ΑΕΛ

Ο σκληρός κύριος Άντερσεν

Ο σκληρός κύριος Άντερσεν
Άντερσεν

Η ΑΕΛ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Νορβηγό τεχνικό Γιορν Άντερσεν, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Το Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του 47χρονου τεχνικού που έχει τη φήμη του σκληρού και πειθαρχημένου προπονητή.

Το πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει στην ΑΕΛ, εκτός από τα δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία, είναι και η κατάσταση στα αποδυτήρια της ομάδας.

Έτσι λοιπόν ο Κώστας Πηλαδάκης πήρε την απόφαση να... σφίξει τα λουριά και έτσι συμφώνησε με τον Νορβηγό τεχνικό Γιορν Άντερσεν, ο οποίος θεωρείται πολύ σκληρός προπονητής.

Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του...

Αν ήθελε κάποιος να μάθει με 2-3 λόγια για το τι άνθρωπος είναι ο Γιορν Άντερσεν καλά θα κάνει να μάθει πως πρόκειται για έναν σκληρό άνθρωπο και πολύ πειθαρχημένο προπονητή.

Τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν είναι οι πρωινές προπονήσεις σε πολύ δυνατούς ρυθμούς, οι όχι και τόσο καλές σχέσεις με τις βεντέτες της ομάδας και φυσικά το οικογενειακό κλίμα που προσπαθεί να περάσει.

Βέβαια πολλές φορές είναι απόμακρος από τους παίκτες, θέλοντας έτσι να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην ομάδα.

Η επιτυχία...

Ο σκληρός κύριος Άντερσεν
Άντερσεν

Στο ξεκίνημα του ο Γιορν Άντερσεν έπεσε κατευθείαν στα δύσκολα, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Κίκερς Όφενμπαχ. Η ομάδα του Νορβηγού δεν τα κατάφερε και έπεσε στην κατηγορία, όμως ο ίδιος κέρδισε την εκτίμηση όλων.

Έτσι λοιπόν το 2008-2009 η ομάδα της Μάιντς του ζήτησε την βοήθεια του με σκοπό να ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Η πορεία ήταν καταπληκτική με τον γερμανικό σύλλογο να παίρνει την άνοδο και τον Άντερσεν να κερδίζει την εκτίμηση όλων.

Πολλές από τις μεταγραφές της φετινής ομάδας ήταν καθαρά επιλογές του Νορβηγού, που ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για αυτό που βλέπουμε σήμερα.

...Και η πτώση

Ο σκληρός κύριος Άντερσεν
Άντερσεν

Εκεί λοιπόν που η ομάδα είχε αρχίσει να ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν, ήρθε ένας αποκλεισμός σοκ από τη συνέχεια του Κυπέλλου για να φέρει το διαζύγιο μεταξύ του Άντερσεν και της Μάιντς.

Οι κακές γλώσσες λένε ωστόσο πως ο αποκλεισμός ήταν απλά η αφορμή, καθώς πολλές ομάδες στην Γερμανία βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον θεσμό, αλλά η αιτία ήταν η κακή σχέση του Άντερσεν με τις βεντέτες της ομάδας.

Τα επεισόδια κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν ήταν πολλά, με τον 47χρονο τεχνικό να ξηλώνει φωτογραφίες και άλλα από τα αποδυτήρια και να ζητά σοβαρότητα από τους παίκτες του. Πολλοί από αυτούς παραπονέθηκαν στην διοίκηση για τις σκληρές προπονήσεις, με ότι σημαίνει αυτό.

Εποχή ΑΕΛ

Είναι καλός για την ΑΕΛ; Είναι κακός για την ΑΕΛ; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα καθαρίσει τα αποδυτήρια και πως τον Γενάρη θα γίνουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ μεταγραφές.

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ