ΑΕΚ

"Θέλουμε, αλλά δεν παζαρεύουμε!"

"Θέλουμε, αλλά δεν παζαρεύουμε!"
Ο Χιμένεθ έξω από τα αποδυτήρια του "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" (2009)

Το Sport24.gr μίλησε με τον Άλβαρο Τόρες, μάνατζερ του Μανόλο Χιμένεθ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ΑΕΚ με τον Ισπανό προπονητή. «Θέλουμε, αλλά δεν παζαρεύουμε», το μήνυμα του Τόρες.

Μετά την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η διοίκηση της ΑΕΚ συνεχίζει τις προσπάθειές της για να βρει τον διάδοχο του Σέρβου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο πρώην τεχνικός της Σεβίγια, Μανόλο Χιμένεθ και οι άνθρωποι της «Ενωσης» βρίσκονται σε συνεχείς επαφές τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον μάνατζέρ του, Άλβαρο Τόρες.

Η διερευνητική συνάντηση του Σαββατοκύριακου στο Λονδίνο άφησε ικανοποιημένες και τις δυο πλευρές, όμως υπάρχουν ακόμα διαφορές που παρά την καλή διάθεση, πρέπει να καλυφθούν για να υπάρξει συμφωνία. Το Sport24.gr μίλησε τηλεφωνικά πριν λίγη ώρα με τον Άλβαρο Τόρες και σας μεταφέρει την εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις.

"Θέλουμε, αλλά δεν παζαρεύουμε!"
Άλβαρο Τόρες

Ο Άλβαρο Τόρες (δεξιά) συνεχίζει τις επαφές με την ΑΕΚ

Sport24.gr: Κύριε Τόρες, οι επαφές σας με την ΑΕΚ προχωρούν ικανοποιητικά;

Alvaro Torres: Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο άφησαν πολύ ικανοποιημένες και τις δυο πλευρές. Ο Μανόλο είναι ευχαριστημένος με όσα του παρουσίασαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και πρέπει να ομολογήσω ότι μετά την πρώτη γνωριμία, θέλει πολύ να έρθει στην Ελλάδα και να δουλέψει εκεί. Η ΑΕΚ είναι για αυτόν μια μεγάλη πρόκληση, για αυτό και ελπίζουμε η κατάληξη στις διαπραγματεύσεις να είναι θετική.

Sport24.gr: Να υποθέσω ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία;

Alvaro Torres: Όπως είπα και πριν, η πρώτη εντύπωση στο Λονδίνο ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Όμως στην ουσία η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από σήμερα, όπου είχαμε συνεχόμενες επαφές με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Έχουμε αφήσει πλέον την θεωρητική πλευρά και έχουμε μπει στα πρακτικά ζητήματα. Τώρα πρέπει να λυθούν όλα όσα αφορούν το πιθανό συμβόλαιο του Μανόλο και εκεί προκύπτουν σημεία στα οποία συμφωνούμε και σημεία στα οποία δεν συμφωνούμε.

Sport24.gr: Θέλετε να γίνετε πιο σαφής; Σε ποια θέματα υπάρχει διαφωνία;

Alvaro Torres: Δεν θα ήταν σωστή προσέγγιση να απομονώσουμε κάποια σημεία και να τα εξετάσουμε ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα. Για να είμαι ειλικρινής, έχουμε υποβάλλει στην ΑΕΚ ένα «πακέτο», το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα θέλουμε προκειμένου να δεχτούμε μια συνεργασία. Μπορούμε σίγουρα να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες αν χρειαστεί, όμως δεν πρόκειται να παζαρέψουμε την ουσία όσων ζητάμε. Δεν είναι θέμα σκληρής στάσης, απλά πρόκειται για τα εχέγγυα που ζητάει ο Μανόλο, έτσι ώστε, αν πει το ναι στην πρόταση της ΑΕΚ, να μπορεί να δουλέψει σωστά και με τις συνθήκες που ο ίδιος θεωρεί καλύτερες. Και εκεί δεν δείχνει ο ίδιος διάθεση να υποχωρήσει.

Sport24.gr: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πιο κοντά στο «ναι» ή στο «όχι»;

Alvaro Torres: Αυτή τη στιγμή η κάθε πλευρά εξετάζει τις προτάσεις της άλλης. Ο Μανόλο θέλει να δουλέψει στην ΑΕΚ, υπάρχουν όμως πράγματα που ο ίδιος θεωρεί αυτονόητα. Είναι λογικό να προκύπτουν διαφορετικά δεδομένα όταν ο πελάτης μου συζητάει με έναν ισπανικό σύλλογο και διαφορετικά όταν συζητάει με έναν σύλλογο του εξωτερικού. Πάντως πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι οι διαφορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν έχουν να κάνουν ούτε με τη διάρκεια του συμβολαίου, ούτε με τους συνεργάτες του Μανόλο.

Sport24.gr: Είναι σα να μου λέτε ότι η διαφορά βρίσκεται στο οικονομικό…

Alvaro Torres: Το οικονομικό – μη γελιόμαστε – είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι όμως το μόνο στο οποίο χρειάζεται σύγκλιση αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν και θα φτάσει η στιγμή που θα ξέρουμε αν οι υπάρχουσες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι οι επαφές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Μανόλο Χιμένεθ συνεχίζονται, το όνομα του Πάουλο Σόουζα είναι στη λίστα του Αδαμίδη, αλλά όπως αποκάλυψε στο Sport24.gr ο πρόεδρος της Ένωσης υπάρχει και τρίτος προπονητής στη λίστα. Πρόκειται μάλιστα για μεγάλο όνομα το οποίο έχει κάνει πρωταθλητισμό!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ