STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1
INTIME SPORTS

Το πρώτο γκολ του Μάρκο Πάντελιτς με την "ερυθρόλευκη" φανέλα, ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό μέσα στις Σέρρες.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν απέδωσαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, όμως ήταν ανώτεροι σ' όλο το ματς και δίκαια πήραν το τρίποντο που τόσο ήθελαν.

Άλλωστε η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Πειραιώτες κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελαν να εκμεταλλευτούν την γκέλα του "αιωνίου" αντιπάλου και τα κατάφεραν περίφημα, δίχως να αγχωθούν ιδιαίτερα.

Μοναδικό θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό τιμ στο μεγάλο Λιμάνι είναι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Οι Πειραιώτες για ένα ακόμη ματς δημιούργησαν φάσεις, όμως δεν κατάφεραν να τις κάνουν γκολ, κάτι που αυτή την φορά δεν το πλήρωσαν. Το πάθημα φαίνεται πως τους έγινε μάθημα...

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναμφισβήτητα ο Μάρκο Πάντελιτς, που τέσσερις μέρες μετά τα 32α γενέθλιά του, κράτησε την υπόσχεσή του και σκόραρε στις Σέρρες, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του. Ο Σέρβος ξεκίνησε για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, με τον οποίο μάλιστα πανηγύρισε μαζί το γκολ.

Το "Μάρκο, Μάρκο" που ακούστηκε στο τέλος από τους φίλους του Ολυμπιακού θύμισε το σύνθημα "Ντάρκο, Ντάρκο" και όχι άδικα, αφού ο Πάντελιτς φέρνει λίγο σε Κοβάτσεβιτς. Πάντως το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι πως ο λογαριασμός άνοιξε...

Φυσικά, ο Πάντελιτς δεν ήταν ο μόνος λόγος που ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο, αφού σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι συμπαίκτες του, άλλοι περισσότερο (Ριέρα, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος) και άλλοι λιγότερο, ενώ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε βοήθησε με τις αλλαγές του, φρεσκάροντας την ομάδα στο δεύτερο μέρος.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανσερραϊκός δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, πίεσε στο δεύτερο μέρος αλλά χωρίς αποτέλεσμα και παραμένει δίχως βαθμό, έχοντας βέβαια τελειώσει με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Τα "λιοντάρια" είναι μια δυνατή ομάδα, όμως θέλουν χρόνο και φυσικά βελτίωση, αν θέλουν να παραμείνουν στην Superleague.

Γήπεδο:
Δημοτικό Σερρών

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Λ. Βασιλειάδης, Π. Τρύφων

Γκολ: 32' Πάντελιτς

Κίτρινες κάρτες: 10' Λεοζίνιο, 88' Γαλανόπουλος, 90'+ Βρούτσινα / 44' Τοροσίδης, 64΄Χολέμπας, 76' Νικοπολίδης

Κόκκινες κάρτες: -

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Παντελιάδης, Αμπουμπακαρί, Άμο, Κάστρο, Γεωργιάδης (83' Νταλέ), Μπέλιτς, Βρούτσινα, Μαβενέ, Λεοζίνιο (76' Τάντιτς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ουρτάδο, Ντουντού, Φουστέρ (83' Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (69' Ρόμενταλ), Ριέρα, Πάντελιτς (60' Μήτρογλου).

Η μάχη των πάγκων

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ράντμαν, σέντερ μπακ ήταν οι Άμο και Μαβενέ, αριστερά ο Παντελιάδης και δεξιά ο Γαλανόπουλος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κάστρο και Αμπουμπακαρί, η τριάδα μπροστά απαρτιζόταν από τους Γεωργιάδη, Λεοζίνιο και Μπέλιτς, ενώ στην κορυφή ήταν ο Βρούτσινα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε τις εκπλήξεις του, ξεκινώντας με τον Μοϊσές Ουρτάδο, άφησε στον πάγκο τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Ραούλ Μπράβο, ενώ για πρώτη φορά βρέθηκε στην ενδεκάδα ο Μάρκο Πάντελιτς. Συγκεκριμένα, την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, στα αριστερά προτιμήθηκε ο Χολέμπας, ενώ δεξιά ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης.

Στα χαφ, ο Ουρτάδο ήταν λίγο πιο πίσω από τον Ντουντού, αριστερά ήταν ο Ριέρα, δεξιά ο Φετφατζίδης, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς, ενώ πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ.

Το ματς ξεκίνησε με πολύ κακό ρυθμό και δυστυχώς αυτό δεν άλλαξε όσο κι αν πέρασαν τα λεπτά. Οι δύο ομάδες έκαναν διαγωνισμό λαθών κυρίως στην μεσαία γραμμή, το θέαμα ήταν τραγικό και οι φάσεις μπροστά από τις εστίες ήταν πραγματικά ελάχιστες.

Μάλιστα για να γίνει η πρώτη φάση χρειάστηκε να περάσουν 23 ολόκληρα λεπτά. Δράστης ήταν ο Ριέρα, που με δυνατό αριστερό σουτ, από τα όρια της μεγάλης περιοχής απείλησε τον Ράντμαν, όμως η μπάλα κατέληξε κόρνερ, έπειτα από επέμβαση του Κροάτη πορτιέρο.

Ο Μάρκο έσπασε το ρόδι...


Και ενώ τα λεπτά περνούσαν και φάσεις δεν βλέπαμε, ο Πάντελιτς κατάφερε από το πουθενά να ανοίξει το σκορ και να ξεσηκώσει τους 2.200 οπαδούς του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στις Σέρρες. Ο Σέρβος που μέχρι το 32' δεν είχε φανεί καθόλου, εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη πάσα του Ριέρα και αφού έκανε 1-2 ντρίμπλες μπροστά από τον Ράντμαν, τσίμπησε την μπάλα όσο έπρεπε και την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας λογαριασμό. Πρώτη συμμετοχή ως βασικός, πρώτο γκολ με τα "ερυθρόλευκα" για τον Σέρβο φορ.


Το τέρμα του Πάντελιτς δεν άλλαξε εντελώς την εικόνα, όμως ανέβασε την απόδοση των "ερυθρολεύκων" που είχαν δύο ακόμη φάσεις για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στην πρώτη ο Φετφατζίδης εντυπωσίασε αλλά δεν κατάφερε να κάνει ωραία το τελείωμα (42'), ενώ στην δεύτερη ο Πάντελιτς νικήθηκε από τον Ράντμαν σε τετ α τετ στο 44'.

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα και τον Ριέρα να παίρνει μια πρώτη γεύση από Ελλάδα, αφού λίγο πριν το 40' δέχτηκε ένα αντικείμενο από οπαδούς του Πανσερραϊκού. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός ήταν κάπως ανώτερος, όμως δεν έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο ανώτερος Ολυμπιακός και τα ακίνδυνα "λιοντάρια"


Παρόλα αυτά στο 51' οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Φουστέρ δεν κατάφερε να βρει στόχο. Συγκεκριμένα, ο Ντουντού έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Πάντελιτς, εκείνος μέσα από την περιοχή έδωσε στον Φουστέρ, όμως το σουτ του στην κίνηση κατέληξε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς βλέποντας πως δεν έχουν άλλη λύση, έκαναν την αντεπίθεσή τους. Τα "λιοντάρια" πάτησαν γκάζι, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Με εξαίρεση ένα φάουλ του Λεοζίνιο στο 55' και κάποιες επικίνδυνες σέντρες που δεν έβρισκαν αποδέκτη, ο Πανσερραϊκός δεν ήταν σε κανένα σημείο επικίνδυνος.

Αντίθετα, οι "ερυθρόλευκοι' αν και η απόδοσή τους είχε πέσει αισθητά, κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στα καρέ του Ράντμαν. Όσο μάλιστα περνούσε ο χρόνος, τόσο καλύτερη ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού. Σ' αυτό βοήθησε και το γεγονός πως ο Πανσερραϊκός βγήκε μπροστά, αλλά και οι αλλαγές του Ερνέστο Βαλβέρδε που φρέσκαραν την ομάδα.

Τρανό παράδειγμα το σουτ του Ρόμενταλ δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (71') που βέβαια κατέληξε άουτ, αλλά και το δοκάρι στο ίδιο λεπτό που προήλθε από εκπληκτικό σουτ του Φουστέρ.

Πάντως οι ευκαιρίες δεν σταμάτησαν εκεί για τον Ολυμπιακό, αφού στο 81' ο Ντουντού θα μπορούσε να σκοράρει όμως το σουτ πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 83' το σουτ του Μήτρογλου έπειτα από σέντρα του Ρόμενταλ και κεφαλιά πάσα του Φουστέρ είχε την ίδια κατάληξη.

Το παιχνίδι πλησίαζε προς την λήξη και ο Πανσερραϊκός τα έπαιξε όλα για όλα, δίχως όμως αποτέλεσμα, αφού οι Πειραιώτες είχαν κλείσει τους δρόμους προς την εστία του. Έτσι, έμεινε το 1-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" μέχρι το τέλος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ