ΕΛΛΑΔΑ

Παράσχος: "Ρισκάρει ο Ολυμπιακός"

Παράσχος: "Ρισκάρει ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

«Ο Ολυμπιακός παίρνει τεράστιο ρίσκο με αυτή τη μεταγραφή. Δεν τίθεται θέμα αξίας παίκτη, αλλά καθαρά του χαρακτήρα του που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει». Ο πρώτος προπονητής του Ράφικ Τζιμπούρ στην Α' Εθνική κατηγορία, ο Γιώργος Παράσχος, μιλώντας στο Sport24.gr ακτινογραφεί την αγωνιστική αξία του παίκτη, αλλά εκφράζει και τις επιφυλάξεις του.

Εύχεται πάντως: «Μακάρι στον Ολυμπιακό να βρει τη θεία φώτιση και να δούμε έναν άλλο Τζιμπούρ. Είναι τεράστιο κίνητρο γι’ αυτόν το γεγονός ότι θα παίξει σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και μόλις για έξι μήνες.

Αν καταλάβει ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία για ένα πολύ καλό συμβόλαιο εδώ με τον Ολυμπιακό, ίσως τα καταφέρει. Όμως θα δούμε» επισημαίνει ο έμπειρος τεχνικός, που ως προπονητής της Χαλκηδόνας (μετέπειτα Ατρομήτου) είχε εισηγηθεί με κλειστά μάτια την απόκτηση του στον κ. Σπανό από τον Εθνικό Αστέρα και τη Β’ εθνική.

«Πόνταρα στο ταλέντο του, που είναι αστείρευτο. Δεν έχει κανείς να του προσάψει τίποτε για την θέση του σέντερ φορ. Είναι γρήγορος, έχει εκρηκτικότητα, είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι, έχει καλή τεχνική και χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια με πολύ καλό σουτ. Τι άλλο να ζητήσεις δηλαδή. Δεν του λείπει τίποτα.

Θεωρώ ότι αν είχε διαφορετικό χαρακτήρα, θα έκανε καριέρα διεθνούς κλάσης στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όμως το πρόβλημα παραμένει ο ατίθασος χαρακτήρας του», λέει ο Γιώργος Παράσχος και εξηγεί:

«Δεν υπάρχει μυστικό να τον κρατήσεις ήρεμο. Μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα εκεί που δεν το περιμένεις, εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι δηλαδή απλά μια διένεξη με έναν συμπαίκτη του από ένα δυνατό μαρκάρισμα στην προπόνηση, που μπορεί να συμβεί σε όλους. Τρελαίνεται με τα πιο απίθανα πράγματα και σε στιγμές που δεν το περιμένεις, δεν υπάρχει λόγος. Μπορεί εκ του μηδενός να κάνει άνω κάτω μια ομάδα. Η μόνη λύση είναι να μπαίνεις για προπόνηση και να τον αφήνεις εντελώς ελεύθερο, να μην τον περιορίζεις σε τίποτε. Δεν γίνονται αυτά.

Θεωρώ ότι όλα είναι θέμα διαπαιδαγώγησης και κληρονομικότητας και ξεκινάνε από μικρή ηλικία και τις παραστάσεις μέσα στην οικογένεια. Στο μεταξύ μόλις υποπέσει σε παράπτωμα και του μιλήσεις, δείχνει μεταμέλεια σαν να έχει καταλάβει το λάθος του και μετά πάλι τα ίδια. Θυμίζει το κακομαθημένο παιδί, που είναι επίμονο και δεν ακούει τίποτε κάνοντας ξανά και ξανά τα ίδια λάθη», λέει ο Μακεδόνας τεχνικός, που τότε είχε εισηγηθεί (το ίδιο γρήγορα με την απόκτησή του) την αποδεύσμευσή του.

"Δεν βλέπω να αλλάζει"

«Μακάρι να αλλάξει, αλλά δεν το πολυβλέπω. Εδώ ήταν θρασύς και ατίθασος όταν τον είχαμε πάρει στο Περιστέρι μόλις 21 ετών. Βέβαια η ΑΕΚ έχασε περισσότερα που σπατάλησε τόσα εκατομμύρια για να τον αγοράσει από τον Πανιώνιο. Θα ήταν ευχής έργον να προσαρμοστεί και να μην σπαταλάει πλέον το πλούσιο ταλέντο του έτσι.

Επιμένω ότι είναι μεγάλο ρίσκο για τον Ολυμπιακό, όχι να μην του βγει ο παίκτης, αλλά να χαλάσει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα που φαίνεται ότι έχει η ομάδα στα αποδυτήρια. Βέβαια και ο κόουτς Βαλβέρντε είναι σοβαρός και δεν νομίζω ότι θα του επιτρέψει να ανεχτεί τερτίπια. Το ζητούμενο είναι το πώς θα μπορέσει να πειθαρχήσει για να βγάλει τη δημιουργικότητά του, γιατί δεν το συζητάμε, είναι παικταράς» καταλήγει ο Γιώργος Παράσχος.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ