STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 3-0

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 3-0
INTIME SPORTS

Χαμόγελα και πάλι στον ΠΑΟΚ που επέστρεψε στις νίκες μετά από 5 αγωνιστικές επικρατώντας άνετα με 3-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα. Με 10 παίκτες από το 6' οι φιλοξενούμενοι. Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Χρειάστηκαν να περάσουν περίπου 2 μήνες και 5 παιχνίδια για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στις νίκες στο πρωτάθλημα (τελευταία επιτυχία στις 25/9 επί της ΑΕΚ). Ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Αντι μόλις στο 6' και έφτασε άνετα στο ''τρίποντο'' επικρατώντας με 3-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα.

Ο Βιεϊρίνια έβαλε στο 7' με πέναλτι μπροστά την ομάδα του Μπόλονι, για να "κλειδώσουν" τη νίκη στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Παπάζογλου (53'), Σπαντάσιο (56').

Με την επιστροφή του στις νίκες, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην 5η θέση με 14 βαθμούς, αφήνοντας στην 7η τον Παναιτωλικό που έμεινε στους 11. Παράλληλα οι γηπεδούχοι μπόρεσαν μετά το 56' και το 3-0 να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα με την Τότεναμ στο Λονδίνο (24/11)

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Η Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

Βοηθοί: Σταθόπουλος, Αναστόπουλος

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (Γεωργιάδης 62'), Μαλεζάς, Σπαντάσιο, Παπάζογλου (Αθανασιάδης 62'), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (Ρομπέρ 76'), Σνάουτσνερ.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Κούσας (Μουμίν 62'), Ρότσα, Θεοδωρίδης (Παλαιολόγος 72'), Μπουμάλ, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Αντι, Καμαρά (Μπαμόγκο 63').

Σκόρερ: Βιεϊρίνια (πεν.) 7', Παπάζογλου 53', Σπαντάσιο 56'

Κίτρινες: Σαλπιγγίδης 35', Παπάζογλου 52'

Κόκκινη: Αντι 6'


Ανασκόπηση

Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν σχεδόν με το "καλημέρα" όταν ο Αντι στο 5' έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή στην προσπάθεια του να σώσει την εστία του σε κοντινή κεφαλιά του Βιεϊρίνια. Τελικά, όχι μόνο δεν γλίτωσε ο Παναιτωλικός το 1-0 (ο Πορτογάλος έβαλε το πέναλτι) αλλά έμεινε και με 10 παίκτες αφού ο ρέφερι απέβαλε τον Γκανέζο μετά από υπόδειξη του... Σαλπιγγίδη, καθώς αρχικά είχε δείξει- λανθασμένα- την κίτρινη!

Ο ΠΑΟΚ έγινε αυτόματα το αφεντικό και παίζοντας στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους είχε τις ευκαιρίες να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μην μπορώντας στο πρώτο ημίχρονο να αντεπεξέλθει με 10, ωστόσο λίγο πριν τη λήξη του (42') έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τον Χαλκιά να σταματάει σε τετ-α-τετ τον Καμαρά.

Αυτή η φάση του Παναιτωλικού φαίνεται να ξύπνησε τον Δικέφαλο ο οποίος μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένος να του κόψει τις όποιες σκέψεις για θετικό αποτέλεσμα. Και πολύ γρήγορα τα κατάφερε ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τα γκολ των Παπάζογλου (53') και Σπαντάσιο (56').

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί σε αυτό το χρονικό σημείο, οι παίκτες του Μπόλονι έκαναν στα επόμενα λεπτά συντήρηση δυνάμεων ενόψει Τότεναμ, φτάνοντας πολύ εύκολα στους τρεις βαθμούς. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε γρήγορα τις αλλαγές δίνοντας ανάσες σε ποδοσφαιριστές του, ενώ την ίδια κίνηση έκανε και ο Τεννές αφού δεν είχε νόημα να επιβαρυνθούν και άλλο βασικά στελέχη για ένα χαμένο ματς.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η αποβολή του Αντι στο πέναλτι που έκανε μόλις στο 6'. Το 1-0 που έγινε με την εύστοχη εκτέλεση του Βιεϊρίνια ήταν η λιγότερη ζημιά για τον Παναιτωλικό σε αυτή την φάση, καθώς με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το ματς καταδικάστηκε σε παθητικό ρόλο μέσα στην Τούμπα.


Η Συνέντευξη Τύπου

Λάζλο Μπόλονι: "Θα βάλω κι άλλους νέους, αν αισθανθώ ότι πρέπει". Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Μπάμπης Τεννές: " Άλλαξαν τα σχέδια μας το γρήγορο γκολ και η αποβολή. Στο δεύτερο γκολ τέλειωσαν τα πάντα." Διαβάστε αναλυτικά εδώ.


Στατιστικά

3

Γκολ

0

2

Ασίστ

0

18

Σουτ

4

4

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

1

9

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

5

Κεφαλιές

0

1

Αποκρούσεις

9

1

Επεμβάσεις

20

25

Κλεψίματα

24

21

Φάουλ

6

3

Οφσάιντ

3

6

Κόρνερ

0

37

Λάθη

40

8/25

Γεμίσματα

0/2


Το φιλμ

3' Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Μπαλάφας κέρδισε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Μπλάζιτς.

5' Ο Άντι έδιωξε πάνω στη γραμμή με το χέρι σε κεφαλιά του Βιεϊρίνια. Πέναλτι και αποβολή για τον παίκτη του Παναιτωλικού. Με 10 οι φιλοξενούμενοι.

7' ΓΚΟΛ 1-0!!! Ο Βιεϊρίνια εκτελεί το πέναλτι και ανοίγει το σκορ.

13' Δυνατό μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπλάζιτς.

20' Πάσα του Σπαντάσιο για τον Σαλπιγγίδη, ο Έλληνας επιθετικός έκανε αμέσως το σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Μπλάζιτς έπεσε και μπλόκαρε.

24' Ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Μπλάζιτς πέφτει αριστερά και διώχνει σε κόρνερ.

35' Δυνατό σουτ του Φωτάκη, ο Μπλάζιτς πέφτει αριστερά και διώχνει.

42' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει. Ο Κουτρουμάνος αποφεύγει τον Μαλεζά, δίνει στον Καμαρά, αλλά ο Χαλκιάς διώνχει και κερδίζει στο τετ α τετ.

51' Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος είναι για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έδωσε ωραία κάθετη για τον Σαλπιγγίδη, ο τελευταίος πρόλαβε να πιάσει την μπάλα, αλλά ο Μπλάζιτς έδιωξε

53' ΓΚΟΛ 2-0!!! Σέντρα ακριβείας του Σταφυλίδη από τα αριστερά, ο Παπάζογλου έπιασε μια κεφαλιά κανονιά από μακρινή απόσταση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς.

56' ΓΚΟΛ 3-0!!! Άλλη μια εξαιρετική κάθετη του Βιεϊρίνια, οι κόντρες ευνοούν τον Σπαντάσιο που με εντυπωσιακό τρόπο από πλάγια αριστερή θέση, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

66' Πρώτη προσπάθεια των παικτών που πέρασαν τώρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γεωργιάδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας, αλλά κατέληξε άουτ.

88' Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Χαλκιάς έχασε την μπάλα από τα χέρια του, ο Εντζεγκουέλε, προσπάθησε να τη σπρώξει στα δίχτυα, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο την μπλόκαρε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ