STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-1

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-1
INTIME SPORTS

Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο απέφερε στον ΠΑΟΚ μία άνετη επικράτηση με 3-1 επί του Πανιωνίου στην άδεια Τούμπα.

Ο "δικέφαλος" προηγήθηκε με 3-0, με σκόρερς τους Μουσλίμοβιτς (8'), Σαλπιγγίδη (11') και Φωτάκη (35').

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 77' με τον Μανιάτη, σε ένα ανιαρό δεύτερο ημίχρονο.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, ο Πανιώνιος παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με τον Πανσερραϊκό, με μόλις 4 βαθμούς.

Διαιτητής:
Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης, Βιτόλο - Μανιάτης, Λάτκα

Γκολ:
8' Μουσλίμοβιτς (1-0), 11' Σαλπιγγίδης (2-0), 35' Φωτάκης (3-0), 77' Μανιάτης (3-1)

ΠΑΟΚ (Χάβος):
Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (87' Ζουέλα), Ελ Ζαρ (65' Κριστιάνο), Μουσλίμοβιτς (31' Φιλομένο)

Πανιώνιος (Στόρε):
Μάχο, Μανιάτης, Βαρό, Λάτκα, Όμο (39' Σιόβας), Κοντοές, Χίκα, Τσότσαλιτς (83' Μπάλαμπαν), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (78' Σαλαλί), Ριέρα

Ο αγώνας

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα ο αγώνας για τον ΠΑΟΚ. Αφού προηγήθηκε μία κεφαλιά του Κουμορτζί στο 6ο λεπτό, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς, ήρθε ένα γρήγορο γκολ για το "δικέφαλο", μόλις στο 8'.

Ο Ελ Ζαρ σούταρε έξω από την περιοχή, ο Μάχο απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Σαλπιγγίδη, ο οποίος από αριστερά γύρισε την μπάλα προς τον αμαρκάριστο Μουσλίμοβιτς, που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.



Η χαρά έγινε ακόμα μεγαλύτερη για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όταν τρία λεπτά αργότερα το σκορ διευρύνθηκε στο 2-0. Ο Σακελλαρίου με ωραία σέντρα από αριστερά βρήκε τον Σαλπιγγίδη, που με κίνηση στο πρώτο δοκάρι, έκανε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο.



Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά και στο τρίτο γκολ στο πεντάλεπτο που ακολούθησε. Ο Σαλπιγγίδης έκανε διαγώνιο σουτ σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Μάχο, ενώ ο Αυστριακός "καθάρισε" και στην αμέσως επόμενη φάση, σε κεφαλιά του Κοντρέρας.

Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες για τους "κυανέρυθρους", με τον Κουμορτζί να νικιέται από τον Κρέσιτς, ενώ προ κενής εστίας ο Ριέρα δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα του Κροάτη τερματοφύλακα.

Τα αμυντικά κενά του Πανιωνίου ήταν τεράστια, κάτι που είδε ο Μίχαελ Στόρε, ο οποίος σήκωσε για ζέσταμα τον Δημήτρη Σιόβα. Από την άλλη, ο Χάβος πέρασε τον Φιλομένο αντί του Μουσλίμοβιτς, που ένιωθε ενοχλήσεις στο γόνατο. Στην πρωτη επαφή του με την μπάλα, στο 35', ο Αργεντινός συνδυάστηκε ωραία με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Μάχο, χωρίς όμως να τον νικήσει. Η μπάλα όμως κατέληξε στα πόδια του Φωτάκη, ο οποίος από κοντά έκανε το 3-0.



Όταν τελικά ο Στόρε έκανε την αλλαγή, περνώντας τον Σιόβα αντί του Όμο, ήταν ήδη αργά, αφού ο φωτεινός πίνακας έγραφε 3-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο στα τελευταία λεπτά, αφού οι παίκτες του Πανιωνίου έμοιαζαν αποκαμωμένοι, ενώ οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν μετά και το τρίτο γκολ.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στο 2ο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ επαναπαύθηκε στο μεγάλο προβάδισμα που είχε, ενώ από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, αφού ήταν εντελώς ασύνδετοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του δευτέρου μέρους σημειώθηκε στο 77ο λεπτό, η οποία μάλιστα κατέληξε σε γκολ για τους "κυανέρυθρους". Ο Γουνδουλάκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μανιάτης πήρε ωραία κεφαλιά, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την απέναντι γωνία και να γίνεται το 3-1.



Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν και πάλι για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, με τον Χίκα να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε στην αγκαλιά του Κρέσιτς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ