ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπλάτερ: "Τέλος οι ισοπαλίες..."

Μπλάτερ: "Τέλος οι ισοπαλίες..."

Επαναστικές αλλαγές σχεδιάζει ο Ζεπ Μπλάτερ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως την κατάργηση των ισοπαλιών στη φάση των ομίλων καθώς και την απουσία παράτασης σε νοκ-άουτ παιχνίδια!

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIFA) παραχώρησε συνέντευξη στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό "Focus", όπου αποκάλυψε τις σκέψεις του ενόψει της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής σε τέσσερα χρόνια από τώρα.

"Σκεφτόμαστε να απαλλαχτούμε από τις ισοπαλίες στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου... αλλά και να καταραγήσουμε την παράταση.

Εάν δεν υπάρχει νικητής μετά από 90 λεπτά αγώνα τότε θα πηγαίνουμε κατευθείαν στα πέναλτι.

Θα μπορούσαμε επίσης να ξαναεισάγουμε τον κανονισμό του χρυσού γκολ, που λειτούργησε μέχρι το 2002, με αυτόν που βάζει το πρώτο γκολ στην παράταση να είναι ο νικητής.

Αμφότερες οι ομάδες θα πρέπει να παίζουν επιθετικά",
τόνισε ο Ελβετός παράγοντας, για να προσθέσει ότι "στα νοκ-άουτ ματς οι ομάδες κατεβαίνουν στο γήπεδο με πρώτο στόχο να μην χάσουν, με συνέπεια το θέαμα που παράγεται να είναι βαρετό".

Επιπλέον, ο Ζεπ Μπλάτερ επανέλαβε την πρόθεσή του να μπουν μικροκάμερες πάνω από την γραμμή της εστίας προκειμένου να αποφευχθούν κραυγαλέα λάθη από πλευράς διαιτητών, έχοντας προφανώς στο μυαλό του τα διαιτητικά "παρατράγουδα" που έλαβαν χώρα στο περασμένο Μουντιάλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός του "χρυσού γκολ" (ή αλλιώς "ξαφνικού θανάτου") εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ του 1998, με την Γαλλία να νικάει χάρη σε αυτό τον κανονισμό με 1-0 την Παραγουάη στην φάση των "16" (γκολ του Μπλαν λίγο πριν από το τέλος της παράτασης), για να εγκαταλειφθεί όμως τέσσερα χρόνια αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ