STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0
INTIME SPORTS

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος απέναντι στην ΑΕΚ με σκορ 1-0, στην έκπληξη της 8ης αγωνιστικής. Με τη νίκη αυτή οι κυανέρυθροι ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πρώτη ήττα για ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο.

Απέναντι στην δίψα και το πάθος των παικτών του Πανιωνίου, η ΑΕΚ παρέταξε κούραση, απουσίες και μια μέτρια εμφάνιση με τους γηπεδούχους να επικρατούν δίκαια με 1-0.

Γήπεδο: Ν. Σμύρνης

Διαιτητής: Μ. Τσινιάρης

Βοηθοί:
Χ. Μπαλτάς, Χ. Σωτηρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Νασούτι 25', Αργυρίου 32', Τσότσαλιτς 33', Κοντοές 58', Σιόβας 61', Μάχο 65', Γουνδουλάκης 86'.

Κόκκινες κάρτες:
Νταντόμο 36'

Γκολ: Ριέρα 50'

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος):
Μάχο, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Μανιάτης, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (Βαζ Τε 62'), Μπάλαμπαν (Βάρο 78'), Ριέρα (Χίκα 72')

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας (Μανωλάς 45'), Λεονάρντο (Μπλάνκο 64') , Τζεμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Ντιόπ (Γκέντζογλου 26')

Πρώτο ημίχρονο

Μετά και την επίσκεψη των οπαδών του Πανιωνίου στην προπόνηση της ομάδας που ζήτησαν πάθος και νίκη επί της ΑΕΚ, οι κυανέρυθροι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο 45λεπτο και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, αν δεν έβρισκαν μπροστά τους τον Σεμπάστιαν Σάχα.

Ο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με το επιτυχημένο 4-3-3 που όμως κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου έμοιαζε με 4-5-1 με τον Τζεμπούρ να είναι αρκετά μόνος μπροστά. Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος ως υπηρεσιακός , κατέβασε την ομάδα με το 4-4-2 με τον Ριέρα να είναι σε πιο ελεύθερο ρόλο και να αλλάζει θέσεις και πλευρές δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης.

Η πρώτη φάση για τον Πανιώνιο έγινε μόλις στο 10', με εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν και τον Σάχα να διώχνει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ριερα από πλάγια θέση και με πολλά σώματα μπροστά του, πήρε τη κατοχή της μπάλας, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν την ασφυκτική πίεση με την ΑΕΚ να μοιάζει λίγο παρατηρητής. Στο 16' ο Ριέρα έβγαλε μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τα δεξιά, ο Μπάλαμπαν ήταν μόνος του στόπαρε και πλάσαρε αλλά ο Σάχα έκανε πολύ καλή επέμβαση και κράτησε το 0 στην άμυνα του στην πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Η συγκεκριμένη φάση δεν αφύπνισε τον δικέφαλο που στο 20' είδε τον Ριέρα με μια καταπληκτική κίνηση, να παίρνει τη μπάλα, δίνοντας δεξιά στον ελεύθερο Γουνδουλάκη που έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αργεντίνου.

Η κατάρα των τραυματισμών

Μετά το 22' η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, αλλά της ήρθαν όλα ανάποδα και αναγκάστηκε και πάλι να περιμένει στην άμυνα της. Συγκεκριμένα ο Ντιόπ στο 26' βγήκε λόγω ενοχλήσεων και ο Γκέντζογλου πήρε τη θέση του.

Μέχρι να προσαρμοστεί και πάλι το σύστημα, ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι στο 33' με ένα παιδαριώδες λάθος του Αργυρίου. Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτελεση, αλλά νικήθηκε από τον Σάχα με την Ένωση να δείχνει ότι θα γυρίσει την ψυχολογία υπέρ της...



Λάθος όμως... ο Νταντόμο ανατράπηκε στην πλάγια γραμμή, ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτα, με τον παίκτη της ΑΕΚ να κάνει λάθος κίνηση προς τον αντίπαλο, τον ανέτρεψε, και ο διαιτητής έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα! Πριν πάντως ο Νταντόμο πάρει την κόκκινη, ο Μανιάτης του είχε κάνει καθαρό φάουλ...



Η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες και σαν να μην έφτανε αυτό στο, 45' έχασε και τον Δέλλα με αναγκαστική αλλαγή τη θέση του οποίου πήρε ο Μανωλάς. Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια σημαντική φάση.

Δεύτερο ημίχρονο

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο μέρος, ο Πανιώνιος μπήκε στην επανάληψη και ότι δεν κατάφερε σε 45 λεπτά το έκανε σε 5'. Μετά από σέντρα του Μανιάτη από τα δεξιά σε μια φάση που δεν έδειχνε τίποτα, ο Ριέρα έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα από τους δύο αμυντικούς και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Σάχα και 1-0.



Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Πανιώνιο να πιέζει αλλά την ΑΕΚ να μην γνωρίζει κάποια απειλή, προσπαθώντας να αντιδράσει. Η ατυχία των αναγκαστικών αλλαγών, έπεσε και στον Πανιώνιο, με τον Μπερνάρντ Κουμορτζί να βγαίνει στο 62' και τον Βαζ Τε να παίρνει τη θέση του.

Μέσα σε όλα αυτά ο Χιμένεθ έκανε την μόνη δική του αλλαγή και όχι αναγκαστική, με τον Μπλάνκο στο 65' στη θέση του Λεονάρντο προκειμένου να προσπαθήσει την ισοφάριση.

Τίποτα δεν άλλαζε από την εικόνα των δύο ομάδων εκτός από του παίκτες που έβγαιναν με αναγκαστική αλλαγή. Αυτή τη φορά ο σκόρερ της αναμέτρησης, ζήτησε αλλαγή και στο 72' πέρασε στη θέση του ο Χίκα.

Τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο, πλην κάποιων άστοχων σουτ και με την μπάλα να παίζεται περισσότερο στο χώρο του κέντρου. Οι αναγκαστικές συνεχίστηκαν και ο Μπάλαμπαν πέρασε έξω και τη θέση του πήρε ο αμυντικός Βαρό, με τον Μάντζιο να βλέπει ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί μπροστά και να θέλει έτσι να κλειδώσει το υπέρ του σκορ.

Έως και το τέλος του ματς δεν άλλαξε τίποτα, με τον Πανιώνιο να παίρνει 3 πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ