ΑΕΚ

Επίθεση οπαδών σε Μπάγεβιτς

Επίθεση οπαδών σε Μπάγεβιτς
INTIME SPORTS

Εικόνες ντροπής στο κατ'ευφημισμό φιλικό Καλλιθέα-ΑΕΚ (2-1 για τους γηπεδούχους). Οπαδοί της Ένωσης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, με κάποιους να τον γρονθοκοπούν!

Και όμως εν έτει 2010 ο ποδοσφαιρικός χουλιγκανισμός ζει και βασιλεύει στη χώρα μας και δυστυχώς ένας Θεός ξέρει αν και πότε θα μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο που έχει μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας των ανεγκέφαλων...

Όλα ξεκίνησαν ουσιαστικά μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σφακιανάκη, το οποίο έγινε πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών ελέω της παρουσίας αρκετών φιλάθλων της ΑΕΚ στο κουλουάρ του γηπέδου.

Αμέσως μετά, μία μεγάλη μάζα από αυτούς κατευθύνθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον περικύκλωσε την ώρα που "άνοιγε διάλογο μαζί του", με τον Σερβοέλληνα τεχνικό να προσπαθεί να μην αντιδράσει στις προκλήσεις και να πηγαίνει προς τα αποδυτήρια με συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Δυστυχώς όμως το κακό δεν άργησε να συμβεί, με τους οπαδούς να μην μένουν μόνο στις ύβρεις προς το πρόσωπο του Μπάγεβιτς αλλά να χειροδικούν, τον προπονητή της ΑΕΚ να δέχεται κλωτσιές και να πέφτει κάτω χάνοντας την ισορροπία του ενώ στη συνέχεια δέχτηκε και μπουνιές στο πρόσωπο.

Ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε πολεμικό πεδίο και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειχνε αβοήθητος και "αιχμάλωτος" απέναντι στο "ντου" που έκαναν εναντίον του γύρω στους 30 οπαδούς (ένας από αυτούς κατάφερε μάλιστα να τον πιάσει από τον λαιμό), την ώρα που κάποιοι άλλοι ομοϊδεάτες τους προσπαθούσαν να τον "σώσουν" και να του επιτρέψουν να πάει στα αποδυτήρια για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η επίθεση των οπαδών της ΑΕΚ στον Ντούσαν Μπάγεβιτς:



Τελικά αυτό έγινε μέσα σε μία ατμόσφαιρα που θα μπει σίγουρα στα μαύρα κατάστιχα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις μάχες πάντως μεταξύ των οπαδών της αστυνομίας να συνεχίζονται ακόμα και μετά την αποχώρηση του προπονητή της ΑΕΚ για τα αποδυτήρια (χάρη στην συγκινητική προσπάθεια που κατέβαλαν μεταξύ άλλων αρκετοί από τους παίκτες της ομάδας αλλα και ο βοηθός προπονητής Λύσσανδρος Γεωργαμλής).

Να σημειωθεί πως μετά από αυτό το θλιβερό περιστατικό, οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν κάθετα αντίθετοι με την ακραία συμπεριφορά ομοϊδεατών τους πλησίασαν τον πρόεδρο της Ένωσης Σταύρο Αδαμίδη και του ζήτησαν "να απομακρυνθούν αυτά τα στοιχεία από την ομάδα", με τον ίδιο πάντως να εμφανίζεται κατηγορηματικός στο ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα παραιτηθεί και θα υπάρχει συσπείρωση γύρω από το πρόσωπό του.

Όσον αφορά στον εκ των μέτοχων της ΑΕΚ, Νίκο Παππά, ο οποίος βρέθηκε και αυτός στο "Ελ Πάσο" για να δει την ΑΕΚ, υποστήριξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθεί αυτές τις άσχημες εικόνες.

Αξίζει επίσης να υπογραμμισθεί ότι αυτές οι "τριτοκοσμικές" σκηνές στο δημοτικό στάδιο της Καλλιθέας έγιναν υπό το βλέμμα του βοηθού προπονητή της προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, Νταντί Γιουνάιτεντ, Πολ Χέγκαρτι, ο οποίος πήρε και αυτός μία πικρή... μια γεύση από το ελληνικό ποδόσφαιρο το 2010.

Για την ιστορία έγινε και αγώνας...

Πέρα από τα όσα τραγικά και κατάπτυστα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα υπάρχε και το αγωνιστικό κομμάτι (ναι, υπάρχει και αυτό), το οποίο βρήκε την Καλλιθέα να νικάει με 2-1 την ΑΕΚ, και το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στα μέχρι τώρα φιλικά της παιχνίδια ενόψει της νέας σεζόν.

Η Ένωση δεν έδειξε καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχε αρκετά κενά στην άμυνα και δικαιολογημένα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σε κάποιο σημείο, με τους "κιτρινόμαυρους" να ανεβάζουν στροφές στο τελευταίο εικοσάλεπτο, να μειώνουν σε 2-1 με τον Μπλάνκο και να έχουν και μοναδική ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη για την ισοφάριση.

Οι φίλοι της ΑΕΚ δήλωσαν δυναμικό "παρών" στο "Ελ Πάσο" για να παρακολουθήσουν το πρώτο φιλικό της ομάδας τους επί ελληνικού εδάφους ενόψει της νέας σεζόν, όμως το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν ήταν όπως θα το περίμεναν, με την Καλλιθέα να ανοίγει το σκορ με το καλημέρα.

Αυτό έγινε στο 6', με τον Κατσαρό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των "κιτρινόμαυρων" ύστερα από ωραία κάθετη πάσα που δέχτηκε και με ψηλοκρεμαστό πλασέ προ του εξερχόμενου Σάχα να κάνει το 1-0 για τους "μπλε" του Στάθη Σταθόπουλου.

Η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε εκ νέου στο ύπνο με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου και παραλίγο να το "πληρώσει" για δεύτερη φορά: σε υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Καραδήμο που βρισκόταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το πλασέ του δεν ήταν το ενδεδειγμένο και έτσι η μπάλα μπλοκαρίστηκε από τον Σάχα.

Μετά το προβληματικό πρώτο δεκάλεπτο, ειδικά όσον αφορά στην αμυντική λειτουργία της, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 12' δημιούργησε την πρώτη καλή της ευκαιρία. Ο Τζεμπούρ απέφυγε τον Κουτρομπή αλλά ο Αθανασόπουλος έκλεισε σωστά τη γωνία του απέκρουσε το πλασέ του Γαλλοαλγερινού.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αντιμετωπίζοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο να διασπάσει την κλειστή άμυνα των γηπεδούχων, με τους "κιτρινόμαυρους" να απειλούν ξανά την εστία του Αθανασόπουλου στο 37'.

Σκόκο και Τζεμπούρ συνδιάστηκαν ωραία μέσα στην περιοχή και η μπάλα έφτασε στον Καφέ, με το σουτ όμως του Έλληνα αμυντικού μέσου από πλάγια δεξιά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση με τη μπάλα όμως να μην κάνει το χατήρι στον Νίκο Λυμπερόπουλο: ο Μεσσήνιος φορ έπιασε δυνατό σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να "τραντάζει" το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασόπουλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές, με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται ακίνδυνη στα πρώτα δέκα λεπτά και να φτάνει για πρώτη φορά με αξιώσεις στην ισοφάριση στο 57' με τον Σκόκο.

Σε εκείνο το λεπτό ο Αργεντινός άσος κατάφερε να αποφύγει μαρκάρισμα αντιπάλου και να πιάσει δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δοκάρι του Αθανασόπουλου.

Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Σκόκο το πέτυχαν ένα λεπτό αργότερα (58') οι γηπεδούχοι κάνοντας το 2-0 μέσα από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ και ολιγωρία από τους αμυντικούς της Ένωσης η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαρουκάκη, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Σάχα.

Ο ίδιος παίκτης έφτασε μάλιστα στο 60' κοντά και σε ένα τρίτο γκολ για την ομάδα του, όμως ο Σάχα είχε σωστά αντανακλασικά και έδιωξε με τις άκρες των δαχτύλων του σε κόρνερ το σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε ο παίκτης της Καλλιθέας.

Παρά το κακό πρόσωπο που έδειχνε μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 68' μειώνοντας σε 2-1 και δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η μείωση του σκορ για την Ένωση προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Έντερ από τα αριστερά, με τον Μπλάνκο να γίνεται κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους παίκτες του Μπάγεβιτς, με αποτέλεσμα να έχουν δύο ακόμα καλές στιγμές στα επόμενα λεπτά: στο 72' το διαγώνιο σουτ του Ιντζόγλου βρήκε σε πόδι αμυντικού ενώ κατευθυνόταν στα δίχτυα και στο 75' η κοντινή κεφαλιά του Μπερνς μετά από εκτέλεση φάουλ του Έντερ έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η πίεση της ΑΕΚ για την ισοφάριση αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα και στα επόμενα λεπτά δημιούργησε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία είναι από αυτές που λέμε ότι "δεν χάνονται".

Στο 80' ο Τσαμουρλίδης έπιασε ωραίο σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε με δυσκολία ο Μανιάτης ενώ στο 81' ο Μπλάνκο έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (μετά από παράλληλη μπαλιά του Δέλλα από τα δεξιά) σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον κίπερ της Καλλιθέας.

Aυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία καλή φάση στο ματς, με τον διαιτητή Σφακιανάκη να σφυρίζει το τέλος στο 87ο λεπτό και να ακολουθούν οι εικόνες αίσχους και ντροπής που προαναφέραμε...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ