ΑΕΚ

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!
INTIME SPORTS

Από λόγια, υποσχέσεις και βεβαιωμένες κυβερνητικές υποστηρίξεις έχουν χορτάσει στην ΑΕΚ διαχρονικά. Ο Σταύρος Αδαμίδης έλαβε το «Ο.Κ.» της πολιτείας να προχωρήσει το «πρότζεκτ Νέα Φιλαδέλφεια», αρκεί να αποσαφηνιστεί ότι δεν θα προκύψουν περιβαλλοντολογικές διαταραχές.

Πλέον ελπίζει βάσιμα ότι αυτήν την στήριξη η τσιγγάνα Ένωση θα την λάβει και στην πράξη αποκτώντας εκ νέου ποδοσφαιρική στέγη στην προσφυγική γειτονιά της.

Η συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραϊτη έγινε στο πλαίσιο του αιτήματος της Ένωσης να λάβει μια ουσιαστική και ξεκάθαρη απάντηση για το αν η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 28.000 θέσεων (και κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ 3.500 θέσεων) με πολύ ήπιες εμπορικές χρήσεις είναι εφικτή στο χώρο που άλλοτε στεγαζόταν το «Νίκος Γκούμας».

Εξερχόμενος από το ΥΠΕΚΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης έδειχνε ότι έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υφυπουργού να προχωρήσει το «πρότζεκτ Νέα Φιλαδέλφεια». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Στέλιος Αγιοστρατίτης θωρείται από την κυβέρνηση ως υλοποιήσιμο, αρκεί να διευκρινιστούν κάποιες σημαντικές παράμετροι, ειδικά αυτές που αφορούν στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, που χαρακτηρίζεται περιοχή δασική.

Η πιο βασική από όλες

Ένα από τα σημαντικά προς διευκρίνιση θέματα λοιπόν, αφορούσε στο αν θα μπορούσε να καταστεί δυνατή η μετατόπιση του έργου κατά (συνολικά) 16.330 τετραγωνικών μέτρων προς το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με την ΠΑΕ να δεσμεύεται ότι θα παραχωρήσει ως αντάλλαγμα τα αντίστοιχα μέτρα από την περιοχή που είναι στην ιδιοκτησία της «μάνας ΑΕΚ» (Ερασιτεχνική).

Αυτό δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο αν τελικά αυτή η τρόπον τινά ανταλλαγή δεν προχωρήσει, δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα προσπεράσει τη Νέα Φιλαδέλφεια από τη στιγμή που ο ίδιος ο υφυπουργός κατέστησε σαφές στον διοικητικό ηγέτης της Ένωσης ότι επιθυμία της Πολιτείας είναι να επιστρέψει η ομάδα στην προσφυγική γειτονιά της και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει ώστε τυχόν εμπόδια να ξεπεραστούν.

Η Πολιτεία κοντά μας

Ο Αδαμίδης παρουσιάστηκε αισιόδοξος και ικανοποιημένος και δήλωσε σχετικά: «Είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στην Πολιτεία και αυτό που μας ζητήθηκε σήμερα ήταν κάποιες διευκρινίσεις από το Υπουργείο. Για αυτό ήρθαμε σήμερα εδώ και με το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, αλλά και της Ερασιτεχνικής.

Το σίγουρο είναι πως η Πολιτεία και ο κ. Μωραϊτης, θέλουν την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν μας ζητήθηκε καμία αλλαγή στο σχέδιο που τους παρουσιάσαμε, παρά μόνο διευκρινίσεις. Θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις στο μέλλον και συζητήσεις, αυτό όμως που είναι σημαντικό τη δεδομένη στιγμή είναι πως η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Η στάση πολιτών και Δήμου

Όσον αφορά ενδεχομένη εμπλοκή στην εξέλιξη της διαδικασίας από κατοίκους της περιοχής ή τον νεοσύστατο καλλικρατεικό Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, η διοίκηση της ΠΑΕ είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος τα οποία θα προκαλέσουν αντιδράσεις και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως τότε που το ΣτΕ δικαίωσε τους 131 πολίτες της περιοχής _ οι οποίοι προσέφυγαν σε αυτό για να σταματήσουν την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια βάσει των δύο σχεδίων του Γιάννη Γρανίτσα _, αποφαινόμενο ότι «επιχειρείται ο σχεδιασμός ενός έργου, το οποίο ενόψει της φύσεως και του μεγέθους του, αλλά και των προβλεπομένων χρήσεων των χώρων του (αθλητικών, εμπορικών και άλλων) έχει σοβαρές επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον και στην ποιότητα της ζωής όχι μόνον των κατοίκων της περιοχής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και, γενικότερα, των κατοίκων της πόλεως των Αθηνών».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ