ΑΕΚ

Φτάνει η θέληση για τον Μανιάτη;

Φτάνει η θέληση για τον Μανιάτη;
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επιθυμεί να αποκτήσει τον 24χρονο δεξιό μπακ του Πανιωνίου, εκείνος θέλει να φορέσει τη φανέλα της, όμως η προσπάθειά της δεν είναι καθόλου εύκολη. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ και καταγράφει τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε ο διεθνής ποδοσφαιριστής να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Ο ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να δώσει άμεση λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της Ένωσης που εντοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Γιάννης Μανιάτης. Σε εξαιρετική ηλικία, εν ενεργεία διεθνής πια, με μακρόχρονη παρουσία παρά το νεαρό της ηλικίας του στη μεγάλη κατηγορία και Έλληνας. Ακριβώς το προφίλ των ποδοσφαιριστών που ταιριάζουν στην ΑΕΚ!

Ωστόσο η θέληση των δύο πλευρών δεν αρκεί για να προχωρήσει το θέμα αυτό που «ζεστά» κοιτούν στην ΑΕΚ και επιχειρούν να προσεγγίσουν με τον σωστό τρόπο. Βλέπετε ο Μανιάτης αποτελεί στόχο και του Ολυμπιακού ενώ η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει αγωνιστικά ο Πανιώνιος κάνει τη διοίκηση των Κυανέρυθρων διστακτική μπροστά στο ενδεχόμενο παραχώρησης του από την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Η συζήτηση για τα ανταλλάγματα


Η εντύπωση που δίνεται από κάποιες διερευνητικές επαφές για τις αξιώσεις του Πανιωνίου, είναι ότι στη Νέα Σμύρνη «καίγονται» για ποδοσφαιριστές ποιοτικούς, με επίγνωση των δυσκολιών της κατηγορίας, ποιότητα και εμπειρία. Ενδεχομένως η Ένωση να διαθέτει τέτοιους αλλά ως σε μια πρώτη ανάγνωση οι θεωρούμενοι ως «κομμένοι» Πατσατζόγλου, Νταντόμο, Έντερ και Γκερέιρο δεν ενδιαφέρουν τους Κυανέρυθρους.


Στόπερ θέλουν κυρίως στον Πανιώνιο και από τέτοιους η ΑΕΚ διαθέτει τους Νασούτι, Καλαμιώτη και τον «πασπαρτού» Γιάχιτς.Ο πρώτος θα ήταν μια σούπερ λύση αλλά δεν ανήκει στην Ένωση. Ενδεχομένως θα μπορούσε να τον παραχωρήσει ως το καλοκαίρι πληρώνοντας τοσυμβόλαιότου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να βρει κεντρικό αμυντικό που θα έρχεται πίσω από τους Δέλλα και Μανωλά.


Από εκεί και πέρα ο Καλαμιώτης δεν πληροί τις προϋποθέσεις κυρίως λόγω απειρίας, ενώ ο Γιάχιτς θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή λύση για τον Πανιώνιο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, δεν του αρέσει το ενδεχόμενο να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη για μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της όταν υπάρχουν σύλλογοι στο εξωτερικού που δείχνουν ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.


Οι περιπτώσεις Λεονάρντο και Αργυρίου


Σύμφωνα με φήμες, βραζιλιάνοε μεσοεπιθετικός και ο έλληνας δεξιός μπακ είναι δύο από τους ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να βάλει η ΑΕΚ στο «πακέτο» με το οποίο θέλει να προσεγγίσει τον Πανιώνιο. Εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και να βοηθήσουν ουσιαστικά. Θεωρείται μάλιστα πιο εύκολο να πειστούν να μετακομίσουν εκεί, είτε ως δανεικοί, είτε με ελεύθερη μεταγραφή.


Ο Λεονάρντο πάντως ενδεχομένως να συναινούσε σε αυτό πιο εύκολο εφόσον του γινόταν η πρόταση να συνεχίσει ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι και να επιστρέψει για να κάνει τη δεύτερη απόπειρα να «πιάσει» στην ΑΕΚ. Πάντως στις πολλές ευκαιρίες που έχει πάρει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν δείχνει ικανός να το καταφέρει γι αυτό και θεωρείται περισσότερο «αναλώσιμος».


Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακό


Αυτό είναι που περιπλέκει και κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για την ΑΕΚ αν ο Κώστας Μήτρογλου επιμείνει να μετακομίσει ως δανεικός στον Άρη παρά να συνεχίσει ως το καλοκαίρι στον Πανιώνιο. Αν όμως εν τέλει πειστεί να αγωνιστεί με τα κυανέρυθρα, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει το απόλυτο προβάδισμα για την απόκτηση του Μανιάτη, έστω και το ερχόμενο καλοκαίρι αφού προς το παρών δεν φαίνεται να επείγεται.


Η ΑΕΚ έχει να αντιπροτείνει για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Πανιωνίου εκτός από τον Λεονάρντο και τους Λουίς Έντερ και Μιχάλη Παυλή οι οποίοι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζονται από τον Μανόλο Χιμένεθ.


Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση Μανιάτη είναι άκρως ενδιαφέρουσα για την ΑΕΚ η οποία φαίνεται αποφασισμένη να ρίξει τη ζαριά της και όπου την βγάλει. Το πιο θετικό της υπόθεσης είναι ότι η ΠΑΕ δεν ανήκει πλέον στον Κωνσταντίνο Τσακίρη ο οποίος και υπερβολικές αξιώσεις είχε εγείρει (τον κοστολογούσε στο 1 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο) και βρισκόταν σε μόνιμη κόντρα με την ΑΕΚ και τους ανθρώπους της.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ