ΕΛΛΑΔΑ

Με σήμα της Ιντερπόλ!

Με σήμα της Ιντερπόλ!
INTIME SPORTS

H υπόθεση "Α.Τ", του ατζέντη, δηλαδή, που είχε καταθέσεις...26 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να δηλώνει εισοδήματα στην εφορία, είναι λογικό να έχει κάνει άνω-κάτω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr η όλη ιστορία ξεκίνησε από ... την Ιντερπόλ, που εδώ και οκτώ μήνες ασχολείται με το θέμα! Αυτή ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές και το ΣΔΟΕ που ξεκίνησε, με τη σειρά του, τις έρευνες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα της Ιντερπόλ αφορούσε έσοδα από αγώνες του στοιχήματος, που είχαν θεωρηθεί "υποπτοι".


Το ποσό είναι εξωπραγματικό και σε μια πρώτη ανάγνωση του ρεπορτάζ αναδεικνύει το ... μαύρο χρήμα που κινείται γύρω από το ποδόσφαιρο και κυρίως το στοίχημα.

Η αποκάλυψη του θέματος από το ΣΔΟΕ και οι έρευνες που συνεχίζονται είναι προφανές ότι θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας κι άλλα στοιχεία. Οι περισσότεροι, πάντως, όπως είναι λογικό τηρούν στάση αναμονής μέχρι να δουν που θα καταλήξει η ιστορία και πως θα την αξιοποιήσουν οι αρχές.

Στην εποχή, άλλωστε, του ΔΝΤ και των σκληρών οικονομικών μέτρων, το να αποκαλύπτονται τέτοιες ιστορίες είναι ... βούτυρο στο ψωμί της Πολιτείας. Το να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα και να γίνουν γνωστές κι άλλες λεπτομέρειες είναι το πιο πιθανό, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποδείξει ότι δεν "παίρνει μόνο μέτρα".

Τα στόματα παραμένουν κλειστά, λοιπόν, μέχρι νεωτέρας. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει, ούτε και να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Οι πιο θορυβημένοι απ' όλους, βέβαια, είναι οι ίδιοι οι μάνατζερ που καταλαβαίνουν ότι εφόσον ερευνάται ένας "συνάδελφός τους" δεν θα αργήσει και η σειρά τους, έστω κι αν αυτοί τα έχουν κάνει όλα με νόμιμο τρόπο.

Όπως λέγεται, πάντως, οι καταθέσεις ποσών στον λογαριασμό του συγκεκριμένου ατζέντη αφορούν τις "προμήθειές του" είτε από ομάδες, είτε από ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούσε.

Στο "στόχαστρο" για φοροδιαφυγή

Ο ατζέντης "Α.Τ" έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ λόγω ενδείξεων περί φοροδιαφυγής. Από το αρχικό άνοιγμα των λογαριασμών, δεν προκύπτουν άλλες ποινικές πράξεις, όπως στημένα παιχνίδια ή ξέπλυμα χρήματος.

Στα στέκια, βέβαια, της πόλης όπου διατηρεί την έδρα του, οι "κακές γλώσσες" τον εμπλέκουν και σε παράνομες στοιχηματικές πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό είναι πολύ πιθανό να έχουν δηλωθεί στο ξεωτερικό, να έχουν φορολογηθεί εκεί και να έχουν εισαχθεί νομίμως στην Ελλαδα, έστω κι αν αυτό δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση τα "μαύρα σύννεφα" που προκύπτουν από την προέλευση των συγκεκριμενων ποσών.


Στο "κόλπο" κι η ασφάλεια

Αυτό που προκύπτει τις τελευταίες ώρες είναι ότι μετά το ΣΔΟΕ κι η ασφάλεια μπαίνει στο... παιχνίδι της αναζήτησης στοιχείων. Συγκεκριμένα γίνεται έρευνα για στοιχεία που τον εμπλέκουν σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα λέγεται ότι ασφάλεια αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ταυτοποιήσει ημερομηνίες, που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, θέλοντας να τις "συνδέσει" με συγκεκριμένα μεγάλα γεγονότα, που ίσως οδηγήσουν σε συμπεράσματα και υποθέσεις.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, μόνο οι κατηγορίες περί φοροδιαφυγής έχουν στοιχειοθετηθεί. Άλλωστε τα ποσά που δέχτηκε από τους ποδοσφαιριστές, τον "P. Dj" και τον "Π.Κ" ίσως και να αποτελούν τις προμήθειες, οι οποίες προβλέπονται για κάθε συμβόλαιο που υπογράφεται.

Η άνοδος του "Α.Τ"

Ο συγκεκριμένος ατζέντης ο οποίος φωτογραφίζεται στο δημοσίευμα από "Τα Νέα" θεωρείται ο κορυφαίος στον ελληνικό χώρο, έχοντας κάνει πολλές και καλές δουλειές, που του έχουν αποφέρει τεράστια κέρδη.

Η εποχή της "παντοκρατορίας" του φερόμενου ως "στόχου" του ΣΔΟΕ εκτείνεται από το 1997 ως το 2006, όταν κι έκανε θραύση με την επίτευξη σπουδαίων μεταγραφών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα με τους ορισμένους από τους παίκτες που συνεργαζόταν είχε σχέσεις που δεν αφορούσαν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο, αλλά είχαν κι άλλες επιχειραματικές εκφάνσεις.

Τα τελευταία χρόνια προτιμά να κρατά λίγους και καλούς πελάτες, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του. Έτσι έχει υποχωρήσει "σταδιακά από το προσκήνιο" όπως είχε παραδεχτεί για να προσθέσει ότι "οι επενδύσεις που έχω κάνει σε άλλους χώρους είναι επικερδείς".

Το 1997 έκανε επαφή με ένα γραφείο μάνατζερ στην Αγγλία κι από εκεί ξεκίνησε η άνοδος του. Μάλιστα όταν απέκτησε την οικονομική άνεση έπαιξε... επιθετικό παιχνίδι, αγοράζοντας ο ίδιος την ελευθερία παικτών, τους οποίους μετά πουλούσε ο ίδιος σε ομάδες του "Νησιού".

Το "κλειδί" για την επιτυχία του θεωρήθηκε ο παίκτης ο οποίος αναφέρεται στο δημοσίευμα ως "P.Dj", τον οποίο πήρε από μια επαρχιακή ομάδα με προορισμό μεγάλη ομάδα της Superleague. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε τη "γέφυρα" του με τη συγκεκριμένη ΠΑΕ, η οποία του επέτρεψε να αποκτήσει φήμη και πελατεία, την οποία χρησιμποίησε για να... ανοίξει το δρόμο προς την Αγγλία.

Μαθαίνοντας, πάντως, ότι το ΣΔΟΕ ασχολείται μαζί του και καταλαβαίνοντας τι συμβαίνει, λέγεται πως είχε αλλάξει τους αριθμούς του κινητού του, αλλά κι έχει εξαφανιστεί από τα ποδοσφαιρικά στέκια για ευνόητους λόγους

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ