STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανσερραϊκός-Καβάλα 1-0

Πανσερραϊκός-Καβάλα 1-0
Πανσερραϊκός - Καβάλα INTIME SPORTS

Το καταπληκτικό γκολ του Λεοζίνιο στο 9' ήταν υπεραρκετό, ώστε ο Πανσερραϊκός να φτάσει στη δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι σε μια υποτονική Καβάλα και να πάρει... οξυγόνο στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στους εφτά βαθμούς.

Τα πρώτα και τα τελευταία λεπτά στην αναμέτρηση Πανσερραϊκός-Καβάλα ήταν τα μοναδικά που θύμισαν στον κόσμο ότι παρακολουθούν... ποδόσφαιρο.

Η Καβάλα ύστερα από έξι αγώνες αήττητη δεν κατάφερε να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα, ξεχνώντας το... πώς παίζεται το ποδόσφαιρο.

Οι φιλοξενούμενοι, στις καθυστερήσεις του ματς προσπάθησαν να "κλέψουν" την ισοπαλία με τον Ονουάτσι, αλλά το σουτ του σταμάτησε στη εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Ράντμαν.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μέρος απλά θέλησαν να κρατήσουν το γκολ. Οι παίκτες του Οκούκα προσπάθησαν να παίξουν μπάλα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις και να φτάσουν στην επίτευξη κάποιου τέρματος.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου (70' Γαλανόπουλος), Παντελιάδης, Τάντιτς (77' Γεωργιάδης), Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (61' Ανάκογλου), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης (87' Γιάννου), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο (62' Βουτσίσεβιτς), Ντιέ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Ντραρσεβίλ, Ογκμπέτσε (81' Ντικρόκ)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

Γκολ: 9' Λεοζίνιο

Κίτρινες: 29' Πάμπλο Άμο, 30' Ογκμπέτσε, 41' Γκαλίνοβιτς, 45' Παντελιάδης, 48' Τάντιτς, 67' Παπάζογλου

Κόκκινες: -

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Ενδιαφέρον στοιχείο της αναμέτρησης:
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το ματς, έχοντας στον αγωνιστικό χώρο τρεις Έλληνες. Για τον Πανσερραϊκό έπαιξαν οι Παπάζογλου, Παντελιάδης και στο δεύτερο μέρος οι Ανάκογλου, Γαλανόπουλος, ενώ για την Καβάλα έπαιξε μόνο ο Σιόντης.

Στον πάγκο ήταν οι εξής Έλληνες για τους γηπεδούχους: Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Τριανταφύλλου, Ανάκογλου, Γεωργιάδης, ενώ για την Καβάλα οι: Θεοδωρέλλης, Ναζλίδης, Γιάννου.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι γνώριζαν πριν ξεκινήσει το ματς, ότι πέρα από τη νίκη οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα σήμαινε... καταστροφή. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ξεκίνησε με τους εξής 11: Ράντμαν, Παπάζογλου, Παντελιάδης, Τάντιτς, Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο

Η Καβάλα, η οποία είναι άνετη στο βαθμολογικό πίνακα, εμφανίστηκε πιο χαλαρή στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ακριβώς είναι το λάθος το οποίο πλήρωσε. Οι 11 του Οκούκα: Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντιέ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Ντραρσεβίλ, Ογκμπέτσε, δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς ότι θέλουν τους τρεις βαθμούς νίκης. Η ομάδα των Σερρών από τα πρώτα λεπτά πήρε τους χώρους, δεν επέτρεψε στην Καβάλα να παίξει ποδόσφαιρο, έχοντας στηθεί πολύ σωστά στην άμυνα, ενώ επιθετικά οι παίκτες του Κοκότοβιτς - κυρίως με τους Λεοζίνιο, Σουμπίνιο, Μπέλιτς και Τάντιτς - ήταν ουσιαστικοί. Δεν δημιούργησαν αρκετές φάσεις, αλλά όσες φορές επισκέφθηκαν την αντίπαλη εστία κατάφερναν να μεταφέρουν το άγχος στους αντιπάλους τους.

Μόλις στο 6' πραγματοποιήθηκε η πρώτη σημαντική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι. Ο Μπέλιτς έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Γκαλίνοβιτς. Ο Τόμασιτς έκανε το τάκλιν, η μπάλα πήγε δεξιά στην περιοχή και ο Νταλέ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χωρίς αποτέλεσμα, αφού το σουτ του πέρασε παράλληλα της εστίας.

Η επόμενη φάση όμως έμελλε να είναι και... φαρμακερή. Ο Λεοζίνιο "όπλισε" το αριστερό του πόδι αρκετά μέτρα από τη μεγάλη περιοχή του Γκαλίνοβιτς και η μπάλα αφού χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ, έπρεπε να περιμένουμε τα τελευταία λεπτά για να... σηκωθούμε από τις καρέκλες μας. Στο 45' έφυγαν πέντε παίκτες του Πανσερραϊκού στην κόντρα απέναντι σε τρεις αμυντικούς της Καβάλας. Ο Λεοζίνιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, βρήκε το Σουμπίνιο, αλλά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου δεν είχε δύναμη και ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Με αυτήν την φάση οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ο Κοκότοβιτς που είχε δεχθεί αρκετή αμφισβήτηση, έβλεπε τη ομάδα του επιτέλους να βγάζει στο χορτάρι αγωνιστικό εγωισμό, ενώ ο Οκούκα σίγουρα δεν θα μπορούσε να καταλάβει γιατί η ομάδα του είχε πέσει σε... σιέστα.

"Επιβίωσε" στο τέλος

Στην επανάληψη η εικόνα των δυο ομάδων ήταν διαφορετική. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν ότι τους ενδιαφέρει η επίτευξη δεύτερου τέρματος, ενώ οι "Αργοναύτες" σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης προσπάθησαν να δείξουν ότι μπορούν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Στο 52' ο Ογκμπέτσε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ράντμαν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε με γροθιές την μπάλα.

Μετά από αυτήν την φάση είδαμε ένα υποτονικό ματς, με αρκετές κίτρινες, πολλά σφυρίγματα από το διαιτητή, αλλαγές από τους δυο προπονητές με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι... ανύπαρκτος.

Στο 91' ο Μπέλιτς μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς σε σωστή θέση απέκρουσε το σουτ. Στη συνέχεια ήρθε η σημαντικότερη φάση για τους φιλοξενούμενους και η μοναδική τους ευκαιρία να "τσιμπήσουν" το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Ντουγκλάο γύρισε με το κεφάλι στον Ονουάτσι, εκείνος έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά το σουτ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού.

Αυτές οι δυο φάσεις έκλεισαν με ωραίο τρόπο ένα κατά τ' άλλα ανιαρό ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ