STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παραμονή για 3, μάχη για 6

Παραμονή για 3, μάχη για 6

Έξι ομάδες όπως όλα δείχνουν θα παλέψουν για τη σωτηρία στην πρώτη κατηγορία. Το Sport24.gr παρουσιάζει τους μονομάχους, τις αδυναμίες τους και το πρόγραμμα που ακολουθεί στις επόμενες αγωνιστικές.

Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο η παραμονή από την Ευρώπη έχει μόλις οκτώ πόντους διαφορά, δηλαδή τίποτα αν σκεφτεί κανείς πως βρισκόμαστε στην 17η αγωνιστική.

Τα πράγματα ωστόσο σε αγωνιστικό επίπεδο έχουν αρχίσει και ξεκαθαρίζουν για ορισμένες ομάδες, που φαίνεται πως θα παλέψουν για να κρατηθούν στην SuperLeague.

Και αν η ΑΕΛ είναι με το ενάμιση πόδι στην Β' Εθνική, το ίδιο δεν ισχύει για τις άλλες πέντε ομάδες που βρίσκονται από πάνω. Κέρκυρα, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανιώνιος και Πανσερραϊκός θα παλέψουν σκληρά για να παραμείνουν στην κατηγορία.

** Οι ομάδες είναι τοποθετημένες με βάση τον βαθμολογικό πίνακα στο site της Superleague.

Κέρκυρα: Θέση 11η, βαθμοί 20

Οι Φαίακες φέτος επέστρεψαν στην Superleague και όλοι τους την είχαν ως το δεύτερο φαβορί, μετά τον Πανσερραϊκό, για να πέσουν κατηγορία. Παρόλα αυτά η ομάδα της Κέρκυρας έχει δείξει ένα πολύ αξιόμαχο πρόσωπο, έχοντας πάρει αποτελέσματα σε δύσκολους αγώνες.

Το ρόστερ ωστόσο είναι αρκετά φτωχό και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να αντικαταστήσουν τους τραυματίες (π.χ. με τον Ολυμπιακό η άμυνα είχε μεγάλο πρόβλημα). Εκεί θα παιχτεί λοιπόν η παραμονή για τους Φαίακες. Αν γίνουν μεταγραφές για τον πάγκο και 1-2 για βασικές θέσεις (επιθετικός με γκολ και αριστερός μπακ), τότε οι ελπίδες θα είναι με το μέρος της.

Στο πρόγραμμα τώρα τα πράγματα είναι σκούρα... Οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές έχουν ματς φωτιά. Ατρόμητο έξω, ΑΕΛ μέσα, Ηρακλή έξω, Καβάλα έξω. Αν σε αυτά τα παιχνίδια πάρει βαθμούς, τότε κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Αστέρας Τρίπολης: Θέση 12η, βαθμοί 19

Το ρίσκο που πήρε η διοίκηση στην αρχή της σεζόν ήταν αρκετά μεγάλο, αφού ουσιαστικά άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ. Η σκέψη ήταν καλή, όμως σε αγωνιστικό επίπεδο έχει επηρεάσει την ομάδα που στέκεται όμως με αξιοπρέπεια στα περισσότερα παιχνίδια.

Τι λείπει από τον Αστέρα; Μα φυσικά ένας επιθετικός κλάσης που θα γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και με τα γκολ του θα χαρίσει νίκες στην Τρίπολη. Επίσης ένας αριστερός χαφ, αφού ο Καρέρα δεν μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα.

Ο Αστέρας ωστόσο την έχει πατήσει στην έδρα του. Αν θες να μείνεις στην κατηγορία πρέπει να καθαρίσεις τα ματς στο γήπεδο σου και οι Αρκάδες δεν το έχουν κάνει. το πρόγραμμα στη συνέχεια; Άστα...

ΑΕΚ μέσα, Ολυμπιακός μέσα, Ατρόμητος έξω, ΑΕΛ μέσα. Όλα παιχνίδια με ομάδες που καίγονται!

Ατρόμητος: Θέση 13η, βαθμοί 19

Ο Γιώργος Δώνης παίζει πολλά περισσότερα από την καριέρα του στον Ατρόμητο, αφού ουσιαστικά αυτή η ομάδα είναι αποκλειστικά δική του. Την έχτισε σιγά σιγά αυτός και με μεταγραφές που ζήτησε.

Τα πράγματα ωστόσο δεν πάνε καλά, με αποτέλεσμα η ομάδα του Περιστερίου να υποφέρει αγωνιστικά. Ο Καμαρά δεν λέει να σκοράρει με τίποτα, όμως όταν έχεις μπροστά, Καμαρά, Αναστασάκο, Σαγκανόφσκι και Περόνε δεν είναι εύκολο να ζητήσεις μεταγραφή...

Επίσης τα λάθη στην άμυνα είναι κρίσιμα και έχουν στοιχίσουν πολλούς βαθμούς. Το καλό όμως είναι το πρόγραμμα. Ο Ατρόμητος έχει στη συνέχεια Κέρκυρα μέσα, Πανσερραϊκό έξω, Αστέρα μέσα, Ολυμπιακό έξω. Αν στα τρία πρώτα πάρει πόντους έχει την ευκαιρία να ξεφύγει για τα καλά.

Πανιώνιος: Θέση 14η, βαθμοί 16

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η ομάδα παραπαίει αγωνιστικά και η διοίκηση πουλάει τους πιο ποιοτικούς παίκτες, χωρίς να έχει βρει ούτε έναν αντικαταστάτη. Οι αγώνες τρέχουν όμως και η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν μπορεί να περιμένει το μοιραίο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι φυσικά η αμυντική γραμμή, αφού πλέον θέλει παίκτη σε όλες τις θέσεις! Άντε στα δεξιά κάτι γίνεται, από εκεί και πέρα όμως...

Η ατυχία για τον Πανιώνιο είναι και το πρόγραμμα που ακολουθεί. Άρης έξω, Παναθηναϊκός μέσα, Καβάλα μέσα, Εργοτέλη μέσα. Τα δυο πρώτα ματς ίσως φέρουν δυσάρεστες εξελίξεις με αποτέλεσμα και τα δυο επόμενα να είναι αγώνες σε κακό κλίμα.

Πανσερραϊκός: Θέση 15η, βαθμοί 16

Το είχαμε πει και στην αρχή του πρωταθλήματος. Τα Λιοντάρια θα παλέψουν, όμως οι αδυναμίες στο ρόστερ είναι πολλές και θα χρειαστούν μεταγραφές βασικών ποδοσφαιριστών για να καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία.

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς έχει ζητήσει επανειλημμένως έναν αμυντικό μέσο που θα κάνει την διαφορά και έναν επιθετικό κλάσης. Αν δεν γίνουν τουλάχιστον αυτές οι δυο μεταγραφές, ο Πανσερραϊκός θα είναι λογικά η δεύτερη ομάδα που θα μας αποχαιρετήσει από νωρίς.

Το πρόγραμμα; Ζόρικο. Ολυμπιακός έξω, Ατρόμητος μέσα, ΑΕΛ έξω, Ηρακλής μέσα. Οι τρεις τελευταίοι ειδικά είναι πάνω κάτω στην ίδια μοίρα.

ΑΕΛ: Θέση 16η, βαθμοί 11

Όλοι έλεγαν πως η ΑΕΛ χρειάζεται ένα θαύμα για να μείνει στην κατηγορία και ο κατάλληλος άνθρωπος για να πετύχει αυτό το σκοπό είναι ένας άνθρωπος του Θεού! Έτσι λοιπόν ο Νίκος Κωστένογλου έπιασε δουλειά και θα προσπαθήσει να πετύχει το δύσκολο...

Αγωνιστική οι βυσσινί χρειάζονται οπωσδήποτε έναν αμυντικό μέσα και έναν δεξιό μπακ. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει φορ να βάλει την μπάλα στα δίχτυα και όταν δεν σκοράρεις, τότε συνήθως σε παίρνει από κάτω και χάνεις.

Το πρόγραμμα είναι καλό όμως και δίνει την ευκαιρία για ανάσταση. Ηρακλής μέσα, Κέρκυρα έξω, Πανσερραϊκός μέσα, Αστέρας έξω και Βόλος μέσα.

Συμπέρασμα: Όλοι ήξεραν πως χρειάζονται μεταγραφές, όμως δεν κινήθηκαν έξυπνα και καθυστέρησαν. Τώρα λοιπόν ας κάνουν τον σταυρό τους και ας περιμένουν...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ