STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανσερραϊκός - Κέρκυρα 0-2

Πανσερραϊκός - Κέρκυρα 0-2
INTIME SPORTS

Με το "καθαρό" 2-0 πέρασε από τις Σέρρες η Κέρκυρα, που σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Σκόρερ για τους "Φαίακες" οι Επστάιν (έφτασε τα 5 γκολ) και Ιωάννου.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έλεγξε το ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το γρήγορο γκολ του Επστάιν (25'), ο οποίος είναι πρώτος στη λίστα των σκόρερς (μαζί με τον Σισέ), της έδωσε τη δυνατότητα να αμυνθεί και να κρατήσει το προβάδισμά της.

Μπορεί να δέχθηκε πίεση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως χάρη στις καλές τις αντεπιθέσεις, η Κέρκυρα έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Ιωάννου (88'), ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή αντί του Φλαβίνιο.

Πλέον η νησιωτική ομάδα, που πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμη με την Καβάλα στους 12 βαθμούς), ενώ οι Σερραίοι παρέμειναν στον πάτο του πίνακα και με ανάλογες εμφανίσεις δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου), Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες κάρτες: Κάστρο, Ανάκογλου, Μπέλιτς - Καλαντζής, Μακρής, Γκουστάβο

Γκολ: 25' Επστάιν (0-1), 88' Ιωάννου (0-2)

Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι (46' Γεωργιάδης), Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (74' Ανάκογλου), Μπέλιτς, Νταλέ, Μαβενέ, Λεοζίνιο

Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (82' Μακρυδημήτρης), Φλαβίνιο (54' Ιωάννου), Τσίγκας (75' Γιάντσης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής

Ο αγώνας

Όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο των Σερρών παρακολούθησαν μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, και μάλιστα από τα πρώτα λεπτά. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη φάση του αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 1ο λεπτό, με δράστες τους φιλοξενούμενους.

Ο Τσίγκας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ράντμαν με γυριστό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα χωρίς να δυσκολευτεί.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Νταλέ πήρε κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεοζίνιο, όμως η μπάλα, αφού βρήκε σε συμπαίκτη του, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, ωστόσο το θέαμα ήταν αρκετά καλό, αφού και οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο.

Στο 25', σε μία ανύποπτη φάση, μετά από ωραία μπαλιά του Στολτίδη, ο Επστάιν βγήκε από αριστερά στην "πλάτη" της άμυνας των Σερραίων και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Ράντμαν για το 0-1. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Γερμανού στο φετινό πρωτάθλημα, με το οποίο έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερς τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Το γκολ αυτό έριξε το ρυθμό του αγώνα, αφού οι φιλοξενούμενοι, έχοντας το προβάδισμα, περιορίστηκαν επιθετικά, με συνέπεια να κλείσουν τους χώρους στους παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό, όταν ο Παπάζογλου, και πάλι από κόρνερ του Λεοζίνιο, βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 48' ο Επστάιν προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο γκολ του, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά στο σουτ που επιχείρησε ο Γερμανός. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανσερραϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν σε ένα ακόμα κόρνερ του Λεοζίνιο, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοντοδήμος, σαν "από μηχανής Θεός", έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 52', ο Παπάζογλου προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου, με σουτ έξω από την περιοχή αυτή τη φορά, αλλά ο Κωνσταντόπουλος, ελέγχοντας τη φάση, μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Η πίεση συνεχίστηκε από τα "λιοντάρια", με τον Σουμπίνιο να κάνει μία ωραία ατομική ενέργεια στο 59', αλλά τον Κωνσταντόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η μπάλα πέρασε στην άλλη περιοχή στο 67ο λεπτό, όταν Στολτίδης και Επστάιν συνδυάστηκαν και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ο Ράντμαν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Γερμανού. Τέσσερα λεπτά αργότερα (71'), ο Καλαντζής έκανε ένα καλό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Στα τελευταία λεπτά οι "Φαίακες" κρατούσαν χωρίς δυσκολία το προβάδισμά τους και μάλιστα στο 88ο λεπτό έδωσαν οριστικό τέλος στο ματς, όταν ο Μακρής εκμεταλλεύτηκε μία κόντρα, πήρε την μπάλα, πάσαρε δίπλα του στον Ιωάννου, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ