ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντάρκο κι αν εγέρασε...

Ο Ντάρκο κι αν εγέρασε...
Κοβάσεβιτς-πανηγυρισμός-αεκ

To SPORT 24 παρουσιάζει τον "τρομοκράτη" των αντιπάλων... Κοβάσεβιτς που έγινε 35 χρονών (vds)

Η συνέπειά του στο σκοράρισμα, το απίθανο ένστικτό του όταν βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή και το πείσμα που διαθέτει ο Σέρβος φορ, είναι στοιχεία που τον κάνουν έναν πραγματικά ξεχωριστό ποδοσφαιριστή. Έναν παίκτη που άφησε και συνεχίζει να αφήνει φαρδιά πλατιά την ποδοσφαιρική υπογραφή του όπου κι αν αγωνίζεται!
Μια καριέρα γεμάτη γκολ…

Η χρονιά 92-93, όταν ουσιαστικά ο Κοβάσεβιτς άνοιξε λογαριασμό σκοράροντας σε υψηλό επίπεδο στην πατρίδα του με τη Προλετέρ, μοιάζει πολύ μακρινή. Μόνο που οι καταστροφικές -για τους αντιπάλους- συνήθειές του δεν άλλαξαν εδώ και 15 χρόνια!

Οι εμφανίσεις του με τον Ερυθρό Αστέρα και τα 37 γκολ που πέτυχε σε 2 χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του 90, υποχρέωσαν συλλόγους από την Ισπανία, την Ιταλία και την Αγγλία να ενδιαφερθούν γι’ αυτόν. Το μέτριο πέρασμά του από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν απλώς η αρχή μιας τεράστιας ευρωπαϊκής καριέρας.

Μόνο που στην περίπτωση του 35χρονου φορ η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός! Μια μαγική τριετία στη χώρα των Βάσκων με τη Σοσιεδάδ από το 96 ως το 99, του άνοιξε διάπλατα την πόρτα για το Καμπιονάτο και τη Γιουβέντους, όπου έμεινε για 2 χρόνια.

Μετά από μια στάση και στους «Λατσιάλι», ο Ντάρκο επέστρεψε στην πόλη της καρδιάς του. Στη Σοσιεδάδ έμεινε για 6 άκρως εποικοδομητικά -ως προς το σκοράρισμα- χρόνια, πριν ο Ίλια Ίβιτς πιάσει τον… πρώτο λαχνό, αποκτώντας τον πέρσι ως ελεύθερη μεταγραφή για λογαριασμό του Ολυμπιακού!

Μπορώ ακόμα!

Ο Ντάρκο αδυνατεί να πιστέψει πως κάποτε νομοτελειακά θα έρθει η μέρα που θα κρεμάσει τα παπούτσια του, επιτρέποντας σε αρκετούς «πρωτοκλασάτους» και ίσως νεότερους απ’ τον ίδιο αμυντικούς, να ανασάνουν με ανακούφιση! Η επικοινωνία του με τα αντίπαλα δίχτυα και η εκρηκτική του σχέση με τον κόσμο του Ολυμπιακού, κάνουν το μάτι του να γυαλίζει και την.. «πείνα» του για περισσότερους τίτλους να αυξάνεται!

Οι αντιδράσεις του όταν ο ίδιος ο χρόνος του χτυπάει το καμπανάκι προειδοποιώντας τον για το τέλος, θυμίζουν μικρό, κακομαθημένο παιδί! Όταν ο Κοβάσεβιτς γίνεται αλλαγή ή μένει εκτός βασικής 11άδας οι στιγμές θυμίζουν κόλαση για το προπονητή, ενώ κάποιοι συμπαίκτες του τις χαρακτηρίζουν τουλάχιστον… «συλλεκτικές»!

Ένα 35χρονο παιδί!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μέσα από πολλές τριβές μοιάζει να βρίσκει ή έστω να προσεγγίζει τις κατάλληλες ισορροπίες που απαιτούνται για να… ελέγξεις τον Κοβάσεβιτς. Αυτές που θα διατηρήσουν την πειθαρχία στην ομάδα και παράλληλα θα κρατούν «πεινασμένο» έναν τέτοιο γκολτζή! Αν ο Ισπανός τα καταφέρει, τότε ίσως η φετινή χρονιά να μην είναι η τελευταία του Σέρβου στον Πειραιά!

Ενός γκολτζή που παθιάζεται, θυμώνει, γκρινιάζει, βρίζει, «παίζει ξύλο» με τους προσωπικούς του αντιπάλους, αλλά πάνω απ’ όλα σκοράρει! Με κάθε απίθανο, απονενοημένο ή εξωφρενικά απλό και κυνικό τρόπο! Έναν τρόπο που μαγεύει τους πάντες. Είτε τον αγαπούν, είτε λατρεύουν να τον μισούν… Χρόνια σου πολλά Ντάρκο…

O Ντάρκο Κοβάσεβιτς εν δράσει:


































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ