STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 4-2

Παναθηναϊκός - Ηρακλής 4-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με τον πιο επεισοδιακό τρόπο! Με τον Γκμοχ στον πάγκο, τον Φερέιρα στην εξέδρα και τον Ηρακλή μπροστά με 0-2 στο 21', οι "πράσινοι" έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν με 4-2.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα σε δύο λεπτά να παγώσουν το ΟΑΚΑ και να προκαλέσουν την οργή των φίλων του "τριφυλλιού", αφού με τον Μάρα (20') και τον Γκαρσία (21') προηγήθηκαν με 0-2.

Ο Λουίς Γκαρθία μείωσε στο 30' με ωραίο σουτ, ενώ δύο κεφαλιές του Τζιμπρίλ Σισέ (45' και 50'), που έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, έβαλαν μπροστά τον Παναθηναϊκό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 75' ο Πετρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σολτάνι στο 90'+3, με δύο συνεχόμενες κίτρινες κάρτες.

Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός έμεινε μόνος πρώτος με 24 βαθμούς, έχοντας όμως δύο -ουσιαστικά- παιχνίδια περισσότερα από τον Ολυμπιακό, που την Κυριακή υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και την Τετάρτη θα παίξει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Εργοτέλη, που είχε διακοπεί.

Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης, Δ. Γούκος

Κίτρινες κάρτες: Πλεσί, Γκαρθία - Κυριαζής, Σολτάνι

Κόκκινη κάρτα: Σολτάνι (90'+3)

Γκολ: 20' Μάρα (0-1), 21' Γκαρσία (0-2), 30' Γκαρθία (1-2), 45' Σισέ (2-2), 50' Σισέ (3-2), 75' Πετρόπουλος (4-2)

Παναθηναϊκός (Γκμοχ): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Πλεσί, Σίλβα, Μαρίνος (76' Καραγκούνης), Γκαρθία, Χριστοδουλόπουλος (67' Σιμάο), Σισέ (64' Πετρόπουλος)

Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατσαμπής (80' Κατσικάς), Χοσέμι, Ντάνι (72' Κομπαγιάσι), Κανακούδης, Γκαρσία, Μάρα, Σολτάνι, Ιάκομπ

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να δείχνει ορεξάτος, αφού μόλις στο 3ο λεπτό δοκίμασε ένα πολύ ωραίο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα, σε σέντρα του Κατσουράνη, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Λουίς Γκαρθία, ο οποίος προσπάθησε να νικήσει με κεφαλιά τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, όμως ο Ελευθερόπουλος βρισκόταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.

Οι "πράσινοι", χωρίς να δυσκολεύονται ιδιαίτερα, είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στο 15', ο Σισέ έφτασε για μία ακόμη φορά κοντά στο γκολ, αφού πέρασε σαν σταματημένο τον Κυριαζή, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 20', ο Γκαρθία πήρε άλλη μία κεφαλιά, αυτή τη φορά εντελώς μόνος του μετά από σέντρα του Μαρίνου, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ωστόσο, στην αντεπίθεση που έβγαλε ο Ηρακλής, ο ταχύτατος Σολτάνι μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε πολύ ωραία την μπάλα στον Μάρα, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει με δυνατό σουτ το 0-1, παγώνοντας το ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του "τριφυλλιού" προσπάθησαν να ανασυνταχθούν, προκειμένου να μην έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα με αυτό του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΛ. Βγήκαν μπροστά, αλλά δεν κατάλαβαν μάλλον πως ο Ηρακλής είχε την μπάλα στην κατοχή του και έβγαινε και πάλι στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, μόλις ένα λεπτό μετά το 0-1, ο Ιάκομπ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, ο Τζόρβας απέκρουσε με τα πόδια, ο Κατσουράνης έστρωσε την μπάλα στον Πίτου Γκαρσία, που απέναντι στον Τζόρβα έκανε το 0-2 με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία.

Ο κόσμος αποδοκίμαζε τους "πράσινους" που κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά να βρεθούν ενώπιον ενός Γολγοθά, αφού χρειάζονταν τρία γκολ για να ανατρέψουν την κατάσταση, γιατί οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν αποτυχία.

Μάλιστα, στο 29ο λεπτό, ο Ηρακλής θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Ιάκομπ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Μάρα, πέρασε μόλις άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να μειώσει γρήγορα το σκορ, όταν στο 30' ο Γκαρθία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Κυριαζή και Κατσαμπή, βρέθηκε ανάμεσά τους και με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Ελευθερόπουλο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να καταφέρει ό,τι είχε κάνει νωρίτερα ο Ηρακλής, να πετύχει δηλαδή δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, αλλά η κεφαλιά του Κυριαζή δεν κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, μετά τη σέντρα που έβγαλε ο Γκαρθία.

Η πίεση από πλευράς "πρασίνων" συνεχίστηκε, και στο 36' σε ένα σουτ απελπισίας του Χριστοδουλόπουλου, δημιουργήθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Σισέ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον Παναθηναϊκό στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γκαρθία εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σισέ έκανε πολύ ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο, αφού το "τριφύλλι" δεν πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με μία αλλαγή το 2ο ημίχρονο, αφού ο Κυριαζής αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος και πέρασε τον Σίσιτς στη θέση του.

Ωστόσο, το σόου του Σισέ συνεχίστηκε!! Στο 50', ο Γάλλος άνοιξε την μπάλα αριστερά στον Σπυρόπουλο, ο οποίος με ωραία σέντρα ξαναβρήκε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, που με νέα καρφωτή κεφαλιά (από πιο μακριά αυτή τη φορά) έβαλε σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά στο ματς.

Οι αποδοκιμασίες έγιναν πανηγυρισμοί από τον κόσμο, αφού είδαν την ομάδα τους να αντεπεξέρχεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και να προσφέρει θέαμα, όποτε μπορούσε.

Στο 53', ο Σολτάνι λίγο έλειψε να ξαναπροκαλέσει προβλήματα, όμως το σουτ του Αλγερινού από το ύψος της περιοχής, έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τζόρβα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκαρθία πέτυχε ένα ακόμα γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε, αφού ο διαιτητής Βοσκάκης καταλόγισε φάουλ του Χριστοδουλόπουλου νωρίτερα στη φάση.

Στο 65', ο Σισέ αντικαταστάθηκε από τον Πετρόπουλο, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός χρίστηκε και αυτός σκόρερ, όταν στο 75' δέχθηκε υπέροχη μπαλιά από τον Κατσουράνη μέσα στην περιοχή και με ωραία προβολή έγραψε το τελικό 4-2.

Το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του αγώνα διαδραματίστηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σολτάνι έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Βύντρα και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Ο Αλγερινός κάτι είπε στο διαιτητή, που χωρίς να το σκεφτεί έβγαλε από την τσέπη του και την κόκκινη κάρτα, αποβάλλοντας τον Σολτάνι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ