Ο Γερμανός τεχνικός στάθηκε στη σημασία του παιχνιδιού στον δρόμο για τα τελικά του Μουντιάλ το επόμενο καλοκαίρι και επεσήμανε ότι στόχος της "γαλανόλευκης" είναι πάντα η νίκη αλλά και η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα.
Για τις απουσίες εξάλλου επεσήμανε ότι το τεχνικό τιμ δουλεύει μέρα-νύχτα με τους παίκτες για να βρει τους κατάλληλους αντικαταστάτες."Πηγαίνουμε στην Βασίλεια για να αντιμετωπίσουμε την Ελβετία που είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση.
Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει κάτω από πίεση", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:"Τρεις βασικοί παίκτες δεν θα είναι στην ομάδα μας. Οι παίκτες που δεν παίζουν είναι απογοητευμένοι. Εκείνοι που θα αγωνιστούν πρέπει να δείξουν ότι θα καλύψουν το κενό.Δουλεύουμε μέρα-νύχτα με τους παίκτες, μέχρι και την ημέρα του αγώνα".
Όσο για τα κλειδιά της επιτυχίας, είπε:"Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, να μην είμαστε αγχωμένοι και να έχουμε θετική σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να πούμε που θα κριθεί. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα ατού της Ελβετίας". Ακόμη για τον στόχο στον αγώνα του Σαββάτου, δήλωσε:
"Όλη η Ελλάδα θα βλέπει το παιχνίδι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις,καλή είναι και η ισοπαλία. Πρώτος μας στόχος όμως είναι πάντα η νίκη". Τέλος για τη δήλωση του Κατσουράνη ότι το παιχνίδι με την Ελβετία είναι πιο σημαντικό και από αυτά στο "EURO", απάντησε:"Αφού το είπε έτσι, έτσι θα είναι".
Πιλάβιος: "Είμαστε αισιόδοξοι"
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος ο οποίος θα ταξιδέψει μαζί με την αποστολή, έφτασε πρώτος στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στον δρόμο για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2010, λέγοντας:
"Ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι.Είμαστε αισιόδοξοι. Πήγα στην προπόνηση και είδα αποφασισμένους τους παίκτες. Και οι τέσσερις βαθμοί από δύο παιχνίδια θα είναι μία καλή συγκομιδή. Έχουμε προβλήματα απουσιών αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τα καλύψουμε.Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια στην Αθήνα που είναι εξίσου σημαντικά".
Αναφορικά με την ήττα στο τελευταίο φιλικό με την Πολωνία, εξάλλου είπε:"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί.Μετά αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, αποσυντονίστηκε η ομάδα. Ήταν μόνο ένα φιλικό παιχνίδι".
Η αποστολή
Οι παίκτες που βρίσκονται στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι: Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς.
Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας θα προπονηθούν την παραμονή του αγώνα το βράδυ(ώρα 20:00 Ελλάδος) στο στάδιο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" της Βασιλείας όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι του Σαββάτου και ο Ότο Ρεχάγκελ θα κάνει τις τελικές δοκιμές για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο παιχνίδι. Νωρίτερα ο Γερμανός τεχνικός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.