STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1
INTIME SPORTS

Με γκολ του ασταμάτητου Χαβίτο στο 76' ο Άρης έφυγε νικητής από την Τούμπα μετά από 12 χρόνια και άφησε τον ΠΑΟΚ στους 5 βαθμούς μετά από ισάριθμα ματς.

Οι "κιτρινόμαυροι" με... μαέστρο και πρωταγωνιστή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ που νίκησε κατά κράτος τον Παύλο Δερμιτζάκη πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο και σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ποιά ήταν η διαφορά των δύο ομάδων που έκρινε το ματς; Ο μεν Άρης είχε πλάνο (ήταν προσεκτικός στην άμυνα και μετά το 60' αιφνιδίασε κάνοντας την επίθεσή του) το οποίο ακολούθησε κατά γράμμα, αλλά και έναν καταπληκτικό... στρατηγό που ονομάζεται Κούπερ, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε απλά με πάθος και τσαμπουκά να κερδίσει χωρίς να ξέρει το πως και το γιατί.

Έντεκα παίκτες που πήγαιναν από 'δω και από 'κει, χωρίς σχέδιο ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ. Και μέσα σ' όλα αυτά βάλτε και τις "εμπνεύσεις" του Δερμιτζάκη, που έκοψαν στα δύο την ομάδα και διευκόλυναν τον Άρη.

Το πρώτο ημίχρονο το παρακολουθήσαμε με αρκετή... δυσκολία, αφού το θέαμα ήταν κακό, φάσεις δεν υπήρχαν και το μόνο που είδαμε ήταν σκληρά μαρκαρίσματα, κάρτες και πάθος. Από ποδόσφαιρο, τίποτα! Σ' αυτό βέβαια είχε ευθύνη και ο Τσινιάρης που δεν άφησε το παιχνίδι να κυλήσει και σφύριζε σε κάθε ευκαιρία με αποτέλεσμα να σταματά μόνιμα ο ρυθμός.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι του, όμως δεν ήξερε τον τρόπο για να το κάνει, ενώ οι "κιτρινόμαυροι" ήταν προσεκτικοί πίσω και περίμεναν κάποια αντεπίθεση για να κάνουν την ζημία.

Στην επανάληψη όλα άλλαξαν, αφού η αντικατάσταση του Μενδρινού (όχι πως δεν ήταν καλός) από τον Κάλβο ανέβασε τον Άρη και ο Δικέφαλος έμοιαζε να μην έχει λύσεις. Ο Δερμιτζάκης βοήθησε κι αυτός από την μεριά μου βάζοντας τον Ελ Ζαρ στην θέση του Βιτόλο, διαλύοντας το κέντρο της ομάδας του και έτσι όλα ήταν πιο εύκολα για τους "κιτρινόμαυρους".

Το γκολ τελικά ήρθε στο 76' και το πέτυχε ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας του Κούπερ, που δεν είναι άλλος από τον Χαβίτο. Ο παίκτης που νίκησε την Ατλέτικο, έσπασε και μια παράδοση 12 χρόνων και έδωσε μια ξεχωριστή χαρά στους φιλάθλους του Άρη. Ξεχωριστή γιατί πολύ απλά έγινε στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου.

Γήπεδο:
Τούμπα

Διαιτητής: Μ. Τσινιάρης

Βοηθοί:
Χ. Μπαλτάς, Δ. Τάτσης

Κίτρινες κάρτες: 23' Τσιρίλο, 38' Μουσλίμοβιτς, 53' Βιτόλο / 6' Μίσελ, 45' Ρουίθ, 58' Νέτο, 84' Ρονάλντο

Κόκκινες κάρτες:
90+2' Τσιρίλο

Γκολ: 76' Χαβίτο

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Πάυλος Δερμιτζάκης):
Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο (69' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς (75' Παπάζογλου).

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μισέλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (65' Κάλβο), Ρουίθ (53' Κόκε), Τσέζαρεκ (90+2' Φατί).

Δερμιτζάκης VS Κούπερ


Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε τον Δικέφαλο ο Παύλος Δερμιτζάκης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, σέντερ μπακ ήταν οι Τσιρίλο και Μαλεζάς, δεξιά ο Σνάουτσνερ, ενώ αριστερά ήταν ο νεαρός Σακελλαρίου.

Αμυντικά χαφ ήταν οι... αχώριστοι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια στα άκρα, με τον Ίβιτς στο κέντρο και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ προτίμησε το 4-4-2, που βέβαια άλλαζε κατά την διάρκεια του αγώνα. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε ο Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, δεξί μπακ ήταν ο Νέτο και αριστερά ο Μισέλ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ναφτί μαζί με τον Πρίττα, αριστερά ήταν ο Μενδρινός που βοηθούσε και στο κέντρο κάποιες φορές, δεξιά ήταν ο Χαβίτο, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ρουίθ και Τσέζαρεκ.

Το ξύλο βγήκε από την... Θεσσαλονίκη

Το παιχνίδι είχε από τα πρώτα λεπτά την εικόνα ενός κλασικού ντέρμπι, με τις σκληρές μονομαχίες και το πάθος να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη κίτρινη κάρτα ήρθε μόλις στο 6' για τον Μίσελ, ούτε πως το παιχνίδι σταματούσε κάθε λίγο και λιγάκι για φάουλ. Δίχως υπερβολή, δεν υπήρχε λεπτό που να μην σφύριζε ο Τσινιάρης.

Οι δύο ομάδες έπαιζαν... κρυφτούλι στην αρχή, με αποτέλεσμα να χρειαστούν αρκετά λεπτά για να ανέβει κάπως ο ρυθμός.

Ο μεν ΠΑΟΚ με την βοήθειά του κόσμου του προσπάθησε να μπει δυνατά και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, ο δε Άρης ήταν αρκετά προσεκτικός στα μετόπισθεν και ήταν φανερό πως αυτό που είχε ως πρώτο μέλημα ήταν να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο 20λεπτο δίχως την μεγάλη φάση και με μοναδικές στιγμές κάτι σουτ που είτε δεν βρήκαν στόχο, είτε δεν ανησύχησαν τους αντίπαλους τερματοφύλακες.



Η γκρίνια, ο Σακελλαρίου και...


Στο 22' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν σε μια διεκδίκηση ανάμεσα σε Λαζαρίδη και Ίβιτς ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, καθώς η επαφή δεν ήταν αντικανονική, ενώ ένα λεπτό αργότερα (23') ο... θρασύς Σακελλαρίου έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Μουσλίμοβιτς δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.



Ο χρόνος κυλούσε, το σκηνικό δεν άλλαζε και ο... μικρός Σακελλαρίου έβγαλε άλλη μια ωραία σέντρα, αναγκάζοντας τον Σηφάκη να διώξει. Αυτό ήταν ότι καλύτερο είχαμε δει μέχρι στιγμής στον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι χωρίς βέβαια να ξέρει τον τρόπο και ο Άρης απλά αμυνόταν και περίμενε να "χτυπήσει" σε αντεπίθεση.

... και ο Ίβιτς που μας "ξύπνησε"


Χρειάστηκαν 28 ολόκληρα λεπτά για να δούμε την πρώτη πραγματική φάση της αναμέτρησης, με τον Ίβιτς να εξαπολύει ένα σουτ κεραυνός έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άρη.



Αυτή δυστυχώς ήταν η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή, αφού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε κάτι άλλο που να... αξίζει.

Στο 43' βέβαια, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δεύτερη φορά για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Νέτο πάνω στον Βιεϊρίνια, όμως και πάλι ο Τσινιάρης έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Έτσι λοιπόν πέρασε το πρώτο μέρος και ούτε... που το καταλάβαμε!



Στην επανάληψη δυστυχώς, όχι μόνο δεν άλλαξε το σκηνικό, αλλά έμοιαζε έντονα και με την αρχή του αγώνα. Με λίγα λόγια είδαμε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, κίτρινες κάρτες και καθόλου ποδόσφαιρο.

Αυτό βέβαια δεν κράτησε για πολύ, αφού μετά το 60' η εικόνα άλλαξε κάπως και είδαμε κάποιες ευκαιρίες. Την αρχή έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Ίβιτς να σεντράρει και τον Βιτόλο να απειλεί με κεφαλιά, τον Σηφάκη.

Το ματ του Κούπερ και το (ολέθριο) λάθος του Δερμιτζάκη


Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε να κάνει την ομάδα του πιο... επιθετική και η αλλαγή του έμελλε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο Κάλβο αντικατέστησε τον Μενδρινό και πλέον οι "κιτρινόμαυροι" είχαν περισσότερες λύσεις μπροστά. Στην πραγματικότητα, βγήκαν για πρώτη φορά στην επίθεση.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν μάλιστα να φανούν αφού στο 66' ο Κόκε βρήκε τον Χαβίτο, όμως το σουτ του τελευταίου εξουδετέρωσε ο Κρέσιτς. Ο Άρης έδειξε πως υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο.



Στο 69' ο Δερμιτζάκης διευκόλυνε το έργο των παικτών του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, καθώς πέρασε στην θέση του Βιτόλο τον Ελ Ζαρ ρισκάροντας και τελικά έχασε. Έχασε την μάχη του κέντρου και κατά συνέπεια την δύναμή του.

Από την άλλη, οι "κιτρινόμαυροι" με περισσότερες δυνάμεις και ξεκάθαρο σχέδιο, απείλησαν με σουτ του Κάλβο (71'), ενώ κατάφεραν να σκοράρουν κιόλας με τον Χαβίτο (76').

Ο Χαβίτο τους... πάγωσε


Όλα ξεκίνησαν από δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κόκε, συνεχίστηκαν με την ασταθή απόκρουση του Κρέσιτς και ολοκληρώθηκαν με το τελείωμα του Χαβίτο που "πάγωσε" την Τούμπα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Σημαντικός λάθος από τον Κρέσιτς, δεν συγκρίνεται όμως μ' αυτό του Δερμιτζάκη...



Από 'κει και πέρα, οι παίκτες του Κούπερ είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και γέμισαν με βάρος τους γηπεδούχους, που δεν έδειχναν πως μπορούν να αντιδράσουν.

Παρά την κακή εικόνα του Δικεφάλου, υπήρξαν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σηφάκη, όμως ούτε ο Παπάζογλου (80', 81'), ούτε και ο Ελ Ζαρ κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Μαροκινός είχε μάλιστα και δεύτερο καλό σουτ στο 91', όμως και πάλι η κατάληξη ήταν άουτ κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στον ΠΑΟΚ, είχε και την αποβολή του Τσιρίλο με απευθείας κόκκινη κάρτα, όταν έπιασε τον διαιτητή από τον λαιμό!

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ