ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Τσεχία 0-2

Ελλάδα-Τσεχία 0-2
INTIME SPORTS

Το θαύμα της πρόκρισης δεν ήρθε ποτέ, αντίθετα με την δεύτερη ήττα της εθνικής Ελπίδων από την αντίστοιχη της Τσεχίας (2-0), που άφησε εκτός των τελικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την βαριά ήττα (3-0) του πρώτου αγώνα, εμφανίστηκαν αντί για παθιασμένοι, αγχωμένοι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δεύτερη νίκη της Τσεχίας.

Οι ελάχιστες ελπίδες των διεθνών μας κράτησαν μόλις 19 λεπτά, καθώς ο Πέκχαρτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση από πολύ νωρίς.

Από κει και πέρα, οι παίκτες του Γεωργιάδη δεν κατάφεραν συνέλθουν, ούτε να απειλήσουν την αντίπαλη εστία και έτσι δεν απέφυγαν ούτε καν την ήττα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν και δεύτερο γκολ στο 79' και έτσι έμειναν εκτός τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με συνολικό σκορ 5-0. Ουσιαστική η πρόκριση είχε χαθεί στην Τσεχία...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης Σοϊλέδης μπήκε αλλαγή στο 66' και όμως κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί στο 89ο λεπτό.

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Σβέιν Όνταβρ Μόεν

Βοηθοί:
Οντ-Γιάρλε Λάρσεν, Κιμ Τόμας Χάγκλουντ

Τέταρτος: Σβέιν-Έρικ Έντβαρτσεν

Κίτρινες κάρτες: 89' Σοϊλέδης

Κόκκινες κάρτες:
25' Δημούτσος, 82' Σοϊλέδης, 86' Ιωαννίδης / 22' Πέκχαρτ, 45+1' Τσελούστκα

Γκολ: 19' Πέκχαρτ, 79' Κόζακ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Γεωργιάδης):
Στατηλάτης, Αργυρίου, Ιωαννίδης, Αν. Παπάζογλου, Σιόβας, Γκέντζογλου (57' Πλιάτσικας), Φορτούνης (66' Σοϊλέδης), Γ. Παπαδόπουλος, Γιάντζης, Δημούτσος (46' Αθανασιάδης), Αθ. Παπάζογλου

Τσεχία (Ντοβαλίλ): Βάτσλικ, Μαζούτς, Τσελούστκα, Βάτσα (57' Ρέζνικ), Χοράβα, Ντότσκαλ, Μοράβεκ, Πέκχαρτ (71' Κόζακ), Τσέρνι (89' Κόβαρικ), Γκετσόβ, Χόσεκ.

Τα πλάνα του Γεωργιάδη

Μ' ένα καθαρό 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Γεωργιάδης, με σκοπό οι δύο επιθετικοί να πετύχουν το πολυπόθητο γρήγορο γκολ. Την εστία της Ελπίδων υπερασπίστηκε ο Στρατηλάτης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σιόβας και Τάσος Παπάζογλου, αριστερό μπακ ήταν ο Ιωαννίδης και δεξιά ο Αργυρίου.

Στα χαφ, ο αρχηγός Γιάννης Παπαδόπουλος είχε δίπλα του τον Γκέντσογλου, αριστερά ήταν ο Φουρτούνης, δεξιά ο Δημούτσος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιζαν οι Θανάσης Παπάζογλου και Γιάντσης.

Το έργο της εθνικής Ελπίδων φυσικά και δεν ήταν εύκολο, όμως παρά τις προβλέψεις για ένα δυνατό ξεκίνημα, αυτό δεν ήρθε ποτέ, αφού ήταν φανερό πως οι παίκτες ήταν αγχωμένοι.

Το βάρος από το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) ήταν μεγάλο και δεν άφησε τους διεθνείς μας να μπουν φουριόζοι και να ζητήσουν το... θαύμα.

Αντίθετα, οι Τσέχοι με την υπόθεση πρόκριση σχεδόν τελειωμένη, έπαιξαν πιο ελεύθερα και δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το μηδέν. Τι έκαναν; Απλά είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία της ομάδας τους και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να... χτυπήσουν και να "τελείωσουν" την εθνική Ελπίδων.

Ο Πέτσκχαρτ έβαλε τέλος στα όνειρα (0-1)


Το γκολ μάλιστα για τους... χαλαρούς φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 19ο λεπτό ο Πέκχαρτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρατηλάτη και πλέον η ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας του Γεωργιάδη είχε μπει.

Από κει και πέρα όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, αφού η εθνική Ελπίδων χρειαζόταν 5 γκολ για να πάρει την πρόκριση, κάτι που με φάνταζε τρομερά δύσκολο και ιδιαίτερα με την εμφάνιση που πραγματοποιούσε και η ομάδα.

Οι Τσέχοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να τελειώσουν μια και καλή το ματς από το 40', όμως η κεφαλιά ψαράκι του Μόραβεκ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στρατηλάτη. Αυτή πάντως δεν ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τους Τσέχους στο πρώτο μέρος, αφού στο 42' ο Ντότσκαλ έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Όσο για την εθνική μας, χρειάστηκε 47 λεπτά για να κάνει την πρώτη της φάσης και αυτή προήλθε από στημένη φάση και συγκεκριμένα από εκτέλεση φάουλ. Δυστυχώς όμως το γυριστό του Δημούτσου πέρασε άουτ και το 1-0 έμεινε το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού κακά τα ψέματα η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει, μαζί της και το παιχνίδι. Πλέον, το μόνο που έμενε στην εθνική Ελπίδων ήταν να γλιτώσει την δεύτερη ήττα από τους Τσέχους.

Στο 49' ο Γιάντσης είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως οι πολλές ντρίμπλες δεν του βγήκαν σε καλό και η μπάλα χάθηκε χωρίς να το καταλάβει. Πάντως το κοινό (κυρίως παιδιά) άρχισε τα συνθήματα και πλέον η προσπάθεια της Ελπίδων ήταν μεγαλύτερη.

Όχι πως δημιούργησαν πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες, όμως τουλάχιστον υπήρξε μια προσπάθεια. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 60', όπου ο Γιάντσης έκανε επικίνδυνη συρτή σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να προλάβει τους αμυντικούς και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

"Κλείδωσε" την... ήττα ο Κόζακ (0-2)


Δυστυχώς αυτή η φάση ήταν απλά μια παρένθεση για τις Ελπίδες, αφού στην συνέχεια ο ρυθμός του ματς έπεσε, οι Τσέχοι ροκάνιζαν τον χρόνο και το παιχνίδι γινόταν ολοένα και πιο βαρετό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 79ο λεπτό και το δεύτερο γκολ των Τσέχων να σβήσει από τους παίκτες του Γεωργιάδη τις ελπίδες έστω για την αποφυγή της ήττας. Εκτελεστής ήταν ο Κόζαν που είχε περάσει αλλαγή, 8 λεπτά νωρίτερα και με δεξί συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ