ΑΕΚ

ΑΕΚ - Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1

ΑΕΚ - Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στην Νταντί Γιουνάιτεντ αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League μετά το ισόπαλο 1-1 στο Γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκε δυνατά στον αγώνα, άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ με την κιτρινόμαυρη φανέλα (23') και μετά... κάθισε.

Αποτέλεσμα ήταν οι ακίνδυνοι Σκοτσέζοι να καταφέρουν από το πουθενά να σκοράρουν με τον Ντέιλι (78') μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά του αγώνα σε θρίλερ.

Ο Σουόνσον όμως αστόχησε από ιδανική θέση (82') και η ΑΕΚ θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι (27/8, 14:00) στο Μονακό στην κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Ο αγώνας

O Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με ένα 4-2-1-3 και χωρίς το Νίκο Λυμπερόπουλο στην ενδεκάδα καθώς ο Μεσσήνιος επιθετικός είχε ένα μικροπρόβλημα στο πέλμα.

Κάτω από τα δοκάρια ο Σερβοέλληνας τεχνικός εμπιστεύτηκε τον Σάχα, αριστερά στην άμυνα τον Λαγό, δεξιά τον Γεωργέα και στα στόπερ τους Μανωλά και Γιάχιτς.


Στα αμυντικά χαφ έκανε το ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα ο Ντιοπ με παρτενέρ τον Γρηγόρη Μάκο. Μπροστά τους ήταν ο Παντελής Καφές, με επιθετική τριάδα τους Σκόκο (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).

Δυνατό ξεκίνημα…

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες της Ενωσης να συνηθίσουν την… περίεργη ατμόσφαιρα του γηπέδου. Δεν είναι και λίγο να παίζεις στη χώρα σου και να βρίσκονται στις κερκίδες μόνοι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Μιας αδύναμης όμως ομάδας, με αποτέλεσμα μόλις στο 4’ η ΑΕΚ να απειλήσει με το σουτ του Λεονάρντο μέσα από την περιοχή το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Πέρνις. Ακολούθησε ένα σουτ του Λαγού (6’), μια μεγάλη ευκαιρία του Σκόκο (10’) και μια κεφαλιά του Γιάχιτς (11’), τα οποία πέρασαν όλα άουτ.

…με Πάπα Μπούμπα… Γκολ!

Η ΑΕΚ απειλούσε την Νταντί και το γκολ ήταν θέμα χρόνου και… Πάπα Μπούμπα Ντιοπ. Ο Σενεγαλέζος στο ντεμπούτο το στην αρχική ενδεκάδα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ηταν το 23’ όταν ο Λεονάρντο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γιάχιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Ντιόπ από κοντά με προβολή έγραψε το 1-0.

Ένα τέρμα το οποίο ακολούθησε η πτώση του ρυθμού του αγώνα. Η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο στους Σκοτσέζους, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν πέρα από ένα σουτ του Κόνγουεϊ στο 43’.

Από τη μεριά τους οι… τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου την εστία του Πέρνις με τους Καφέ (42’) και Ντιοπ (44’)

Δοκιμές στην επανάληψη…

Με το συνολικό σκορ στους δύο αγώνες να είναι 2-0 και την διαφορά δυναμικότητας κάτι παραπάνω από εμφανή, η ΑΕΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου με σβηστές μηχανές στο χορτάρι του Καραϊσκάκης.

Οι παίκτες του Ντούσκο άφησαν χώρο στους Σκοτσέζους χωρίς όμως αυτοί να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Σάχα.

Ο τεχνικός μάλιστα της ΑΕΚ άρχισε τις δοκιμές όταν γύρισε με την είσοδο του Μπλάνκο το σύστημα σε 4-4-2. Ο Καφές πέρασε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, στα αριστερά πήγε ο Λεονάρντο και στην επίθεση δίδυμο οι Μπλάνκο-Σκόκο.

Κάπου εκεί και ο τεχνικός της Νταντί πέρασε και δεύτερο επιθετικό (Ντέιλι) μετατρέποντας το 4-5-1 κα αυτός σε 4-4-2. Ο νεοεισελθών στράικερ μάλιστα παραλίγο να σκοράρει στο 64’, όμως ο Γιάχιτς τον πρόλαβε τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.

…και πρόκριση με καρδιοχτύπι!

Αυτό όμως που δεν έκανε ο Ντέιλι με το που μπήκε στον αγώνα, το κατάφερε στο 78'. Ο Ντίξον τον βρήκε στο ύψος του πέναλτι με μια απίστευτη μπαλιά από το κέντρο του γηπέδου, αυτός προχώρησε και πλάσαρε τον Σάχα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Μπλάνκο λίγο νωρίτερα είχε χάσει την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση (76'), ενώ μετά το γκολ των Σκοτσέζων η ΑΕΚ φάνηκε να "ξυπνάει" απειλώντας με τους Σκόκο (80') και Λαγό (81').

Οι φιλοξενούμενοι όμως ήθελαν πια ένα γκολ για την πρόκριση με αποτέλεσμα των 170 λεπτών.. προπόνησης που έκανε η ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια, να ακολουθήσουν 10 εφιαλτικά λεπτά.

Ευτυχώς όμως ο Σουόνσον στο 82' έχασε μια τρομερή ευκαιρία για το 1-2, ενώ στα υπόλοιπα λεπτά οι Σκοτσέζοι πίεσαν μεν την Ενωση χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν άλλη απειλητική φάση.

Με καρδιοχτύπι λοιπόν η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση καθώς δεν πλήρωσε την... χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε τον υποδεέστερο αντίπαλό της.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Λίμπορ Κόβαρικ (Τσεχία)

Βοηθοί: Φίλιπεκ, Μενσί

4ος Διαιτητής: Κράλοβεκ

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς):

Σάχα, Γεωργέας (46' Γκέντσογλου), Γιάχιτς, Μανωλάς, Λαγός, Μάκος, Ντιόπ, Καφές, Λεονάρντο (89' Καράμπελας), Σκόκο, Τζεμπούρ (58' Μπλάνκο)

Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον):

Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Σκοτ Ρόμπερτσον, Κανταμαρτέρι (49' Γκουντγουίλι), Ντέβιντ Ρόμπερτσον (60' Σουόνσον), Μπουάμπεν, Γκομίς (63' Ντέιλι), Κένεθ, Γουότσον

Σκόρερ: 23' Ντιοπ / 78' Ντέιλι

Κίτρινες: 20' Λαγός, 26' Γιάχιτς, 90+1' Μάκος, 90+2' Σάχα / 52' Ντίξον

Κόκκινες: -

* Για το LIVE του αγώνα πατήστε εδώ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ