STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παπακώστας: "Φέρτε πίσω τον Δαλούκα"

Παπακώστας: "Φέρτε πίσω τον Δαλούκα"
Ηρακλής - ΑΕΛ INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Παπακώστας τόνισε πως δεν κατάβαλε ακόμα γιατί "έκοψαν" τον Γιώργο Δαλούκα, μετά τα όσα συνέβησαν με τους αγώνες της ΑΕΛ, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την πλευρά του ζήτησε να πέσουν οι τόνοι .

Γιάννης Παπακώστας (προπονητής ΑΕΛ): « Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους, διότι η ομάδα πίεσε για το αποτέλεσμα. Απλά, θα πρέπει να διεκδικείς με μεγαλύτερη δύναμη να παίρνεις αυτό που πραγματικά δικαιούσαι ως ομάδα. Δεν μπορεί να έχεις την κατοχή μπάλας, τις ευκαιρίες και να μην παίρνεις αυτό αξίζει

Δεν μπορώ όμως καταλάβω γιατί ο Δαλούκας είναι έξω. Ας τον φέρουν πάλι μέσα. Είναι η δεύτερη φορά που δεν δίνεται καθαρό πέναλτι υπέρ μας κι έτσι στερούνται βαθμοί από την ομάδα, ενώ θα έπρεπε να ήμασταν σε άλλη βαθμολογική θέση. Δεν γίνεται αυτονόητο.


Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που στήριξε την ομάδα και αυτό που είπα στους παίκτες ότι πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικοί και να παίρνουν με μεγαλύτερη δύναμη αυτό δικαιούνται. Καλό είναι να έχουμε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Δεν κινδυνέψαμε καθόλου και φάγαμε γκολ με αυτογκόλ».

Για την εμφάνιση της ομάδας του είπε: « Μπήκαμε δυνατά στον αγωνιστικά χώρο, απαιτώντας τη νίκη. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε χάσαμε την συγκέντρωση μας για 10-15 λεπτά, αλλά η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μέρος ήταν αυτή που έπρεπε για να βάλουμε το γκολ. Το γκολ μας έλειψε σήμερα.

Ήταν ένα καλό μάθημα για να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Είναι όμως κρίμα και άδικο για την εμφάνιση της ομάδας να φεύγει με 0 πόντους. Κρίμα για τους παίκτες να φεύγουν με κάτω τα κεφάλια. Πρέπει να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση τους και με μεγαλύτερο πάθος να παίρνουν το αποτέλεσμα. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και χάσαμε. Βέβαια στον επαγγελματικό αθλητισμό, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

Σε ερώτηση για την διαιτησία τόνισε: « Έγινε ένα άλλο διαιτητικό λάθος σε άλλο γήπεδο κι έγινε πρωτοσέλιδο, ενώ το λάθος μεταξύ των μικρομεσαίων ομάδων δεν γίνεται. Ήταν πέναλτι, το είδα, έπρεπε να δοθεί, άρα μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος. Εγώ θέλω να προστατεύω την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Κι εμείς φταίμε που δεν σκοράραμε, αλλά όχι να μας στερεί το αποτέλεσμα ένας τρίτος. Είναι κρίμα. Αν είναι δυνατόν αυτή η φάση να μην δίνεται πέναλτι».

Σε ερώτηση σχετική με τις κόντρες μεταξύ Ταυλαρίδη και Γιάκομπ, απάντησε: « Είδατε ότι δόθηκε εντολή από τον αντίπαλο για να παίζουν πάνω στον Ταυλαρίδη που είχε πάρει κάρτα. Εμείς δεν δώσαμε οδηγία 'κλοτσήστε τον Γιάκομπ'. Μην κρίνουμε έτσι τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα δεν είχε εκνευρισμό. Από εκεί και πέρα εγώ είδα αντεγκλήσεις και από τις δύο πλευρές. Οι δυο τους συγκρούστηκαν τόσες φορές, αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο».

Κι όσο για το ακυρωθέν γκολ του Γιάκομπ είπε: « Πιστεύω ότι ήταν καθαρό επιθετικό φάουλ».

Μαρίνος Ουζουνίδης (προπονητής Ηρακλής):
« Ξέροντας την κατάσταση της ομάδας και πόσο πίσω είμαστε σε πολλά θέματα, είναι σημαντικό να παίρνουμε βαθμούς αυτή την περίοδο. Στα προηγούμενα παιχνίδια που ήμασταν πίσω στο σκορ, δείξαμε θράσος ενώ σήμερα προηγηθήκαμε και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα.

Είχαμε ωστόσο να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα με υψηλούς στόχους, αλλά για μας αυτό που ενδιαφέρει αυτήν την περίοδο είναι το αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε την Καβάλα στην έδρα μας έχοντας πάρει 7 βαθμούς, που πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα το πίστευαν πολλοί. Σε περίπτωση που πάρουμε κι αυτό το ματς, τότε θα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που στέκεται κοντά μας. Ξέρουμε ότι περιμένει καλύτερα πράγματα, αλλά να ξέρει ότι τα παιδιά υπερβάλλουν εαυτούς. Καλή συνέχεια στην ΑΕΛ, έχει καλή ομάδα και θα πάει καλύτερα
».

Για την φάση του πέναλτι που διαμαρτύρεται η Λάρισα είπε: « Αν ήταν πέναλτι, καλώς διαμαρτύρεται η Λάρισα. Εγώ δεν είδα πέναλτι. Αυτό με την διαιτησία όμως πρέπει να σταματήσει και να προσπαθεί ο καθένας να προστατεύσει την ομάδα του αγωνιστικά. Όπως κάνουμε κι εμείς λάθη, έτσι και οι διαιτητές. Εγώ δεν είδα να γίνεται κάτι με πρόθεση. Ολοι θα κάνουμε λάθη».

Για τον Βικτοράς Γιάκομπ και την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Ρουμάνος επιθετικός του Ηρακλή σημείωσε: « Είναι ένα θέμα που το ξέρουν καλύτερα αυτοί που ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Ο Βίκτορ θέλει να βοηθήσει πολύ, έχει ενθουσιασμό, προσπαθούν να προβοκάρουν οι αντίπαλοι, αλλά κι εμείς θέλαμε να πάμε σε φάσεις ένας εναντίον ενός με τον Ταυλαρίδη».

Για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης σχολίασε: « Όταν παίρνεις τρεις βαθμούς είναι δίκαιο. Θα μπορούσε και η ΑΕΛ να πετύχει γκολ έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από εμάς. Για μας όμως μετράει το αποτέλεσμα»

Όταν ρωτήθηκε για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο με αφορμή τις εμφανίσεις του απάντησε: «Γι' αυτό τον φέραμε στην ομάδα. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Είχα πει ότι αν ο Δημήτρης είναι καλά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα σε αυτή τη θέση».

Σχετικά με την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του είπε: « Δεν βλέπετε ότι οι μισοί ποδοσφαιριστές δεν είναι έτοιμοι; Αφού δεν έχουν κάνει ούτε τις μισές προπονήσεις. Κι εγώ έχω απαιτήσεις για να παίξουμε καλύτερα, αλλά τα παιδιά δίνουν περισσότερα από αυτά που μπορούν, δεδομένων των συνθηκών. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι οι μεσοεπιθετικοί μας έχουν μείνει πίσω και πρέπει να δουλέψουν».

Κι όσο τέλος για το πώς θα μπορούσε να παρουσιαστεί η ομάδα του σε περίπτωση που θα έπαιζε και ο Σολτάνι υπογράμμισε: « Δεν ξέρουμε αν θα έπαιζε τι θα έκανε ο Σολτάνι, αλλά προσωπικά πάντα κοιτάω αυτούς που έχω και όχι αυτούς που θα ήθελα να έχω. Τα παιδιά σήμερα είχαν άγχος γιατί ήθελαν να εξαργυρώσουν τους προηγούμενους βαθμούς και πλέον απέναντι στη Καβάλα θέλουμε να κερδίσουμε».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ