ΕΛΛΑΔΑ

Οι 11 κορυφαίοι του πρωταθλήματος

Οι 11 κορυφαίοι του πρωταθλήματος
Ριέρα Σισέ INTIME SPORTS

Με την βοήθεια των στατιστικών στοιχείων το Sport24.gr παρουσιάζει την πιο αποτελεσματική ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Πολλές οι εκπλήξεις ακόμα και σε θέσεις που, θεωρητικά, υπήρχαν άλλα φαβορί.

Όταν ζητάς από τον κόσμο να ψηφίσει τους καλύτερους σε μία σεζόν, συνήθως αυτοί επιλέγουν περισσότερο με οπαδικά κριτήρια και λιγότερο με αντικειμενικά.

Εμείς λοιπόν μαζί με την βοήθεια των στατιστικών στοιχείων επιλέγουμε τους πιο αποτελεσματικούς και ουσιαστικούς ποδοσφαιριστές μέχρι και την 19η αγωνιστική.

Κλασικά η επιλογή γίνεται με το αγαπημένο σε όλους σύστημα 4-4-2. Δηλαδή τερματοφύλακα, τέσσερις αμυντικούς στην ευθεία, δυο ακραίους μεσοεπιθετικούς, έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο, έναν δημιουργικό μέσο και φυσικά δυο... κίλερ.

Ας ξεκινήσουμε...

Τερματοφύλακας: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κέρκυρα)

Σίγουρα το γεγονός πως παίζει στην Κέρκυρα τον βοηθάει στο να βρεθεί ψηλά στις περισσότερες κατηγορίες, αφού οι Φαίακες είναι μία ομάδα που δέχεται μεγάλη πίεση. Παρόλα αυτά ο 32χρονος πορτιέρο τα πάει εξαιρετικά σχεδόν σε όλα. Είναι πρώτος στις αποκρούσεις (77), πρώτος στα μπλοκαρίσματα (127), τρίτος στις ψηλές μπαλιές (79), ενώ είναι τέταρτος με διαφορά από το πρώτο στα λάθη (16).

Αριστερό μπακ: Στέλιος Βενετίδης (ΑΕΛ)

Εδώ και αν έχουμε έκπληξη. Ο 34χρονος άσος των βυσσινί βρίσκεται εδώ λόγω του καταπληκτικού πρώτου γύρου που έκανε σε ατομικό επίπεδο. Έχει 37 κλεψίματα, 28 επιτυχημένες σέντρες, όμως υστερεί στις γρήγορες επιστροφές.

Κεντρικός αμυντικός (1): Μάριο Χίμπλιγκερ (Εργοτέλης)

Ο Αυστριακός αμυντικός στατιστικά τουλάχιστον τα πάει εξαιρετικά, αφού είναι στις πρώτες θέσεις των θετικών ενεργειών, είναι ψηλά στο διώξιμο επικίνδυνων μπαλιών στην μικρή περιοχή και αρκετά καλά στις κεφαλιές.

Κεντρικός αμυντικός (2): Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς (Κέρκυρα)

Άλλη μία έκπληξη στην άμυνα. Είπαμε η στατιστική μιλάει και όχι εμείς... Ο Σέρβος αμυντικός ο πρώτος παίκτης στην λίστα με τις επιτυχημένες ενέργειες μέσα στην μικρή περιοχή ενώ έχει κάνει και 34 κλεψίματα. Καθόλου άσχημα...

Δεξιός μπακ: Μανώλης Ρουμπάκης (Εργοτέλης)

Και εδώ παίκτης από τον Εργοτέλη. Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει ο έμπειρος αμυντικός, όμως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για πολύ ουσιαστικό ποδοσφαιριστή. Ο 32χρονος άσος έχει κερδίσει αρκετά φάουλ (57), είναι τρίτος στα κλεψίματα (49), όμως πάσχει επιθετικά..

Αριστερός χαφ: Άλμπερτ Ριέρα (Ολυμπιακός)

ΟΚ μπορεί να μην αρέσει σε κανέναν και να θυμίζει λίγο τουρίστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως τα στατιστικά τον αγαπάνε. Είναι στη δεύτερη θέση με ασίστ που έγιναν γκολ (5), ενώ έχει πετύχει και έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Καθόλου άσχημα επίσης...

Αμυντικός χαφ: Λεάντρο Άλβαρες (Ολ. Βόλου)

Εδώ η στατιστική ταιριάζει άψογα και με την αγωνιστική εικόνα, αφού ο Αργεντινός μέσος είναι με διαφορά ο κορυφαίος αμυντικός μέσους του πρωταθλήματος. Είναι πρώτος (μαζί με τον Ντιέ) στα κλεψίματα στην μεσαία γραμμή (53), πέμπτος, με μικρή διαφορά από τον πρώτο, στα φάουλ (44), ενώ έχει δεχθεί μόλις έξι κίτρινες σε 18 ματς

Δημιουργικός χαφ: Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκό)

Και όμως εδώ έχουμε μια έκπληξη, αφού ο μέσος του "τριφυλλιού", υποτίθεται, πως δεν έχει αυτόν τον ρόλο. Ο Κατσουράνης είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα σε ασίστ που έγιναν γκολ (6), πρώτος σε ασιστ γενικά (9) και στις πρώτες θέσεις στον πίνακα θετικών ενεργειών.

Δεξιός χαφ: Τζαμέλ Αμπντούν (Καβάλα)

Και εδώ η στατιστική δικαιώνει τη φόρμα, αφού ο Αλγερινός κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα και όπως όλα δείχνουν θα φέρει καλά χρήματα στους "Αργοναύτες". Ο Αμπντούν είναι στις πρώτες θέσεις σε ασίστ, θετικές ενέργειες, ασιστ που έγιναν γκολ ενώ έχει κερδίσει πολλά φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Επιθετικός (1): Τζιμπρίλ Σισε (Παναθηναϊκός)

Εδώ σαν πρώτη επιλογή έχουμε τον Γάλλο άσο, αφού είναι πρώτος και με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Ο Σισέ έχει πετύχει 17 γκολ σε 17 παιχνίδια, ενώ έχει βγάλει και τρεις ασίστ που έγιναν γκολ!

Επιθετικός (2): Μπέντζαμιν Ονουάτσι (Καβάλα)

Έκπληξη και εδώ το όνομα του Νιγηριανού που δικαιολογείται όμως αν δούμε τα στατιστικά του. Συγκεκριμένα ο άσος της Καβάλας είναι στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 9 γκολ, ενώ είναι και ο πιο εύστοχος στράικερ στο πρωτάθλημα με 1 γκολ ανά 2.6 προσπάθειες!

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ