ΑΕΚ

Κέρδισε την μεταγραφή Λεονάρντο

Κέρδισε την μεταγραφή Λεονάρντο
Λεονάρντο, πανηγυρισμός, ΑΕΚ INTIME SPORTS

Για τρίτο συνεχόμενο επίσημο ματς της ΑΕΚ, ο Λεονάρντο έπιασε υψηλή απόδοση και πλέον θα πρέπει να θεωρείται από τελειωμένος σε... βασική μεταγραφή. Το Sport24.gr αναλύει...

Η χθεσινή βραδιά ήταν από αυτές που ξεχνιούνται από το πρώτο λεπτό, μετά την λήξη του αγώνα. Δεν θες να θυμάσαι τίποτα. Η ΑΕΚ παρουσίασε ένα τραγικό πρόσωπο σε όλες τις γραμμές και σχεδόν όλοι οι παίκτες ήταν κάτω του μετρίου.

Όπως σωστά αναφέρει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου, το δυσάρεστο είναι πως η ομάδα δείχνει να μην μπορεί να παλέψει τυχόν καταστάσεις που κατά τη διάρκεια του αγώνα στραβώνουν. Και συνήθως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, όπως χθες. Όλα αρνητικά, αλλά υπάρχει και μια μοναδική εξαίρεση. Ένας ποδοσφαιριστής που συνεχίζει να φωνάζει... είμαι εδώ!

Μεταγραφή 11αδάτου παίκτη

Ο Μάκος χρειάστηκε ένα χρόνο στα πόδια του προκειμένου να δείξει τη πραγματικά μπορεί να κάνει. Ο Λεονάρντο ίσως να χρειαζόταν δύο! Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, όχι τόσο για το γκολ, όσο για τις ενέργειες του και τα στημένα που όλα δημιουργούσαν πρόβλημα στην άμυνα της Άντερλεχτ.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως η κινητήρια δύναμη της ΑΕΚ ήταν ο Λεο, με αποτέλεσμα να έχει και την ανάλογη προσοχή επάνω του από την αντίπαλη άμυνα. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, έπεφταν πάνω του δύο παίκτες. Απόδειξη των όσων λέμε, είναι η φάση του γκολ που αν δείτε πιο ήρεμα (πλέον) και πιο καθαρά θα ξεχωρίσετε δύο παίκτες να τον κυνηγούν και έναν τρίτο να πηγαίνει για βοήθεια!

Το γκολ ήταν... Μέσι

Φυσικά το αποκορύφωμα της εμφάνισης του ήταν το μαγευτικό γκολ, το οποίο αν το έκανε ο Μέσι θα λέγαμε ότι "ο άνθρωπος είναι από το διάστημα". Ο "μικρός μάγος" (όπως ήταν το παρατσούκλι επί εποχής Παθιακάκη) πήρε την μπάλα περίπου 10 μέτρα πίσω από το κέντρο και σε μια προσωπική ενέργεια που περιείχε φουλ σπιντάρισμα, μαγική ενέργεια και ζωγραφιστό τελείωμα ο Λεονάρντο ξεσήκωσε όλους όσους έβλεπαν το ματς για να πανηγυρίσουν.

Από την συγκεκριμένη φάση, φάνηκε και κάτι ακόμα ή καλύτερα έδειξε και πάλι μια σημαντική αλλαγή στον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα: τσαμπουκά! Το έδειξε στα τελευταία λεπτά του ΑΕΚ - Ντιναμό, το επανέλαβε στην Γεωργία (ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι-πρόκριση) σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για ολόκληρη τη χρονιά της ΑΕΚ και χθες (15/9) εκεί που η Ένωση χρειαζόταν μια απάντηση την... έδωσε ο Λεό, αλλά είπαμε ήταν μόνος.

Ίσως κερδίσει έναν ηγέτη

Σίγουρα κάποιοι που διαβάζουν θα θεωρήσουν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Απλά η κριτική γίνεται για την εμφάνιση του Λεονάρντο στα τρία πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, όπου και στα τρία ο Λεό ήταν πρωταγωνιστής!

Στα πρώτα δύο ματς με την Ντιναμό κατηγορήθηκε ο Χιμένεθ γιατί δεν τον έβαλε από την αρχή και στο τρίτο ξεκίνησε βασικός και έβγαλε πάλι μάτια. Έχει πετύχει και σε 3 ματς 2 γκολ, μια χαρά στατιστικό...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λεονάρντο κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ και αμφισβήτησε με τον καλύτερο τρόπο όσους των θεωρούσαν τελειωμένο. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε δεν αποκλείεται ο βραζιλιάνος να γίνει ο ηγέτης της νέας ΑΕΚ.

Αρχικά οι εμφανίσεις του, ο τσαμπουκάς της επιλογής του κρίσιμου πέναλτι στην Γεωργία και οι δηλώσεις του από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και πριν το ματς με την Άντερλεχτ, αν μη τι άλλο δείχνουν πως ο μικρός μάγος... μεγάλωσε.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ