ΑΕΚ

Αδαμίδης: "Εμείς είμαστε ΑΕΚ"

Αδαμίδης: "Εμείς είμαστε ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, μίλησε για όλα τα θέματα των τελευταίων ημερών, τονίζοντας πως η Ένωση δεν είναι στο "άρμα" κανενός. Ανανεώνει ο Τζεμπούρ τον επόμενο μήνα

Για όλα τα θέματα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και όσα αφορούν την ΑΕΚ, μίλησε ο Σταύρος Αδαμίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, μίλησε για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Superleague, κάλεσε τους Μαρινάκη και Πατέρα αν έχουν στοιχεία για βρώμικα πρωταθλήματα να τα δώσουν στον εισαγγελέα, ενώ τόνισε πως η ομάδα του δεν είναι στο "άρμα" κανενός.

«Ξέρουμε ποιοι είναι οι... λαγοί και τα... συνεταιράκια» είπε ο κ. Αδαμίδης. Επίσης, ανέφερε πως τον επόμενο μήνα θα έχουν τελειώσει οι ανανεώσεις συμβολαίων και πως η ανέργεση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι σε σωστό δρόμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης στο "NovaSport fm 94.6":

Για το θέμα στη Superleague και την επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ: " Τα όσα διαδραματίζονται είναι τραγελαφικά. Δυστυχώς στο καθημερινό πανηγύρι που στήνεται είναι και δημοσιογράφοι και μιλώ για δήθεν αντικειμενικούς. Ευτυχώς λίγοι. Η ΑΕΚ έχει διοίκηση. Είτε αρέσει αυτό είτε όχι. Η ΑΕΚ ασκεί πολιτική και δεν επηρεάζεται ούτε απο πρωτοσέλιδα ούτε οπισθόφυλα. Τη Δευτέρα η ΑΕΚ έστειλε επιστολή καταγγέλοντας κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις του κ. Μαρινάκη.

Χαρακτηρισμοί όπως "λαγοί" και "συνεταιράκια" ακούγονται ως ανέκδοτο και τα επιστρέφω και στις δύο ομάδες. Καλώ τον κύριο Μαρινάκη να είναι ακριβοδίκαιος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πολιτική που ασκείται από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προς την ΑΕΚ.

Ο κ. Μαρινάκη παρεβρεύθει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όχι όμως να βρεθεί σαν πρόεδρος της Superleague στα αποδυτήρια των διαιτητών. Στο συμβούλιο υπήρχαν φωνές. Ένας παράγοντας είπε να ρίξουμε τους τόνους. Και έγινε. Μόνο δύο εφημερίδες του Ολυμπιακού κράτησαν υψηλούς τόνους
.

Οι οπαδικές εφημερίδες της ΑΕΚ προς τιμήν τους βγήκαν ενωτικά και με χαμηλούς τόνους. Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που σηκώνει ανάστημα και στους δύο. Απο πού κι ως που είναι γραφικό όλο αυτό. Γραφικοί είναι αυτοί που λέει ο ένας στον άλλον για πρωταθλήματα. Καλώ τον κ. Μαρινάκη και σήμερα, αν έχει στοιχεία ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός πήρε ένα στημένο πρωτάθλημα να παει στον εισαγγελέα.

Το ίδιο καλώ και τον κ. Πατέρα, αν έχει στοιχεία για παλαιότερα. Μίλησα και με τον κ. Σιμιτζόγλου και του είπα να καλέσει όποιον κρίνει ότι πρέπει να καλέσει. Πρέπει ή να προχωρήσουμε και να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή να σταματήσουμε. Η ΑΕΚ έχει έννομο συμφέρον, αν τα προηγούμενα πρωταθλήματα δεν ήταν σωστά.

Η ΑΕΚ θέλουν να δωθούν όλα τα πρακτικά στη δημοσιότητα. Εμείς ασκήσαμε κριτική, δεν θέσαμε ποτέ άρση εμπιστοσύνης. Ο σκοπός μας είναι να ασκήσουμε μία κριτική προς τον κύριο Μαρινάκη. Του λέμε να λειτουργεί είτε σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού είτε σαν της Superleague
".

Πώς χαρακτηρίζει τις κινήσεις της ΑΕΚ κατά των διαιτητών: " Έχω μετοχές της ΑΕΚ. Έχω την εμπιστοσύνη των Παππά και Νοτιά. Έχουμε τη δυνατότητα να προχωράμε τα θέματα της ΑΕΚ εν λευκώ. Οι μέτοχοι της ΑΕΚ έχουν βάλει 50 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα απ' ότι ο Μαρινάκης. Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα για δύο. Και κατά τη διάρκεια της Superleague είπα ότι έχω κάνει και εγώ λάθη. Δεν ζητάω συγνώμη όμως από κανέναν και ειδικά τον κ. Κουκουλάκη. Όταν βλέπω την ομάδα μου να μην παίρνει 4 πέναλτι και κόκκινη κάρτα υπέρ της, να μη φωνάξω. Και οι άλλοι με 50-50 να ωρύονται
".

Για δημοσίευμα που φερόταν ότι ο Μαρινάκη καταφέρθηκε εναντίον του: " Ο κ. Μαρινάκης με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι ψεύδη. Και έστειλε εξώδικο. Και εγώ ξέρετε ότι θα απαντούσαν αν μου μιλούσαν έτσι".

Για το νέο γήπεδο: " Όλοι θα κριθούμε στο τέλος. Ακόμη τα πράγματα είναι δύσκολα. Καλούμε να διορθώσουμε λάθη προκατόχων μας. Και εμείς θα κάνουμε λάθη. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Τη Δευτέρα μπαίνουμε στο νέο προπονητικό. Για το γήπεδο είμαστε σε καλό δρόμο.

Τρέχουμε το πρόγραμμα. Τα μηνυματα απο την Κυβέρνηση είναι θετικά. Το μεγάλο στοίχημά μας είναι το γήπεδο. Απο αυτό θα εξαρτηθεί η βιωσιμότητα της ΑΕΚ. Σε δύο τρεις μήνες παραχωρείται και το τρίτο γήπεδο. Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και στην επόμενη φάση για τα γήπεδα και τις Ακαδημίες
".

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων: " Και πάλι οι ανανεώσεις δεν επηρεάζονται απο τα πρωτοσέλιδα. Με τον Τζεμπούρ έχουμε συμφωνήσει. Ο Τζεμπούρ θέλει να υπογράψουμε μετά το τέλος των δύσκολων αγώνων. Και τα τρία παιδιά θέλουν να μείνουν.

Εγώ δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε οποιοδήποτε συμβόλαιο που θα βάλει προβλήματα στην ΑΕΚ. Όλες οι προσφορές που κάναμε είναι πολύ καλές και συγκεκριμένες. Όλα θα λήξουν μέσα στο Δεκέμβριο. Δεν ήρθαμε να γράψουμε ιστορία, αλλά να τη συνεχίσουμε
".

Για την διαμάχη με τον Πανιώνιο: " Από τότε που ανέλαβε η ΑΕΚ έχει δώσει γύρω στις 900.000 ευρώ στον Πανιώνιο. Μιλάμε για τεράστιο ποσό, για μεταγραφές του Τζεμπούρ και του Μάκου. Υπάρχει ακόμη μία δόση για τον Τζεμπούρ".

Για μεταγραφές: " Σχεδιασμός υπάρχει συγκεκριμένος. Έχουμε στήσει απο την αρχή το τμήμα σκάουνινγκ. Δεν έχουμε κάνει καμία κουβέντα με τον κ. Χιμένεθ για μεταγραφές. Τα οικονομικά είναι όλων είναι περιορισμένα. Δεν πουλήσαμε κανέναν παίκτη. Θα δούμε τι θα γίνει όταν μιλήσουμε με τον κ. Χιμένεθ.".

Για τον διαχειριστικό έλεγχο: " Είχαμε πει από την αρχή ότι θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Είναι μία επίπονη διαδικασία. Ελπίζουμε μέσα σε 3-4 βδομάδες θα πάρουμε το πόρισμα. Δεν μας έχουν δώσει εικόνα για το τι έχουν βρει. Όλα είναι αηδίες τα όσα λέγονται. Θα δώσουμε μία συνέντευξη όταν πάρουμε στα χέρια μας το πόρισμα, για να ξέρει ο κόσμος τα πάντα. Μιλάω με τους λογιστές κάθε εβδομάδα. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ξέρει ο κόσμος που πήγαν τα χρήματα".

Για το αν υπάρχει εμπλοκή με το θέμα του νέου γηπέδου; " Τα μόνα μηνύματα που έχουμε απο Κυβέρνηση και ΥΠΕΚΑ είναι ότι είναι θετικοί. Είναι κατάλληλη εποχή τώρα. Χρειάζονται έργα ανάπτυξης για να βγει η οικονομία απο το τέλμα. Σκεφτόμαστε να κάνουμε συζητήσεις με τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας. Νομίζω ότι το κατάλαβαν οι ίδιοι τοσα χρόνια πόσο σημαντική είναι και γι' αυτούς η παρουσία της ΑΕΚ εκεί".

Για την διαιτησία και πώς θα αντιδράσει η ΑΕΚ αν τύχει νέες διαιτησίες τύπου Κουκουλάκη: " Ο κ. Κουκουλάκης δεν έχει διαιτητεύσει απο τότε. Πιστεύω στην προσπάθεια του κ. Πιλάβιου. Κάνει όμως παρα πολλά λάθη. Στο παιχνίδι του Ηρακλή - Ολυμπιακού επειδή έχασε ο Ολυμπιακός να μη έχει διαιτητεύσει απο τότε.

Δεν μπορούμε να μην πούμε ότι ο κ. Κάκκος, αν και μας έχει "σφάξει" εμάς, να μην πούμε ότι τώρα είναι ο καλύτερος διαιτητής. Πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση, αν απο του χρόνου πρέπει και μπορούμε να βρίσκονται 6 διαιτητές. Πρέπει όλοι να πιστέψουμε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα
".

Για επιστροφή στη Ριζούπολη: " Στο ματς με τον Πανσερραϊκό ήταν πολύ καλή έδρα, αλλά δεν μπορεί η ΑΕΚ να πάει στη Ριζούπολη τώρα. Είναι πολλοί οι λόγοι".

Κλείνοντας ο κ. Αδαμίδης ανέφερε: " Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους όσους μας κατηγορούν ότι είμαστε συνεταιράκια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ είναι ανεξάρτητη. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Ξέρουν όλοι ποιοι είναι λαγοί και ποιοι δεν είναι. Ποιοι είναι συνεταιράκια και ποιοι όχι. Δεν χρειάζεται η ΑΕΚ ούτε στήριξη ούτε δέχεται πίεση.

Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία φιλία με άλλους προέδρους. Είμαι εδώ για την ΑΕΚ. Έχω συνοδεία. Απειλές δέχομαι και άμμεσες και έμμεσες. Δεν με αγγίζουν. Με αφήνουν όλοι αδιάφορο. Όταν φύγει αυτή η διοίκηση από την ΑΕΚ, δύο πράγματα δεν μπορούν να μας προσάψουν: Ότι είμαστε λαμόγια και ότι δεν προσπαθήσαμε
".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ