STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 2-1

ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 2-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιεϊρίνια στο τέλος του αγώνα πήρε το ντέρμπι των "δικεφάλων" επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα. Δίκαια παράπονα και από τις δύο ομάδες για τις αποφάσεις του Τάσου Κάκου (videos)

"Ασπρόμαυρο" βάφτηκε το ντέρμπι των "δικεφάλων" στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιερίνια στο τέλος της αναμέτρησης νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, αφήνοντας την Ένωση στους 16.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν "φτωχό" σε φάσεις με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο δραστήριος (κυρίως με Βιερίνια και Ελ Ζαρ) και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετυχαίνει ένα γκολ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ ήταν κακή δεν έκανε κάποια σημαντική επίσκεψη στα καρέ του Κρέσιτς, ενώ στο γκολ που δέχθηκε η άμυνα αδράνησε πολύ, με τον Φωτάκη να μένει αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, έφτανε πιο εύκολα στα καρέ του Σάχα, απέναντι σε μια ΑΕΚ η οποία είχε χάσει τον χώρο του κέντρου και δυσκολευόταν να κάνει μια οργανωμένη επίθεση. Πάντως, η ομάδα του Χιμένεθ στην πρώτη της καλή επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ΑΕΚ να πάρει τον βαθμό, καθώς ο Βιερίνια είπε την τελευταία λέξη και με γκολ στο τέλος έδωσε το "τρίποντο" στον ΠΑΟΚ.

Πάντως, σε ένα ακόμη ματς της Superleague, ο διαιτητής ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς δίκαια έχουν παράπονα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι για την μη αποβολή του Τζεμπούρ στο 37' για το φάουλ στον Γκαρσία και το πέναλτι που έγινε στον Βιεϊρίνια στο 88' και δεν δόθηκε, ενώ η ΑΕΚ για την αποβολή του Μανωλά με απευθείας κόκκινη στο 77' η οποία ήταν "τραβηγμένη".

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής/ Βοηθοί:
Κάκος (Κέρκυρας)/ Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ (83' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (94' Ζουέλα), Μαλεζάς, Φωτάκης (76' Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Σακελλαρίου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Γκερέιρο (55' Μπερνς), Μπλάνκο (66' Λυμπερόπουλος), Τζεμπούρ (72' Καφές).

Κίτρινες κάρτες: Γκαρσία (37, ΠΑΟΚ), Τσιρίλο (72', ΠΑΟΚ), Μπουσαϊντί (91', ΠΑΟΚ), Βιεϊρίνια (94', ΠΑΟΚ)- Τζεμπούρ (37', ΑΕΚ), Νασούτι (64', ΑΕΚ), Αραμπατζής (81', ΑΕΚ)

Κόκκινες κάρτες: Μανωλάς (77', ΑΕΚ), Δέλλας (93', ΑΕΚ)

Σκόρερ: Φωτάκης (45', ΠΑΟΚ), Βιεϊρίνια (94', ΠΑΟΚ)- Λεονάρντο (69' πεν., ΑΕΚ)

Πιο δραστήριος ο ΠΑΟΚ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, ήταν πιο δραστήριος από την ΑΕΚ, Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 15', όταν ο Βιεϊρίνια έκανε ένα δυνατό σουτ από πολύ μακριά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 23', μετά από σέντρα του Ελ Ζαρ από δεξιά, ο Φωτάκης έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Ελ Ζαρ έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Σάχα ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Μια ακόμη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήταν στο 34' όταν από το σουτ του Σαλπιγγίδη η μπάλα έφυγε και πάλι άουτ. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε χωρίς τέρματα, ο Φωτάκης είχε άλλη άποψη.

Στο 37', ο Τζεμπούρ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμαστον Γκαρσία, το οποίο έχει ως συνέπεια την αψιμαχία ανάμεσά στους δύο παίκτες με τον Τάσο Κάκο να παρατηρεί και τους δύο με κίτρινη κάρτα, ωστόσο σε αυτή την φάση θα μπορούσε και να αποβάλει τον παίκτη της ΑΕΚ.



Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λοιπόν, ο Βιεϊρίνια από αριστερά έκανε το γύρισμα στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Φωτάκης με προβολή από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπλάλα στα δίχτυα του Σάχα για να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.



Μίλησε στο τέλος ο Βιερίνια

Και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα και στο 49', ο Ελ Ζαρ απέφυγε τον Μπλάνκο από αριστερά, έκανε τη σέντρα-σουτ και η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και έφυγε άουτ.

Στο 55', από ένα μακρινό σουτ του Λεονάρντο η μπάλα έφυγε άουτ. Η απάντηση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 62' όταν ο Φωτάκης έκανε ένα δυνατό μακρινό σουτ με τον Σάχα να διώχνει δύσκολα σε κόρερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, η μέτρια στην αναμέτρηση ΑΕΚ, κατάφερε και έφτασε στην ισοφάριση. Ο Τζεμπούρ "τσίμπησε" την μπάλα και ο Κρέσιτς τον ανέτρεψε καθαρά και ο διαιτητής Κάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι.



Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεονάρντο ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ και έκανε το 1-1 για την Ένωση.



Δέκα λεπτά αργότερα (77'), το έργο της ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μανωλάς είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Κάκου για μαρκάρισμα στον Κριστιάνο, η οποία ήταν "τραβηγμένη".



Στο 88', ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Βιεϊρίνια πέρασε τον Λαγό, στη συνέχεια έπεσε μέσα στην περιοχή από επαφή με τον παίκτη της ΑΕΚ, αλλά ο Κάκος δεν έδωσε τίποτα.



Τελικά, στο ματς της Τούμπας αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο ΠΑΟΚ, καθώς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (94'), ο Βιερίνια με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σάχα κάνοντας το 2-1 και δίνοντας στον "δικέφαλο του βορρά" μια πολύ μεγάλη νίκη.



Στο ίδιο λεπτό ο Τάσος Κάκος απέβαλε από τον πάγκο της ΑΕΚ, με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Δέλλα, ο οποίος πέταξε ένα μπουκάλι στην εξέδρα. Στο 96' ο Λεονάρντο εκτέλεσε φάουλ ο Κρέσιτς απέκρουσε και κράτησε το 2-1 για για την ομάδα του που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ