση).

Ετσι, οι παίκτες του Εκτορ Ραούλ Κούπερ τους Νέτο και Χαβίτο πιο δραστήριους από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, έλεγξαν το κέντρο και έφτιαχναν το παιχνίδι του Αρη. Στο 32’ και πάλι ο Καζναφέρης βγήκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, ενώ η επόμενη καλή στιγμή των «κιτρινόμαυρων» ήταν στο 41’ όταν ο Χαβίτο έχοντας αλλάξει πλευρά βρέθηκε διαγώνια στην μεγάλη περιοχή και σούταρε αλλά ο Τζόρβας στην σωστή θέση δεν δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τα «πνεύματα» να οξύνονται μετά από ένα μαρκάρισμα πρώτα του Λαζαρίδη στον Βύντρα και εν συνεχεία του Σισέ προς τον αμυντικό του Αρη, με τον Οριόλ και τον Γάλλο επιθετικό του «τριφυλλιού» να ανταλλάσουν… Γαλλικά και να συνεχίζουν το ίδιο κατευθυνόμενοι στην φυσούνα.

Ενίσχυσαν το κέντρο οι δύο τεχνικοί

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού, όσο και ο Αργεντίνος προπονητής του Αρη, προχώρησαν σε μια αλλαγή στην μεσαία τους γραμμή. Για τους γηπεδούχους την θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα πήρε ο Μαρίνος ενώ για τους «κιτρινόμαυρους» τον Πρίττα αντικατέστησε ο Κατίδης στην 3του συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο να δείχνουν πιο «ζεστές» από το πρώτο μέρος και να απειλούν εκατέρωθεν. Αρχικά, ο Παναθηναϊκός με τον Νίνη στο 47’ να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά ο Σηφάκης είχε εύκολο έργο. Αντίθετα, ο έτερος πορτιέρο της Εθνικής Ελλάδος χρειάστηκε να επέμβει πιο αποτελεσματικά.

Ο Αρης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ρουίζ να καλύπτεται από τον «ξεχασμένο» Βύντρα, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έστρωσε στον επερχόμενο Νέτο εκείνος έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Τζόρβας εντυπωσιακά απομάκρυνε στην γωνία του και εν συνεχεία ο Μπουμσόνγκ πιο μακριά πριν ο Καζναφέρης γίνει απειλητικός.

Το έβαλε… αλλά δεν μέτρησε ο Γάλλος

Οι γηπεδούχοι έδειχναν καλύτερη εικόνα στα πρώτα λεπτά από αυτή του πρώτου ημιχρόνου και αναζητούσαν ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα θα γίνονταν το ματς, αφού αυτό παρέμενε στο ρευστό 1-0.

Στο 54’ ο Σπυρόπουλος πραγματοποίησε την σέντρα από αριστερά ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά από τον Λαζαρίδη αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γάλλος στράικερ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη μετά την σέντρα του Λέτο, αλλά σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.Η πίεση των «πράσινων» συνεχίστηκε και μετά το κόρνερ του Νίνη στο 59’ ο Γκοβού θα πιάσει στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Γκολ και ο Μίτσελ που δεν μέτρησε…

Μετά τον Σισέ και ο Μίτσελ του Αρη σκόραρε στο 67’, μετά από φάουλ του Τόχα και φάουλ που υπέδειξε ο Σταθόπουλος στην ενέργεια του Ρουίζ στον Βύντρα που πήγε να κόψει την πορεία της μπάλας. Σαφώς μια δύσκολη φάση που ο ρέφερι από την Αχαϊα έλεγχε από το ύψος του πέναλτι και τους φιλοξενούμενους (πάγκο και παίκτες) να διαμαρτύρονται.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους γηπεδούχους που είχαν στην ενδεκάδα και τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Γκοβού και άρχισαν και πάλι την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Στο 73’ ο Βύντρα έκανε την σέντρα και ο Σισέ πήρε την κεφαλιά μετά την λάθος εκτίμηση του Σηφάκη η μπάλα πέρασε βασανιστικά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (75’) ο Νίνης έδειξε την κλάση του και με εκπληκτικό τρόπο πέρασε τον Τόχα με το στήθος μετά την σέντρα του Κατσουράνη, εν συνεχεία πέρασε και τον Οριολ σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στην επόμενη φάση στο 77’ ο Κατσουράνης με δυνατό σουτ προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Όλα σε μια κλωστή…

Ο χρόνος κυλούσε προς το φινάλε, οι «πράσινοι» αναζητούσαν πιεστικά ένα δεύτερο γκολ και ο Κούπερ ρίσκαρε ακόμα περισσότερο βάζοντας στο ματς και έναν ακόμα επιθετικό τον Αραβίδη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 79’ απείλησε με τον Ρουίζ από στημένη φάση και φάουλ αλλά ο Τζόρβας και πάλι μπλόκαρε στην γωνία του.

Στο 84’ ο Νίνης με φάουλ από πλάγια θέση βρήκε με συρτή πάσα τον Σισέ που σούταρε αλλά με την κόντρα του Λαζαρίδη ην μπάλα πέρασε κόρνερ, το οποίο δεν εκμεταλλεύθηκαν. Στο 87’ οι «κιτρινόμαυροι» μετά από κόρνερ του Χαβίτο είδαντον αμυντικό τους Λαζαρίδη να σηκώνεται ψηλά και να πιάνει την κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ.

Στο 89’ και ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν περισσότερο στραμμένη την προσοχή τους στην αμυντική τους λειτουργία, αδράνησαν σε επίθεση του Αρη και ο Τσεσνάουσκις από δεξιά και διαγώνια σούταρε (δεν τον πρόλαβε ο Λέτο) με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Στο φινάλε του ματς, ο Τζόρβαςχρειάστηκε να δείξει και εκείνος την κλάση του και με μια εκπληκτική απόκρουση στο 91’ σε σουτ του Χαβίτο, διατήρησε το 1-0 και την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Δείτε τα highlights

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ