ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νέο ξεκίνημα για Εθνική

Νέο ξεκίνημα για Εθνική
INTIME SPORTS

Την πρώτη της προπόνηση υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Εθνική ομάδα. Φύσσας: "Θα πετύχει ο Σάντος". Αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραυματισμού ο Γκέντσογλου.

Μετά την πρώτη συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, οι διεθνείς το πρωί της Δευτέρας προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, σηματοδοτώντας την νέα εποχή που ξεκίνησε μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ενόψει του φιλικού αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Ο Σάββας Γκέντσογλου υπέστη διάταση στον δεξιό δικέφαλο, στο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Καλλιθέα και έμεινε εκτός αποστολής, χάνοντας την ευκαιρία για να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με τη "γαλανόλευκη", ωστόσο βρίσκεται στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος και αναμένεται να κληθεί ξανά και στο μέλλον.

Ο Πορτογάλος προπονητής στην πρώτη συγκέντρωση επεσήμανε ότι ξεκινάει μία νέα προσπάθεια και στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του "EURO 2012".

Παράλληλα στην πρώτη προπόνηση έδειξε αποφασισμένος να περάσει τη δική του φιλοσοφία με τις διαφορές να είναι σημαντικές σε σχέση με τον προκάτοχο του όσον αφορά και στο πρόγραμμα.

Ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Τάκης Φύσσας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο τεχνικό της Εθνικής ομάδας με τον οποίο βρίσκεται σε συνεργασία από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του.

"Ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση με τον Φερνάντο Σάντος και όλα κύλησαν μια χαρά. Γίνεται μια νέα αρχή, μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχει νέος προπονητής, ο οποίος έχει πραγματικά όλη την αποδοχή και τη στήριξη από εμάς, τον κόσμο και τους παίκτες.

Θα πετύχουμε πολλά με τον Σάντος. Είναι πολύ οργανωτικός, θέλει να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και προσπαθεί να βγάλει στο γήπεδο όσα γνωρίζει.


Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε, τον γνώριζα από παλιά και έχουμε μια σχέση που μπορούμε να βοηθήσουμε την εθνική σε πάρα πολλά κομμάτια. Να του ευχηθώ κι εγώ καλή επιτυχία, γιατί πραγματικά δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του".



Παράλληλα πρόσθεσε ότι στόχος είναι: " να είμαστε πανέτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι με τη Γεωργία τον Σεπτέμβριο", ενώ για τον Γκέντσογλου, ανέφερε: " Είχε κάποιες ενοχλήσεις. Δεν έκανε εξετάσεις, γιατί οι άνθρωποι της ΑΕΚ είπαν πως όλα ήταν κλειστά. Από τους γιατρούς της εθνικής εκτιμήθηκε ότι δεν μπορεί να παίξει και είναι εκτός".


Καφές:"Αισθάνομαι πολύ ωραία"

Ο Παντελής Καφές επιστρέφει στην Εθνική ομάδα και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του γι΄αυτό το γεγονός. " Αισθάνομαι πολύ ωραία, ήμουν για πολλά χρόνια μέλος της εθνικής και νιώθω σαν στο σπίτι μου πάλι", είπε χαρακτηριστικά ο μέσος της ΑΕΚ για την επανεμφάνιση του με τη "γαλανόλευκη" φανέλα ενώ για την προπόνηση του Φερνάντο Σάντος και την πρόθεση του να αλλάξει το σύστημα(σ.σ 4-4-2 με ρόμβο) ανέφερε: "Έχει λίγες μέρες στη διάθεσή του και θέλει να περάσει τη φιλοσοφία και τη δουλειά του. Είναι λογικό λοιπόν να γίνεται πολλή δουλειά και στο γήπεδο και στο ξενοδοχείο".

Αναφορικά με το φιλικό κόντρα στη Σερβία εξάλλου, είπε: "Έχουμε ένα δυνατό φιλικό με τη Σερβία και σίγουρα θα βγουν κάποια συμπεράσματα. Βοηθάνε αυτά τα παιχνίδια. Είναι θέμα προπονητή το σύστημα, εμείς καλούμαστε να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα μας δώσει".

Τέλος για το αν η Εθνική θα είναι έτοιμη για την έναρξη των προκριματικών του "EURO 2012", απάντησε:" Είναι αρχές και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά θα εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια".


Στο μεταξύ προέκυψε αλλαγή στο πρόγραμμα καθώς και η απογευματινή προπόνηση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το γήπεδο του Αγίου Δημητρίου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Την Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ακόμη προπόνηση το πρωί και στην συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Φερνάντο Τεσέιρα Βιτιένες.


Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή είναι οι:Σηφάκης, Τζόρβας, Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα,Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Γκέκας, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ