Κάτι παραπάνω από ένα γήπεδο
Σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στη "Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών" έγινε η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στην οποία έδωσαν το παρών άνθρωποι που έχουν συνδεθεί με την Ένωση αλλά και η Πολιτεία. Εντυπωσιακό το βίντεο στο οποίο ξετυλίχθηκε η ιστορία του γηπέδου.
Πολύ σημαντική είναι η σημερινή (6/11) ημέρα για την ΑΕΚ, αφού έγινε η παρουσίαση του νέου γηπέδου και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη "Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών" του ιδρύματος Ωνάση.
Αυτό ήταν το πρώτο βήμα σε έναν μαραθώνιο που πρέπει να διανύσουν οι άνθρωποι της ομάδας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα από τα όνειρα κάθε ΑΕΚτζη.
Όπως αναμενόταν το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πάρα πολλοί επώνυμοι, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με την Ένωση. Αρχικά, δε γινόταν να λείπει το ποδοσφαιρικό τμήμα το οποίο εκπροσωπήθηκε από 11 ποδοσφαιριστές, τους Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Γιώργο Μπορμπόκη.
Ακόμη, στην αίθουσα ήταν πρώην μέτοχοι και πρόεδροι της Ένωσης όπως οι Σταύρος Αδαμίδης, Ντέμης Νικολαΐδης, Ανδρέας Δημητρέλος, Πέτρος Παππάς, Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου, αλλά και παλαίμαχοι όπως οι Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος και Μίμης Παπαϊωάννου.
Εκτός αυτών την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Στέβη, Λαζόπουλος, Αϊβάζης, καλλιτέχνες, όπως οι Κώστας Βουτσάς, Παντελής Παντελίδης, Σταν και Παντελής Θαλλασινός, αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης.
Ο πρώτος που πήρε τον λόγο ήταν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, ο οποίος μίλησε για τις διαδικασίες που τρέχει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ για να ξεκινήσει το έργο. Στη συνέχεια ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ομάδας, Δημήτρης Ανδριόπουλος ανέλυσε όλα τα δεδομένα που αφορούν στο έργο, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
"Στα 65 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός και γήπεδο που θα σέβεται απόλυτα το περιβάλλον", σημειώνει ο κ. Ανδριόπουλος. Έχουμε να διανύσουμε Μαραθώνιο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. 1500-2000 νέες θέσεις εργασίας θα δώσει το έργο εκ των οποίων 200-400 θα είναι μόνιμες...".
Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς, ο οποίος μίλησε για τις ιστορικές καταβολές της ΑΕΚ από τις οποίες είναι επηρεασμένο το νέο γήπεδο, και τον τελευταίο διαδέχτηκε ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά έγινε γνωστό πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα δώσει χορηγία ύψους 50.000 ευρώ για το νέο γήπεδο.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ο επόμενος που πήρε τον λόγο. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Οικομενικό Πατριάρχη, τη Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον Πέτρο Παππά, τον Πόλυ Χατζηιωάννου και όλους όσοι βοήθησαν για να προχωρήσει το όνειρο του γηπέδου, είπε:
"Μια εκδήλωση που σφραγίζει την πορεία της ΑΕΚ προς το αύριο... Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το όνειρο όλων μας... Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοι μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα και της αρμόζει κάτι ξεχωριστό από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο... Το κάστρο αυτό δεν θα πέσει ποτέ. Και ο δικέφαλος θα επιστρέψει. Το γήπεδό μας δεν θα έχει αρίθμηση. Κάθε θύρα θα έχει όνομα από μια πόλη της Μικράς Ασίας. Μόνο η "21" θα έχει αρίθμηση για συμβολικούς λόγους... Όλοι μαζί. Το γήπεδό μας δεν θα έχει ιδιοκτήτη. Η ΑΕΚ δεν είναι εταιρία. Είναι ιστορία και ιδανικό... Αυτό το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και τον κόσμο της... Δεν είναι υπόθεση του Μελισσανίδη το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλει τα περισσότερα χρήματα..."
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα βίντεο, πρωταγωνιστής στο οποίο ήταν ο Κώστας Βουτσάς. Σε αυτό υπήρχαν πλάνα από το γκρέμισμα του "Νίκος Γκούμας", πανοραμικά πλάνα του νέου γηπέδου που μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει ποτέ, πλάνα από τους εσωτερικούς χώρους και από το Μουσείο της ΑΕΚ.