ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με "σφραγίδα" Σάντος

Με "σφραγίδα" Σάντος
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την ουσιαστική πρεμιέρα του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής και τα πρώτα συμπεράσματα ενόψει των προκριματικών του "EURO 2012". Το νέο σύστημα και το "πολυεργαλείο" που λέγεται Βασίλης Τοροσίδης.

Σαν να μην πέρασε μία μέρα...Η εποχή με τον Φερνάντο Σάντος στο "τιμόνι" της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησε με ένα σκορ που ήταν...αγαπημένο και στο παρελθόν επί θητείας του Ότο Ρεχάγκελ, οδηγώντας σε μεγάλες επιτυχίες.

Η Εθνική ομάδα είχε ουσία στο παιχνίδι της στο Βελιγράδι και την πρεμιέρα του Πορτογάλου τεχνικού και παρότι στάθηκε και τυχερή απέναντι στη Σερβία, πήρε μία νίκη που έχει σημασία και για λόγους ψυχολογίας ενόψει των προκριματικών του "EURO 2012" που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε λοιπόν ότι εξακολουθεί να διαθέτει το πνεύμα του νικητή και έστω και αν επρόκειτο για ένα φιλικό παιχνίδι, το στοιχείο αυτό δείχνει ικανό να του προσφέρει ένα πλεονέκτημα ενόψει των επίσημων αγώνων με θέα τα τελικά μίας άλλης μεγάλης διοργάνωσης σε δύο χρόνια στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.


Το νέο σύστημα

Πέρα από όλα αυτά πάντως ο Φερνάντο Σάντος με το...καλημέρα έδειξε την διαφορετική φιλοσοφία που σκοπεύει να εφαρμόσει σε σχέση με τον προκάτοχο του. Το σύστημα(4-4-2) σε σχήμα ρόμβου μπορεί να μοιάζει νέο ακόμη για τους διεθνείς, ωστόσο δείχνει να ταιριάζει στην ομάδα.

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι το νέο σύστημα απαιτεί και "πνευμόνια", κάτι που φάνηκε στην επανάληψη όταν και λόγω του γεγονότος ότι ακόμη οι παίκτες βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας, όπου η κούραση ήταν εμφανής στις προσπάθειες των παικτών.

Η πίεση σε όλο το γήπεδο ήταν ένα νέο στοιχείο που έκανε την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο.Η "γαλανόλευκη" δημιουργικά ήταν περισσότερο δραστήρια και είχε ευκαιρίες που προήλθαν από τα άκρα τα οποία δούλεψαν πολύ καλά επιθετικά.

Από την άλλη πλευρά παρουσιάστηκαν κάποιες αδυναμίες στην άμυνα που προήλθαν κυρίως από τα άκρα της άμυνας, όπου κάποιες αργές επιστροφές είχαν ως αποτέλεσμα οι Σέρβοι να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Σηφάκη.


Το "πολυεργαλείο" Τοροσίδης


Επί εποχής Ρεχάγκελ τον είδαμε να αγωνίζεται στην...ξένη θέση του αριστερού μπακ. Στην πρεμιέρα του Φερνάντο Σάντος, ο Βασίλης Τοροσίδης απέδειξε ότι είναι ένα "πολυεργαλείο" στα χέρια του εκάστοτε προπονητή.


Αυτή την φορά σε ρόλο δεξιού μέσου, ο άσος του Ολυμπιακού είχε εξαιρετική απόδοση και ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η φάση του γκολ προήλθε από τον διεθνή άσο που μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία σε πολλές θέσεις.


"Σάλπισμα" για νίκη


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει κατορθώσει πλέον να συνδυάσει το όνομα του με τις Ελληνικές επιτυχίες. Ο διεθνής επιθετικός έκανε την αρχή με το "χρυσό" γκολ στο παιχνίδι μπαράζ με την Ουκρανία που χάρισε την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ακολούθησε το τέρμα με τη Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που αποκτά ιστορική αξία καθώς ήταν το πρώτο στην ιστορία της "γαλανόλευκης" στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Στην αναμέτρηση με τη Σερβία ήταν και πάλι πιστός στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα και έδειξε ενόψει και των προκριματικών του "EURO 2012" ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα.


Ο Σηφάκης αύξησε τον ανταγωνισμό


Την ίδια στιγμή ο Μιχάλης Σηφάκης αν και αναπληρωματικός στο πρόσφατο Μουντιάλ στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και αγωνιζόμενος ως βασικός στο φιλικό απέδειξε ότι ο Αλέξανδρος Τζόρβας έχει έναν ισχυρό ανταγωνισμό για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.


Ο πορτιέρο του Άρη πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις και δείχνει έτοιμος να "χτυπήσει" την πόρτα της ενδεκάδας.


Ευκαιρίες στους νέους


Ο Φερνάντο Σάντος φανέρωσε με τις πρώτες κλήσεις την διάθεση του να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε πράξη και στο παιχνίδι την πρόθεση του αυτή καθώς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρίνος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Μανιάτης οι οποίοι μπορεί να αγωνίστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα ωστόσο πήραν το "βάπτισμα του πυρός" και αυτό το γεγονός είναι σημαντικό για τους ίδιους και για το μέλλον.


Την ίδια στιγμή στα αξιοσημείωτα ήταν και η επιστροφή του Παντελή Καφέ στο αντιπροσωτευτικό συγκρότημα με τον μέσο της ΑΕΚ να προσφέρει και εμπειρία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας και πλούσιο παρελθόν.


Ραντεβού τον Σεπτέμβριο


Τα πρώτα μηνύματα λοιπόν ήταν θετικά και αυτές οι τρεις μέρες που πέρασαν οι διεθνείς με τον νέο προπονητή σηματοδότησαν το ξεκίνημα μίας νέας εποχής. Ο στόχος βέβαια είναι η Εθνική ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για τα πρώτα παιχνίδια στα προκριματικά του "EURO 2012".


Η πρεμιέρα θα γίνει με αντίπαλο τη Γεωργία στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" στις 3 Σεπτεμβρίου για να ακολουθήσει το πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Κροατία τέσσερις μέρες αργότερα.


Όπως λέγεται άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η "γαλανόλευκη" με νέο πρόσωπο πλέον θα επιδιώξει να διατηρήσει την ουσία όπως έκανε και στο Βελιγράδι προκειμένου να συνεχίσει να είναι "παρών" στα μεγάλα ραντεβού και χωρίς τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ