STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη-ΑΕΛ Καλλονής 1-0

Skoda Ξάνθη-ΑΕΛ Καλλονής 1-0
INTIME SPORTS

Επιστροφή στις νίκες για την Ξάνθη μετά από δυο μήνες με τους Ακρίτες να επικρατούν με 1-0 της Καλλονής και να παίρνουν ένα πολύτιμο τρίποντο. (VIDS)

Μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη της από τις 18 Δεκεμβρίου, πήρε η Skoda Ξάνθη που επικράτησε της ΑΕΛ Καλλονής με 1-0 χάρη σε γκολ του Γούτα στο 89' της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πίεζαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος αλλά δεν είχαν αποτελεσματικότητα.

Η Ξάνθη μετά από αυτή τη νίκη έφτασε στην 11η θέση την Καλλονή με 29 βαθμούς και μπόρεσε να ανασάνει προσωρινός καθώς μέσα στο 2014 δεν γνώριζε τι πάει να πει θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Μυτιλήνης έμεινε τώρα στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτή την Κυριακή (16/2) η 25η Super BALL έρχεται με σχόλια, ρεπορτάζ και στιγμιότυπα από όλα τα γήπεδα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Σέντρα στις 21:00.

Οι δυο ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές απουσίες εκατέρωθεν αλλά όπως φάνηκε στην διάρκεια του αγώνα η απουσία του Λεοζίνιο από πλευράς Καλλονής ήταν αρκετά σημαντική αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά και η Ξάνθη είχε απουσίες αλλά στο δεύτερο μέρος η είσοδος των Κάλβο και Σουάρες βοήθησε τους γηπεδούχους να γίνουν πιο επιθετικοί, να απειλήσουν περισσότερο και να φτάσουν τελικά στο χρυσό τέρμα του Γούτα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Το ματς δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα το αξιόλογο, κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου δεν υπήρχε ούτε μια τελική προς τις δυο εστίες. Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ και τελικά το πέτυχε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "SKODA Ξάνθη Arena"

Καιρός:

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)

SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (74' Ράνος), Σολτάνι, Τριάδης (46' Κάλβο), Σολάρι (63' Σουάρες).

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (90 Νιαμπούγιου), Ζακουανί, Βαλιός, Γιορέντε, Κεϊτά (86' Κεϊτά), Φαρία, Μαρσέλο, Καλτσάς, Ποντάνι (61' Φουρλάνος), Μανούσος.

Κίτρινες κάρτες: 20' Καλτσάς, 53' Ζακουάνι, 78' Βάλλας, 84' Μανούσος

Κόκκινες κάρτες:

Γκολ: 89' Γούτας

Εισιτήρια: 1.039

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο καλό σουτ στην αναμέτρηση ήρθε από τον Μπαξεβανίδη στο 24' αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του γκολκίπερ της Καλλονής.

Την ίδια κατάληψη είχε και σουτ του Τριάδη στο 44' το οποίο ήταν με καλές προϋποθέσεις αλλά και πάλι έφυγε άουτ.

Στο πρώτο μέρος η Καλλονή ουσιαστικά δεν απείλησε σε καμία στιγμή την εστία της Ξάνθης με τους αμυντικούς των Ακριτών να έχουν ένα ξεκούραστο πρώτο 45λεπτο.

Skoda Ξάνθη-ΑΕΛ Καλλονής 1-0
INTIME SPORTS

Αλλαγές με το καλημέρα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκος Κεχαγιάς έριξε στην μάχη τον Κάλβο αντί του Τριάδη και η Ξάνθη πίεσε περισσότερο.

Βέβαια η Καλλονή ήταν αυτή που απείλησε πρώτη όταν στο 56' ο Μανούσος μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά έπιασε ο Κυριακίδης.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη χάθηκε στο 61'. Ο Μαρίν από τα δεξιά βγήκε σε καλή θέση απέναντι από τον Σιδεράκη αλλά το σουτ του δεν ήταν τόσο καλό με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Καλλονής να διώξει σε κόρνερ.

Στο 76' οι Ακρίτες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ζακουάνι το οποίο όμως είναι ακούσιο γιατί είναι από πολύ κοντά και με τον παίκτη της Καλλονής να μην πηγαίνει το χέρι του προς την μπάλα.

Skoda Ξάνθη-ΑΕΛ Καλλονής 1-0
INTIME SPORTS

Δεν είχε πει την τελευταία της λέξη

Παρά το γεγονός ότι η ώρα περνούσε η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και στο 87' ο Σολτάνι βγήκε τετ α τετ αλλά παρά το γεγονός ότι κοντρόλαρε καλά την μπάλα σούταρε πολύ άτσαλα πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 89' ο Σουάρες από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα και ο Γούτας από κοντά με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του από τις 18 Δεκεμβρίου και το ματς με τον ΟΦΗ.

Skoda Ξάνθη-ΑΕΛ Καλλονής 1-0
INTIME SPORTS

MVP της αναμέτρησης

Η είσοδος του Κάλβο στο παιχνίδι στην έναρξη του δευτέρου μέρους άλλαξε την εικόνα της Ξάνθης προς το καλύτερο. Ο άσος των γηπεδούχων βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του και ήταν από τους συντελεστές για να έρθει η νίκη.

Η απογοήτευση

Η Καλλονή συνολικά έδειξε ότι με την απουσία του Λεοζίνιο χάνει πάρα πολύ σε κυκλοφορία και δημιουργία στο παιχνίδι της και σίγουρα το γεγονός ότι ένας παίκτη έχει τόσο μεγάλο ρόλο στην εικόνα μιας ομάδας δεν είναι και το καλύτερο.

Στατιστικά αγώνα

1 Goal 0
1 Ασίστ 0
14 Τελικές Προσπάθειες 3
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
4 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 4
9 Επεμβάσεις 15
16 Κλεψίματα 28
15 Φάουλ 19
0 Οφσάιντ 5
5 Κόρνερ 3
46 Λάθη 35
6/22 Γεμίσματα 0/8
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ